שאלה של מישהי שמבולבלת

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
שאלה של מישהי שמבולבלת

אולי לא הפורום הנכון או הפורום המתאים ביותר לשאול את השאלה הזאת, אבל החלטתי בכל זאת לשאול ולהתייעץ בכמה פורומים (וגם בפורום שלכם) כדי..... האמת לא יודעת בשביל מה, כי כל מה שאני מרגישה עכשיו זה רק בלבול ועצב. מצד אחד אני מאמינה בה', מאמינה שהוא קיים, מאמינה שהוא עושה טוב לאנשים ושיש תמורה בעד האגרה
קוראת מידי פעם תהילים, עושה דברים למען אחרים גם אם זה לא הכי נוח/מתאים לי כי אני יודעת שזה מצווה ושהוא שלמעלה כך ביקש שנעשה כדי שתהיה לנו חברה מתוקנת ונהיה בני אדם אוהבי בריות. לפעמים "רואה" ניסים שהוא עושה ויודעת שזה לא יכול להיות סתם שדברים מסתדרים ככה לטובה, שהיה יכול להיות באמת יותר רע, שדברים לא קורים סתם (דוגמא מהתקופה האחרונה שהייתי צריכה לנסוע לבי"ח ולא היה לי הרבה דלק - אז יש שיאמרו מחוג הדלק זה לא דבר שתמיד מדוייק, אז המחוג זז קצת, זה נס?). מצד שני מרגישה כל כך מבולבלת, כועסת ועצובה - אני יודעת שאולי אלה מילים שלא מתאים/יאה שאשתמש בהם, אבל זה מה שאני מרגישה, זה מה שאני צריכה להתמודד עם זה. צדיק רע לו ורשע טוב לו - אוףףף כמה שזה נכון. אחותי שבאמת לא איכפת לה מאף אחד, לא שמה עין על אף אחד, מפרידה בין חלב לבשר, לא מקללת ולא עושה עין הרע לאף אחד - דווקא הבן שלה חולה ולא מדובר בהצטננות או מחלה קלה. יודעת גם שהוא מעמיד אותנו בנסיון - ואולי זה נסיון שלו, אני יודעת שאני לא צריכה לעשות "חישובים" ליושב במרומים, לא לקחת את "תפקידו" ולנסות להבין כל דבר ודבר למה ככה ולמה ככה, אבל עדיין הכאב הוא כאב, הבלבול הוא בלבול והכעס גם נשאר. אז איך מתמודדים במצב כזה? אשמח לקרוא תגובות, אך לא אוכל להבטיח שאענה לכל אחד/אחת כי לא יודעת איך להתמודד עם המצב.

ליבליך

New member
לגבי מחוג הדלק

ידוע שיצרני מכוניות דואגים שמחוג הדלק יראה על מיכל ריק קצת לפני שהדלק באמת נגמר, כדי לתת עוד "טווח ביטחון" נוסף - היות ומצב בו הדלק נגמר לגמרי מזיק מאוד למנוע (ובעיקר למנוע דיזל). כך ש"נס" אין פה. והאמת - העצובה או לא, תלוי בנקודת המבט - הוא שלא אלוהים הוא זה שאמור לדאוג לטובתנו, אלא אנחנו אמורים לדאוג לעצמנו ואחד לטובתו של האחר. הפרדה בין בשר לחלב או אמירת תהילים לא הופכת אותך לאדם טוב יותר, ולא משפרת את גורלך בשום צורה. לעומת זאת, יחס טוב והוגן לזולתך בהחלט אמור לעזור לך, כי אז אותו זולת יחזיר לך אותו יחס בחזרה. כל המצוות שבין אדם למקום הם דברים שאנשים עושים - או לא עושים - "לשם שמים" (או בלשון ימינו, בשביל הכיף), ואין להם שום השפעה שהיא על שכר ועונש או כל דבר אחר. רק מה שתעשה לעצמך ולאחרים ישפיע על גורלך. אלוהים לא יעשה את זה בשבילך.

MrAnderson

New member
אצלי יש סיפור דומה

גם אחיין של חבר שלי בן 5 חלה במחלה קשה ומאוד סובל וחשבתי לעצמי... הילד הזה לא עשה עדיין שום דבר לאף אחד. אבל מצד שני אני מאמין בגלגול נשמות אז יכול להיות הוא מתקן את מה שעשה בגלגול הקודם. אבל למה דווקא דרך סבל כזה זו שאלה טובה... יש הרבה דברים שקשה להבין...אבל אם מאמינים שיש יישות שעושה רק טוב והכל לטובה ואין דבר "רע" בעולם, אבל באמת ובתמים ולא בגלל המצוות או משהו כזה ולא מפחד אז אפשר להתמודד אם הרבה דברים קשים. מקווה שתמצאי את הכוח להתמודד עם מה שאת עוברת. אני מאחל הרבה בריאות לבן של אחותך.

ליבליך

New member
נשמע לי קצת תבוסתני ופסיבי

לחשוב ש"אין דבר רע בעולם"... מה, אם אתה חולה, אתה לא חושב למשל שזה מצב רע ולא רצוי, ולא מנסה להבריא מהר ככל שאפשר? אם היית חושב שלהיות חולה זה לא רע, היית מחכה עד שזה יעבור מעצמו, ולא מנסה להתערב נגיד ע"י תרופות, כי אם אתה חולה זה רצון שמיים. ולמה (למשל) לתת צדקה לעניים? זה רע שהם עניים? הרי הכל מידי שמיים, וצריך לחכות שמשמיים יחליטו לשנות את מצבם. אז תחליט - או שיש דברים רעים שקורים בעולם (ולא הכל לטובה), וצריך לנסות לשנות אותם בעצמך כמיטב יכולתך כי זה לא בסדר שהם קרו, וכל מי שיש לו כוונה טובה (כולל אלוהים, אם הוא קיים) היה מונע אותם אילו היה יכול, או שכל מה שקורה הוא לטובה, ואתה לא אמור להתערב בכוונת הבורא ע"י נטילת תרופות (שיקלקלו את המחלה שהוא רצה שתהיה לך) או נתינת צדקה (שתקלקל את העוני שהוא רצה שיהיה לאדם כזה או אחר).

MrAnderson

New member
חז"ל אמרו במפורש שרופאים צריכים

לנסות לרפא(אפילו שהכל בידי שמיים) אפילו בזמנים שרופאים עשו יותר נזק מי שהועילו. לגבי הדברים הרעים.... דבר ראשון אתה לא יכול לדעת בעולם אם משהו רע או טוב. אולי זה שהייתי חולה ובהתחלה חשבתי שזה רע ואז הלכתי לבית מרקחת ופגשתי בחורה מדהימה והתחתנתי איתה אז זה טוב לא? ואז הייתי חושב איך היו החיים שלי נראים אם לא הייתי חולה באותו יום...ואיך הייתי חי עכשיו?זאת רק דוגמה כן...אבל אתה לא יכול לדעת אם זה רע או לא כי אתה לא רואה את התמונה השלמה.

ליבליך

New member
לא אמרתי שלפי היהדות אסור לרפא

אלא רק לפי קו החשיבה שהתחלת (אם מקצינים אותו מאוד, כמובן). ושוב, אני מסכים אתך שלא תמיד אפשר לדעת בזמן אמת אם משהו הוא טוב או רע (ולפעמים גם בדיעבד לא...), אבל ברור שלא הכל טוב. אחרת, אפשר תמיד לדעת אם משהו הוא טוב או רע: הכל תמיד טוב, ואין שום דבר רע שצריך לנסות לשנות. המסקנה היא שיש דברים שקורים בעולם שאינם לטובה, ושעדיף היה שלא היו קורים, ורצוי למנוע אותם (בהנחה שאתה מצליח לזהות שהם רעים, ובהנחה שאתה יכול למנוע אותם, ובהנחה שאתה לא אדם רע, שרוצה שהדברים הרעים האלו יקרו). כלומר, אילו יכולת להבדיל תמיד בין טוב לרע, היית כל-יכול, והיית שוחר טוב (כמו אלוהים, נאמר) - היית יכול לתקן את כל הדברים הרעים האלה. אבל כנראה אין מי שיכול לתקן אותם...

MrAnderson

New member
ברור שלא הכל טוב-תלוי את מי שואלים.

אני מאמין שהכל טוב. וזה ממש לא אומר שלא קרו לי דברים רעים. ברור שיש דברים בעולם שצריך לשנות...אנחנו צריכים לשאוף להיות חברה מתוקנת. וזה שיש אלימות, שחיטות צביעות זה דברים שצריך לתקן אבל הדברים האלה בעצם באים לתקן.אני חושב שכל מה שקורה לאדם זה דבר טוב בסופו של דבר לאותו בן אדם. לפי הקבלה חיים להיות איזון בין טוב לרע-אני יודע שאין רע אבל זה רע שתמיד קיים בעולם והוא רק יעלם באחרית הימים וזה לא קשור להיותו רע...פשוט אנו רואים את זה כרע אבל בעצם זה בא לתקן אותנו. עכשיו לפי הקבלה על כל דבר טוב בעולם שאתה עושה מישהו בעולם עושה רע בדיוק באותה המידה שעשיתה טוב. זה לא אומר שאתה צריך להפסיק להיות בן אדם טוב ולעשות דברים רעים-כי גם ככה אנשים יעשו דברים רעים(זה כמו הפתגם הזה הדרך לגינהום רצופה בכוונות טובות-יש אמת בפתגם הזה). עכשיו למה אנחנו צריכים לעבור את כל זה ולתקן את עצמנו על ידי ה"רע" שקיים בעולם? בגלל חאט הראשון של אכילת הפרי מעץ ה"דעת טוב ורע". אז עכשיו אפשר להבין למה אנשים מבדילים בין טוב לרע. אחרי שיבינו שזה אותו דבר ואין רע בעולם זה כבר רמה רוחנית גבוה מאוד וזה כנראה יקרה באחרית הימים.

למעלה