שאלה של מתחילים

panda321

New member
שאלה של מתחילים

הקטנצ'יק כבר בן 3 שבועות, ועד עכשיו היה קל מאוד לנחש מה מפריע לו: או רעב או חיתול מלוכלך, אבל לפני יומיים שלושה הוא התחיל לבכות בלי שאני מצליחה להבין למה. האם זה גזים או שיש סימנים לגזים (לא שומעים או מריחים שום דבר...)? האם כל בכי של תינוק שקשה להסביר אותו משוייך לגזים?

chompi1

New member
אין ממש סימנים לגזים

כלומר, לא שומעים או מריחים שום דבר. אבל כשהילד בוכה לאורך זמן (ובדר"כ בשעות קבועות ביום) ונראה שהוא מתפתל וכואבת לו הבטן, זה סימן לגזים. זה מאד קשה בגיל 3 שבועות להבין ממה ולמה הם בוכים. צריך לנטרל כאבים אחרים, כלומר לבדוק שהוא לא חולה במשהו. כלומר, שאין חום או נזלת, או שהוא חסר סבלנות לאורך כל היום ובוכה כל הזמן. כי אם כן, כדאי לקחת לרופא לבדיקה. אם הוא לא נראה חולה, ויש זמנים ביום שהוא בוכה כאילו ללא סיבה, ואת רואה שהבטן כואבת לו, אז כנראה שזה גזים. אצל שירה שלי, כשהיא היתה בת שבועיים, ערב אחד היא התחילה לצרוח ובכתה כמעט שעתיים. כבר חשבתי לקחת אותה למיון. אחרי שעתיים על הידיים כשהיא בוכה ואני סובלת איתה, זה נעלם כמו שבא והיא הלכה לישון. כשלמחרת, בערך באותה שעה זה חזר על עצמו, הבנתי שזה גזים. למזלנו, זה נמשך רק שבועיים ונגמר. את יכולה לנסות לעסות לו את הבטן, לעשות לו תנועות אופניים עם הרגליים, להחזיק על היד כשהוא על הבטן, לתת תכשירים שונים להקלה, אבל בסופו של דבר, זה עובר לבד ואין הרבה מה לעשות עם זה... מאחלת לך הרבה הצלחה עם הקטנצ'יק ושהגזים יעברו מהר...

panda321

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אז כנראה שזה באמת גזים. אני מקווה שגם אצלו זה יעבור תוך שבועיים, כי זה שובר לי את הלב...

3קטנה

New member
פנדה

ממרומי ארבעה וחצי שבועות
הנה משהו ששמתי אליו לב: מרגע שהתחלנו לשת את אלמה במנשא במשך היום, פחתו עד נעלמו התקפות כאבי הגזים- כיום כאבי גזים - או סתם עצבנות - זה משהו שקורה אחת לכמה ימים לשעה-שעה וחצי אם בכלל. (ודרך אגב יועצת הנקה הסבירה לי שקקי ירוק זה לפעמים גם קקי צהוב שהתחמצן - עשיתי ניסוי והשארתי בחוץ טיטול פתוח - בלי אלמה- עם קקי צהוב - והוא אכן הפך לירקרק)

panda321

New member
אוי, בדיוק קראתי היום על קקי ../images/Emo13.gif

אמנם שם היה כתוב הפוך: שהקקי במקור הוא ירוק ופעולת המעיים הופכת אותו לצהוב או חום, כך שקקי ירוק זה קקי שהיה פחות זמן במעיים (שזאת לא בעיה לפי מה שהיה כתוב שם). השורה התחתונה של מה שהיה כתוב שם היא שכל צבע הוא תקין חוץ מלבן, אדום, ושחור כהה. לגבי המנשאים - אנחנו כבר מחכים בקוצר רוח להתחיל להשתמש בהם (קיבלנו מחברים ומשפחה 4 סוגי מנשאים), אבל לפני שבוע הוא עוד לא התלהב מזה. הוא כל כך קטן שהוא ממש נבלע במנשא, וזה לא נעים לו. באמת הגיע הזמן שננסה שוב לראות אם הוא גדל מספיק.

3קטנה

New member
לגבי המנשא

אנחנו עם תינוכיס מאוד מרוצים. אלמה לא אוהבת להכנס אליו, אבל מאוד אוהבת להיות בפנים, אז אל תתרגשי אם הוא לא מתלהב מתהליך ההכנסה שלו לשם - תראי אם נעים לו להיות שם באופן כללי.

panda321

New member
התינוכיס היה היחיד שניסינו בינתיים

פשוט כי הוא נראה הכי ידידותי לגודל שלו (הלופי נראה חזק מידי, בייבי ביורן לא מתאים לשלב הזה והרביעי סתם לא עושה רושם טוב), ובאמת נבהלנו מהבכי הראשוני והוצאנו אותו מהר. תודה על הטיפ.

מרב.

New member
ועוד טיפ- להכניס את התינוק תוך כדי תנועה.

דורש קצת מיומנות בהתחלה, אבל תינוקות נרגעים מהתנועה, אפשר גם לטפוח בעדינות מייד עם הכנסתם על הגב- גם מאוד עוזר להרגעה.

בדיוק מה שרציתי לכתוב

הכנסה לתינוכיס תוך כדי תנועה מונוטונית (אם יש לך כבר תנועה קבועה שבה את מניעה את התינוק - מה טוב) וטפיחות בקצב אחיד על הגב. גם אם הוא יבכה בכמה שניות הראשונות תמשיכי לנוע ולטפוח עליו (אלא אם הוא נכנס לבכי היסטרי).

ellieg

New member
אצלי שעייפים בוכים

במיוחד אם מפספסים את שעת הרדמות שלהם. ככה שיש עוד הסברים למעט גזים (שאישית לא נתקלתי בהם).

panda321

New member
היתה פעם אחת שזה באמת היה נראה כמו עייפות

בדרך כלל כשהוא עייף הוא פשוט נרדם, אבל פעם אחת הוא היה ערני לחלוטין ואיך ששמתי אותו בעריסה הוא כמעט מייד נרגע ונרדם, אז זה באמת היה נראה כמו בכי מעייפות.

3קטנה

New member
../images/Emo20.gifגם לי שאלה- בכי מתוך שינה../images/Emo20.gif

אלמה עלי עכשיו, במנשא, ישנה עמוק, אבל מדי פעם נותנת בכי קצרצר (שניה אחת אולי פאילו חצי שניה) מתוך שינה בלי להתעורר, ומשתתקת. זה קרה פעמיים או שלוש בחצי השעה האחרונה. מוכר? סטנדרטי? או שלא?

panda321

New member
גם אצלנו זה ככה

קראתי שהחלומות האלה (שכוללים גם בכי וגם צחוק מידי פעם) זה עיבוד של החוויות שלהם במשך היום.

מוכר מאד וסטנדרטי../images/Emo13.gif

גם תינוקות חולמים ולפעמים התוצאה היא בכי קטן. חבל שאנחנו לא יכולים לדעת מה עובר להם בראש...

3קטנה

New member
אולי היא נזכרת בחיסון מאתמול ../images/Emo10.gif

נועה, מה את חושבת על חיסון תו"כ הנקה? חשבתי שזה טוב בגלל הנחמה המיידית, אבל פתאום יש לי מחשבות שניות, כי בהנקה היא הכי רגועה ונינוחה, ותחושת הבגידה שזה עורר בי - להניק אותה ואז לתת לאחות להזריק לה - התדהמה והבהלה בעיניים שלה שנפקחו לרווחה והבכי- גמרו אותי - איך עבדתי עליה ובגדתי בה ואיך הכנסתי כזה דבר דווקא למקום שהכי טוב לה בו. אולי עדיף לתת להזריק בלי הנקה ואז מיד להניק?

יש אמהות שעושות כך או אחרת

אין לזה תשובה חד משמעית. אני אישית בעד לתת את החיסון ומייד להרגיע בהנקה. כך עשיתי עם כל הילדים שלי. בשבילי זה עבד. יש שטוענות שאם מניקים תוך כדי, הילדים לא מרגישים את החיסון. אם ראית שזה לא כך אצלכם, אז אולי כדאי להניק בפעם הבאה אחרי החיסון. מכל מצב, קבלי
גדול. ממש לא בגדת בה. נתת לה את הכי טוב שיש ולמדת ביחד איתה מה היא מעדיפה. וגם
לך ולאלמלולה
.

chompi1

New member
אני נתתי את החיסון ומיד אח"כ הנקתי

פשוט כי כך נראה לי הכי הגיוני (מה גם שצריך להחזיק אותה כדי שיוכלו להזריק לה, ולא יכולתי לעשות את שני הדברים בו זמנית). אני גם תמיד (כבר מהחיסון הראשון) הייתי נוהגת לספר להם מראש שהם הולכים לקבל חיסון. כלומר, דקה שתיים לפני, הייתי מכינה אותם ואומרת שהם יקבלו חיסון, וזו זריקה, וזה יכאב קצת אבל יעבור מהר, ואמא כאן תחבק וכו' וכו'... כך לפחות הרגשתי שאני לא משלה אותם, והיום הם יודעים לקבל את זה יפה, כשהם יודעים שאנחנו מספרים להם לקראת מה הם הולכים (בלי לגרום לזה להיות משהו מפחיד, כמובן). אבל אל תייסרי את עצמך כל כך. זה כואב ולא נעים, אבל זה רק לרגע ועובר...

גם לי זה תמיד נראה כמו בגידה

מאוד מבינה את התחושה שלך
אמנן לא הינקתי, אבל הייתי מכינה מראש בקבוק, וברגע שהחיסון נגמר נותנת להם כדי לנחם אותם.

אפרסקה

New member
הבכי הזה מוכר

זוכרת ששאלתי על זה בזמנו גם, מאוד הפליא אותי על מה היא יכולה לחלום בכזה בכי, שנגמר לה החלב?
חבל שהם לא יכולים לספר לנו...

מוכר ביותר והכי נעים לראות איך מאוחר יותר

זה מתחלף בחיוכים מתוך שינה וצחוק מתוך שינה.. אמא שלי אומרת שהם מדברים עם מלאכים... האמת היא שזה כ"כ מקסים שאפילו אני מוכנה להאמין שזה הגיוני

למעלה