שאלה של משוחרר טרי משירות קבע

guitar lan

New member
שאלה של משוחרר טרי משירות קבע

שלום לכולם,
השתחררתי לפני חודש, על פי מה מחושב תגמול המילואים כרגע? אני לא עובד מאז השחרור כך שאין לי מעסיק.
אני צריך לבקש ממישהו את התשלום? אני צריך לשלם ביטוח לאומי על החודש הזה או שזה קורה גם כן עם הימי מילואים?
תודה על התשובות!
ניר

guya72

New member
תשובה

בנוגע לתשלום - אתה צריך להגיש תביעה לביטוח לאומי. לשם כך, יש למלא טופס של ביטוח לאומי, לצרף את האישור על מילואים ולהגיש.
ניתן לקחת את הטופס + להגיש הכל בעמדות שירות עצמי שנמצאות מחוץ לסניף ביטוח לאומי.

מאחר ובתקופת המילואים לא היו קשרי עובד-מעביד, אזי עליך לשלם לביטוח לאומי עבור תקופה זאת (ובכלל, עליך לשלם לביטוח לאומי בכל התקופה בה אינך עובד).

תגמול המילואים מחושב לפי 3 משכורות אחרונות, כאשר יש סכום מינימלי של כ-5700 ש"ח לחודש (איני זוכר סכום מדוייק. יתכן שהסכום יותר גבוה).
כדי לדעת כמה אתה אמור לקבל, תבדוק במחשבונים באתר של ביטוח לאומי.

AlteRon

New member
מילואים לאחר שירות קבע

אהלן ניר,

כמו שנאמר - את הבקשה לתשלום מילואים אתה עושה ישירות מול ביטוח לאומי.
אתה יכול להוריד מהאתר שלהם את הטופס שצריך למלא ולבדוק שם בדיוק איזה טפסים אתה צריך לצרף אליו (תלושי משכורת קבע, תעודת שחרור מצה"ל וכ'ו)
כשאתה מגיע לסניף ביטוח לאומי תדאג לבקש מהם סיסמא לאתר שלהם - ישמש אותך בעתיד להגיש בקשה לתשלום ימי מילואים ומעקב חובות ישירות באתר שלהם - נוח מאוד!

בנוגע לתשלום ביטוח לאומי - אתה משלם להם לבד, תבקש שישלחו לך הביתה פנקס תשלום. אפשר לשלם באתר, בבנק, בדואר ויכול להיות שאפילו טלפונית!

ושתדע, מילואים לא מכסים ביטוח לאומי.

למעלה