שאלה של מידות

een ogenblik

New member
שאלה של מידות

קנינו בית ממש בימים אלו, ואני מתכננת מספר בו שינויים, בעיקר בקומה העליונה. מאיזור המדרגות יש ארבע דלתות - שתיים לחדרי שינה, אחת לחדר איחסון, ואחת לחדר אמבטיה, שממנו יש דלת נוספת לחדר שינה. הסידור אינו נח עבורינו, ואנו מעדיפים יצירת חדר אמבטיה מופרד מחדר שינה. מידות חדר האמבטיה הנוכחי הן 296X256. ניראה שניתן ליצור מסדרון מקשר לחדר שינה על חשבון שטח חדר האמבטיה, וכך להפוך את חדר האמבטיה נגיש לכל באי הקומה. חשבתי לקצר את אורך החדר מ296 ס"מ, לשני מטר, להקים קיר גבס בעובי 15 ס"מ, ולהשאיר מקום למסדרון ברוחב 80 ס"מ. האם 80 ס"מ מספיקים למסדרון שכזה? האם 80 ס"מ מרווחים מדי למסדרון שכזה? אני אשמח לשמוע חוות דעת.

uvls

New member
צר לי

מסדרון של 80 ס"מ הוא צר למדי. מה אורכו? מה הפונקציה שלו? גישה לאמבטיה או שהוא מסדרון "עוקף אמבטיה"? מה העובי שלך? ככלל הייתי נמנע ממסדרון של 80 ס"מ, אלא אם הוא קצר מאוד, מיקומו זניח או שפשוט אין ברירה (ותמיד יש). ככלל שני הייתי נמנע מלהוסיף מסדרונות לבית, שכן מדובר בסוג של בזבוז מקום. כמו כן מסדרונות מביאים איתם עלייה ברמת המורכבות של החלל, שלרוב אינה נעימה, והם לא באופנה כבר די הרבה זמן. אבל הרי לכל כלל יש את היוצא ממנו. וכמובן - קחי לך מעצב/ת פנים. תמורת 7-10% מעלות השיפוץ תזכי לשיפור של עשרות ומאות אחוזים ברמת הנוחות, הפונקציונליות והאסתטיקה, וקרוב לוודאי שאפילו תחסכי קצת כסף בזכות הכוונה מקצועית והימנעות מטעויות. בהצלחה

een ogenblik

New member
תמיד יש פתרון חוץ ממסדרון?

חדר בעל שלושה קירות חיצוניים, והקיר הפנימי גובל בחדר אמבטיה, ובחדר שינה אחר. איך מגיעים אליו ממבוא המדרגות ללא מסדרון, מבלי לעבור בחדרים אחרים, אבל מתוך פנים הבית? המסדרון צפוי להיות 80 ס"מ על 256 ס"מ (חדר האמבטיה המקורי הוא 256 ס"מ על 296 ס"מ, וצפוי להפוך ל256 ס"מ על 200 ס"מ). הוא יוביל לחדר שינה, וממנו תהיה כניסה חדשה לחדר האמבטיה. 7% או 10% ממחיר שיפוצי הבית, אומר לוותר מראש על המסדרון, מכיוון שבמילא לא יוותר כסף לשיפוצי חדר האמבטיה.

למעלה