שאלה של מתחילה

tulana16

New member
שאלה של מתחילה

אני אחרי ניתוח ועוד כמה טראומות נפשיות ובוער בי הצורך להתחיל ביוגה, השאלה היא מתי אפשר פיזית ואם אפשר בהדרגתיות ומה יוגי יודע על איינגר יוגה? (המרכז בת"א) תודה

יוגי בר

New member
התשוקה ליוגה

זה אחלה. ולעניין, אני ממש לא יודע איזה ניתוח? וכמה זמן עבר מאז? ומה המצב הגופני העכשווי שלך בכללי? המלצה: תוועצי קודם כל ברופא מומחה שיגיד מילה. העקרון, באם מרגישים בצורך להיות בריא אפשר להתחיל לעשות יוגה. ואפשר, כמובן, להתחיל בהדרגתיות. ובכלל, תרגול סדיר של יוגה עושה את החולה בריא ואת הבריא עוד יותר בריא. לגבי איינגר יוגה נא עייני בבקשה באחת התגובות שלי על איינגר. על המרכז הספציפי בת-א איני יודע מאומה. שיהיה במאלאן הצלחה יוגי בר

dharmax

New member
לשאלתך, בנוגע לאיינגר יוגה

הסגנון הנ"ל, הוא סגנון שמאפיינים אותו הדברים הבאים, על פי נסיוני: א. הוא מאוד פיסי וטכני ב. הוא מפתח גמישות רבה במיוחד ג. לא עובדים שם כמעט על פרניאמיה (נשימה ואנרגיה) או מדיטציה. ד. הוא אינו תואם לכתובים המקורים, ביחוד לא ליוגה-סוטרא של פטנג´לי. ה. התרגול הוא קשה מבחינה פיסית, וכרוך בכאב. ו. הוא אינו מפתח את האישיות, לדעתי, כפי שיוגה אמורה לעשות. בברכה

יוגי בר

New member
איינגר....חוויה מותחת שרצוי......

להשתחרר ממנה כמה שיותר מהר.|הדגש כי זה לא יוגה. נקודה. ואכן, החוויה האיומה שחווית אותה על על גופך לא צריכה להתקיים. וכבר שמעתי גם חוויות דומות מאחרות. ואם כך רצוי לדעתי להתרחק משם. בספיד. ושוב, בפעם המי יודע כמה. איינגר הוא באמת מאסטר דגול. וסגנון איינגר זה בסך הכל האת´ה יוגה בסטייל איינגר. אבל האת´ה יוגה בלי פרניימה ועם מתיחות קשות, לא מפתח גמישות אלא גורם נזקים וברדקים לגוף. וכמו שכבר אמרתי: לגוף אין חלקי חילוף. לתשומת לבכם. אז חבר´ה דיר באלאק! יוגי בר

אחד32

New member
רק אני יודע מהי יוגה

1. איני מכיר את שיטטת איינגר. 2. מהמעט הזכור לי, איינגר למד יוגה בכדי לטפל בעצמו, מילד חולני הוא הפך לאדם בריא. כנראה ששיטטו מבוססת על נסיון אישי מוצלח. 3. אולי יש מורים גרועים ליוגה הטוענים שהם מלמדים לפי שיטטו של איינגר אבל אין זה אומר דבר על השיטה עצמה. וכמובן לא נשכח את "LIGHT NO PRANAYAMA" שנכתב ע"י איינגר...

למעלה