שאלה של מתחילה....

lamakova

New member
שאלה של מתחילה....

שלום לכולם!!! התחלתי לסרוג כיפות של נשים , דוגמת עמודים. הכיפה יצאה מאד יפה ומרשימה , פרט לדבר חשוב ומרגיז ..... החיבורים מאחורה בסיום כל שורה של עמודים יוצרים פנס (קו) מגעיל שגורם לכובע להיראות כאילו תפור בחלקו האחורי. אני ממש מתוסכלת כי זה לא ממש מקצועי ואני אוהבת דיוק בסריגה. ולשאלתי.... איך מסיימים שורות של עמודים בצורה כזאת שלא ירגישו את החיבור. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי. דרך אגב , חיה, קניתי את הספר יותר מחוט , אבל לצערי נתקעתי באמצע ההסברים , חסר פירוט (לפחות בשבילי כמתחילה). תודה .

אעזור לך עםתשובה של מעתיקנית../images/Emo6.gif

לפני כמה חודשים היה פה דיון שלם בנושא. עינת שובל נתנה את הפתרון הבא, ואני מצטטת "כדי שיהיה לגמרי מושלם, נסי לבטל את המדרגות בתחילת השורות. סגרי כל שורה בעין שטוחה אל העין הראשונה שלה, ופתחי את הבאה בעין באוויר". ואז עינת נשאלה להסבר מפורט יותר וזו התשובה "הגובה של עיניים במסרגה אחת נמדדו בעיני שרשרת, או עיני אוויר. כמו העיניים שבהן את מתחילה את הכיפה. חצי עמוד, העין שבה בדרך כלל סורגים כיפות, שווה לעין שרשרת אחת. אם את סורגת בצבע אחד, את יכולה לעבוד בספירלה בלי "לעצור" לצורך מעבר בין שורות, אבל בקטעים של דוגמה צבעונית (ואצלך כל הכיפה כזאת), צריך לפתוח כל שורה בעין שרשרת. בסיום השורה, צריך להכנס לתוך עין השרשרת (וזה לא תמיד פשוט למצוא אותה (במיוחד אם את עובדת בחוט דק) ולסרוג לתוכה עין שטוחה. עין שטוחה דומה מאוד לחצי העמוד, רק שאין לה גובה בכלל. מכניסים מסרגה לעבודה, לוקחים חוט ועם אותו החוט גם יוצאים חזרה קדימה וגם מורידים את העין שעל המסרגה. לא לוקחים חוט נוסף להורדה כמו בחצי עמוד." בהצלחה

הסבר של עינת לעין שטוחה

"עין שטוחה דומה מאוד לחצי העמוד, רק שאין לה גובה בכלל. מכניסים מסרגה לעבודה, לוקחים חוט ועם אותו החוט גם יוצאים חזרה קדימה וגם מורידים את העין שעל המסרגה. לא לוקחים חוט נוסף להורדה כמו בחצי עמוד." דרך אגב, העתקתי את זה מההודעה של עינת.

הסבר של עינת לעין אוויר

עין אוויר - עין שרשרת כלומר השרשרת שנסרגת בהתחלת הסריגה.

אז עכשיו מצטטים אותי. תזהרו, זה עוד

יעלה לי לראש. נראה לי שהשואלת פותחת וסוגרת שורות באמצעות עיני שרשרת ולכן יש לה "תפר" לאורך הכובע. ספירלה יכולה לפתור את הבעיה רק אם היא לא משתמשת בדוגמה של צבעים או בסוגים שונים של עיניים. כי יש כאלה שסורגות כובעים בספירלה בצבעים שונים ויוצרות מדרגות ביניהם. אם משתמשים בחוט אחד ובדוגמה אחת לפחות לאורך כמה שורות, ספירלה תפתור את הבעיה. צריך להתחיל בהדרגה בחצי עמוד, עמוד וכו' עד גובה העין שבו רוצים לעבוד ולסיים בפעמיים כל אחת מהעיניים (בסדר הפוך כמובן) ובעין שטוחה. כשמתחילים ספירלה באמצע הכובע, כדאי גם להשתמש בזוגות של עיניים מכל סוג כדי לעדן את המעבר. לפני כמה ימים, הציעה לי סרגנית כיפות מנוסה פתרון נוסף. אם עובדים בדוגמת צבעים, כמו בכיפות, אפשר לשחק עם התחלת השורה ואז עיני האוויר לא יופיעו תמיד באותו המקום. תחילת השורה תזוז והתפר ה"ארור" יעלם.

סתם מבקרת

Active member
עין אויר היא עין שרשרת רגילה. ועין

שטוחה היא כמו שטעים מאד הסבירה. אלו שני סוגי עיניים שונים

iris3111

New member
טעים לי מאוד כי באמת את טעימה לי

הרבה מזל טוב על האדום בשם כל הכבוד לך. קבלי הרבה

haya53

New member
כיפות וכובעים

אשמח לעמוד לרשותך ולעזור לך במה שאוכל. (בסריגה באחת או בשתי מסרגות)

למעלה