שאלה של מתחילים...

שאלה של מתחילים...

אולי זה לא הפורום הנכון לשאול בו אבל אנסה בכל זאת.
אני עושה כרגע תוכנית לאורח חיים בריאים (דיאטה בלעז) של חלי ממן אם מישהו מכם מכיר.
אני רוצה לעשות ספורט כחלק מהתוכנית.
אני סטודנטית ואין לי הרבה זמן או כסף לכן אני מתאמנת בעיקר מול סרטוני כושר קצרים (באיזור החצי שעה) ביוטיוב של Fitness Blander.
מנסה לעשות תרגילים כל יום ואם לא הולך כל יום אז ארבע פעמים בשבוע לפחות, חצי שעה בכל פעם.
בנתיים אני מתאמנת לפי סרטונים שכתוב שהם low impact למתחילים.
רציתי להבין מה המושג הזה בכלל אומר.

אם למישהו מכם יש איזשהם עצות או טיפים בנוסף, אשמח לשמוע.
 
low impact = לא קופצים

להבנתי low impact אומר שלא קופצים. פחות מכות למפרקים ולאצמות.
גם פחות עבודה ארובית.

אם יש לך סיבה רפוית שמגבילה אותך לאימונים כאלה, זה דבר אחד. אם אין לך סיבה להימנע מקפיצות (impact) אז אולי תרצי להתקדם לאימון ארובי יותר אצים.
אין רע בקפיצות לבנאדם בלי בעיות מיוחדות. זה אפילו נחשב כמחזק את האצמות מפני בריחת סידן והחלשות האצם בגיל מבוגר יותר, וזה גם שורף לך יותר קלוריות אם זה מה שאת מחפשת ויותר מפתח את הלב-ראיה, וזה יכול להיות יותר כיף, יותר אקטיביות משחרר יותר אנדורפינים.

את יכולה גם לגוון את האימונים שלך עם יציאה החוצה, הליכה, ריצה, רכיבה לפארק הקרוב לביתך ושימוש במתקני כושר שכל עייריה עכשיו מציבה בדרך כלל הפארקים, ספורטק, או לצד מסלולי הליכה ציבוריים.
נחמד להיות בחוץ, ונחמד לגוון.

בהצלחה
 

kosher4 life

New member
תכנית אימונים

מכיר את התכנית של חלי. עדיף להתייעץ ולהתאים באופן אישי את תכנית האימונים לצרכים וליכולות שלך. הדיאטה כאורח חיים ושיגרת אימונים רק תעזור
 
למעלה