שאלה של מתחילים

mica35

New member
שאלה של מתחילים

אנחנו 4 חברה צעירים שרוצים לסוע לסקי בפעם הראשונה. חשבנו על אוסטריה או אנדורה אבל משום מה חברות הנסיעות (גרייבר ואיסתא) אומרות שכדאי לנו מקום כמו טורקיה או צכיה שעולים פחות והאתרים בהם קטנים יותר ופחות מפותחים אבל בתור מתחילים זה לא משנה. האם הם צודקים? מה ההבדל הגדול בין המקומות האלה לחרמון? והאם בתור מתחילים לא כדאי בכלל להתחיל ללמוד בחרמון?

afon

New member
ההפך לדעתי

תסעו לאתר טוב ונחמד באיטליה או צרפת לקלאב מד למקום מסודר שלא יהיו בעיות מקום שתוכלו להתרכז בסקי וגם אם מתחילים עדיין חשוב שיהיה מגוון של מסלולים

alonaski

New member
המממ... כן ולא! ../images/Emo3.gif

בגלל שאתם מתחילים אז אתר קטן יכול לספק אותכם! הבעיה באתרים שהציעו לכם בטורקיה וצ'כיה... שאין עליהם מספיק חוות דעת ונסיון של גולשים ישראלים שהיו שם ויוכלו לדווח!
חשוב מאוד לקחת בחשבון - שאתרים קטנים שהם לא גבוהים במיוחד (נאמר, מתחת ל 2500מ') ובמיוחד - אם הם לא באירופה ברכס הדולומיטים, האלפים או הפירנאים.... = אז הם עלולים להיות ב"מצוקת שלג" בעונה או בשבוע הספציפי של החופשה המוזמנת שלכם... ואז - האכזבה שלכם תהיה גדולה!!!
כקודמי - אני ממליצה לכם לחפש חבילה זולה באתר אירופי גדול ומבטיח בעל מוניטין ופופולאריות רבה!!! חבילה כזו (זולה וטובה שתתאים לכם בדיוק) היא של מועדון UCPA הצרפתי. זהו מועדון לצעירים (משהו בסגנון החברה להגנת הטבע שלנו + פעילות ספורטיבית. המועדון מקדם טיולים וספורט לעם והמועדונים באתרי הסקי = מיועדים ללימוד סקי וקידום ספורט הגלישה!). הכי ממליצה על מועדון UCPA שנמצא בלה-פלאן (בפלאן-סנטר = העיירה המרכזית באתר הסקי לה-פלאן). את חבילות הסקי שלהם מכרה בעבר איסתא (ואני מניחה שגם היום). העיסקה כוללת אירוח של פנסיון מלא + הדרכת סקי/סנובורד של יום מלא. המדריכים שלהם מובחרים!!! האווירה - צעירה! המועדון/לינה ברמה של המממ... "אכסנית נוער"... יש חדרים לזוגות, לארבעה ויותר! המיקום שלו בלה-פלאן - מעולה!!! נגיש לכל חיי הלילה של אחרי הסקי (מה שנקרא: APRE-SKI) = מועדונים, מסעדות, פאבים וכד'... המחיר של כל החבילה שכולל טיסה + הובלה לאתר, בד"כ = פחות מ 1000 יורו/דולר. מתאים לתקציב שלכם?... אם כן = תרימו טלפון עכשיו לאיסתא ותבררו פרטים!
אם יש לכם עוד שאלות - אתם מוזמנים!

anat712

New member
גם בחרמון אפשר!../images/Emo45.gif

אני התחלתי לגלוש בחרמון והייתי שם 4-5 פעמים עד שנסעתי לחו"ל. אמנם מגוון המסלולים קטן מאוד אבל בהחלט אפשר ללמוד לגלוש שם בהרבה יותר זול מחו"ל. במילא מתחילים לא מנצלים אתר גדול (את הרכבל הבינוני עשיתי עשרות פעמים עד שהעזתי לעלות למעלה) כדאי לנסוע פעם אחת לפחות לחרמון כדי לראות אם כל העסק בכלל מתאים לכם לפני שמשקיעים 5,000 ש"ח (לפחות) בשבוע בחו"ל. הבעיה היחידה היא כמובן השלג (שיבוא כבר!). אבל אם בכל זאת חו"ל אז אני מצטרפת בחום להמלצה של אלונה על UCPA. הייתי שנה שעברה בלה פלאן והיה מ-ע-ו-ל-ה! אתר נפלא, מועדון מצוין יחסית למחיר ורמת "אכסניית נוער" בצרפת זה קצת שונה מבי"ס שדה אצלנו... אם אתם לא בקטע של בתי מלון מפוארים - זה בשבילכם!

למעלה