שאלה של מתחילים

Chatulim

New member
שאלה של מתחילים

שלום לכולכם תהיתי היכן אוכל לשים ידי על הטקסטים החשובים והבסיסיים הנוגעים למאגיה, ויקה וכיוב' על מנת ללמוד ולהתחיל למצוא את דרכי, וזאת באמצעות השאלה ולא רכישה (שכן כמות הספרים עצומה ולפשוט רגל אין באפשרותי). תודה

SickBar

New member
יש דברים שאתה יכול למצוא ברשת

אתה יודע מה אתה מחפש? זיו

Justin Angel

New member
שלום שלום

בתור התחלה משהו שקלות צרם לי באוזניי הפדנטיות והרגישות: "מאגיה, וויקה וכיוצא בזאת". גבר, איש, אדם, תעשה הפרדה בראש שלך. מאגיה זה מאגיה ולמרות שעל הגדרותיה ניתן להתפלפל עמוקות היא עדיין מאגיה שזה אומר טקס כלשהו עם מדיטציה מסוג כלשהו ומטרה כלשהי שמקודמת באמצעי בלתי-מוחשי כלשהו. וויקה על הצד השני אינה מאגיה, היא דרך חיים ודת רצינית שדורשת התחייבות ומאמץ. הקשר שלכאורה נוצר בין וויקה ומאגיה הוא כדלקמן: חלק מהוויקאנים עוסקים במאגיה. חלק מהמאגים הם וויקאנים. אין חפיפה מוחלטת כגון שכל הוויקאנים חייבים לעסוק במאגיה, ולא כל מאג חייב להיות וויקאני. למאגיה כמאגיה לפי דעתי הצנועה, אין טקסט אחד גדול מאחד שמהווה איזהשהו בסיס. קוראים, לומדים, מתנסים ולבד כבר מגיעים למהי מאגיה בשבילך. באתר "כישופים" ובאתר הקהילה הפאגאנית הישראלית ניתן למצוא המלצות על ספרים, תעבור ביניהם, תראה מה מוצא חן בעינייך, תקנה אותו, תקרא ומשם תחליט איך להמשיך לבד. לוויקה על הצד השני כדת רצינית יש מספר טקסטים שאמורים להיות כלל-וויקאנים, כגון מצוות האלה(charge of the goddess), חוקת המכשפות (Wiccan rede) ולחש המכשפות (Witch's rune). אלו הם הטקסטים שמפאת ההיסטוריה של וויקה מהווים לטעמי את נקודת ההתחלה הטובה ביותר לתפיסה בסיסית על וויקה. מעבר לזה, יש כמובן ספרים על גבי ספרים שנוגעים לוויקה. שוב, תבחר ספר, תקרא ותחליט בעצמך לאיפה להמשיך.

La Bruja Buena

New member
האינטרנט יכול מאוד לעזור לך.

שלום מיכל. אם את מעוניינת ללמוד ולמצוא את הדרך שלך, בתוך הנושאים הנרחבים והמגוונים של מאגיה, וויקה, רעיונות, תאוריות, תפיסות ודרכי עבודה, אולי כדאי לך להתחיל עם ההיסטוריה של המאגיה, סגנונות כישוף שונים בתרבויות שונות, דמויות של מכשפים שהתפרסמו בעבר, סגנונות כישוף של העידן החדש, ורק אז אחרי שאת יודעת מה קוסם לך יותר ולמה או לאיזה כיוון נראה לך שאת מתחברת, ללכת לכיוון הטקסטים החשובים. הטקסטים החשובים בעיני, הם החומרים של יוצאי מסדר שחר הזהב. מסדר שאסף המון חומר מהרבה תרבויות ושיטות שונות, וניסה ללכד אותן למערכת מגובשת שלמה ומודרנית שכוללת תאוריות, תפיסות ושיטות לעבודה מאגית. למעשה גם דת הוויקה שלגביה התעניינת, או לפחות הוויקה ה'גרדנרית' מתקשרת בעקיפין ל'שחר הזהב', כי המפורסם מבין יוצאי המסדר, אליסטר קרוולי, שעמד מאוחר יותר בראש 'מסדר הטמפלרים המזרחי', אישר לידידו ג'ראלד גארדנר לפתוח סניף של 'מסדר הטמפלרים המזרחי', ואותה קבוצה של גארדנר הפכה בהמשך לדת הכישוף החדשה... חומר בנוגע לוויקה יש בלי סוף באינטרנט וכל מה שאת צריכה זה להעתיק לך טקסטים למסמכי וורד, לרכז את הקטעים שמעניינים אותך, לערוך, להדפיס, להכניס לקלסר, והנה לך ספרים שלא עולים ב"פשיטת רגל"...

Chatulim

New member
תודה רבה על העזרה

קניתי ספרים (זיו - באפי...) והורדתי מהאנטרנט טקסטים, בעיקר ספרים הנוגעים למאגיה ומיתולוגיה. כרגע נראה לי שוויקה זה לא ממש הכיוון, אבל כרגע אתמקד בקורס שנמצא בספר שקניתי וטרם העזתי לפתוח. שאלה ובקשת עצה - קניתי ספר באמת מקיף עם קורס לשנה וכן ספר הנוגע לצבעים ושימושם בקסם (שכחתי את השם). השאלה היא האם ניתן במקביל לקורס גם ללמוד את הספר השני (כי יש שם דברים שנראים לי בסיסיים יחסית לשלבים מתקדמים של הקורס בספר) - האם להמתין עד לשלב מתקדם? האם לקרוא אותו בשביל הקריאה ולהחליט בעצמי מתי מתאים לעבוד איתו? אשמח לעצה בעניין. תודה

La Bruja Buena

New member
../images/Emo39.gifעל לא דבר

באמת שאין לי מושג איזה ספרים יש לך, אבל סביר להניח שאין קשר ביניהם ואין שום מניעה לקרוא אותם, ואולי אפילו עוד כמה ספרים אם באמת תירצי, במקביל. עם רוב הספרים הטובים את לא צריכה להמתין עד שתגיעי לשלב מיתקדם, אבל תהני לחזור אליהם כמתקדמת ולהפיק מהם דברים שלא יכולת בתור מתחילה. לדעתי מומלץ ואפילו רצוי לקרוא כמה ספרים במקביל בהתחלה, כדי לקבל נקודת השקפה רחבה יותר על נושאים, ולהכיר דרכים מגוונות ככל האפשר. זה יפתח אצלך יצירתיות ובטחון ויתן לך את הבסיס שאת צריכה כדי שתוכלי ממנו לפתח לך את הסגנון האישי שלך. בנוגע לשאלה האם לקרוא ספר בשביל הקריאה ולהחליט בעצמך מתי נכון לעבוד איתו, התשובה היא: כן. תתחילי לקרוא, תביני על מה מדובר, ותרגישי לבד מתי נכון בשבילך לעבור לצד הפרקטי. תבטחי בעצמך. בטחון עצמי מעצים מאגיה, ומאגיה מעצימה בטחון עצמי... בהצלחה.

Chatulim

New member
וואו, תודה כבר אמרתי????

הספרים שיש לי: הקורס הוא the inner temple of witchcraft והספר השני נוגע למאגיה וצבעים (Aכחתי את שמו) של באקלנד...

כרמית.

New member
ממציאים את ההיסטוריה מחדש?

"ואותה קבוצה של גארדנר הפכה בהמשך לדת הכישוף החדשה..." ממציאים את ההיסטוריה מחדש? זה לא נכון.

כרמית.

New member
האיש המסכן? למה הוא מסכן?

הטעות היא בחלק המשפט שציטטתי. הקבוצה של גרדנר לא נבעה משחר הזהב ו"רשות" מקראולי לא קשורה בכלל לאסיפות הויקה הראשונות. למי שמתעניין בהיסטוריה מהימנה, מפורטת ואקדמית של הויקה אני ממליצה בחום על הספר של רונלד האטון The Triumph of the Moon, שהוא העבודה הראשונה שעשה חוקר אקדמי כלשהו על מקורות הויקה בפרט והפגניזם המודרני בכלל.

כרמית.

New member
טוב אתם יודעים מה

אני אכתוב בקרוב הודעה מפורטת עם ההיסטוריה של הויקה כמו שצריך. ובין השאר אני אבהיר את הקשר המדויק בין שחר הזהב לויקה. תנו לי כמה ימים.

magick smile

New member
דרך אגב

למישהו יש איזה שהוא מידע או הסבר על הטקסטים האלה, the wiccan rede וה the witch's rune????? קראתי אותם פה באתר ופשוט התחברתי אליהם, וכתבתי אותם מיד, אבל אני לא יודעת מה הם בכלל ומאיפה ולמה... אז אני אשמח להסבר..... תודה :)

Justin Angel

New member
שירים אלו...

מלאי מיסתורין. פשוט ככה, וויקה היא דת המיסתורין, ופואמות אלו תלויות על נס דגלן. בנושא פירוש חוקת המכשפות (The Wiccan Rede) ישנו The wiccan rede project המפורסם שעוסק בחוקת המכשפות על כל רבדיה. כמו כן באתר הקהילה ישנו מאמר מתורגם מאתר Witchvox.com בנושא שורה מאוד קריפטית בשיר שהולכת "Harm ye none, do what thou wilt" שנאמר עליה שמבססת את מרבית האתיקה הוויקאנית. וגם בהיסטוריה משולשת-השנים של פורום מכובד זה היו די והותר דיונים על הנושא (משהו כמו אחד-שניים, אבל תודו שזה באמת יחסית הרבה). אם את באמת ובתמים מוקסמת משירים אלו (כפי שאני הייתי מהופנט מהם בתחילת דרכי) אני ממליץ שתשקיעי מעט זמן בלחקור על השיר, הן דרך מחקר אקדמי איכותי (או במילים אחרת: גוגל) והן דרך הרהור על משמעות השיר בעצמך. ברכות זוהרות לך

Nizzan Cohen

New member
מעניין...

"Harm ye none, do what thou wilt" דווקא על דרך החיוב ולא על דרך השלילה. זה משאיר לך את האחריות לקבוע לעצמיך מה לא מוסרי.

Justin Angel

New member
לא מסכן, חס ושתילה!

פשוט המשפט שציטטת ניראה פחות או יותר נכון והניסוחים הקלוקלים שציינת כתובים בשאר הודעתו של הזר האלמוני. אשמח ואחכה למאמר מרתק על תולדות הפאגאניות! ואם לא מרתק, אז לפחות תנסי שלא נירדם בכך שתשלבי תפניות דרמטיות בעלילה ורגעי הקלה קומיים

La Bruja Buena

New member
אני בת! לא בן, ובטח לא מיסכן!

ג'סטין, תודה שאתה ככה יוצא באביריות, רכוב על סוס פוני ורוד, להגנת "זר אלמוני". ניראה שהתגובה של כרמית היא תגובה מאוד ריגשית שנובעת מהעובדה שהזכרתי 'וויקה' ו'קראולי' בסמיכות שכזו... אני לא מיתכוונת להתייחס לתגובה שלה עד שהיא תראה לי בצורה רצינית (כמו שכרמית בהחלט יודעת לעשות...) אילו טעויות נפלו, איפה. ועכשיו ג'סטין יוסי מתוק, כשאתה כותב "ניסוחים קלוקלים", אתה מיתכוון אליי או אל כרמית? (תדמיין את זה בטון של חריקת שיניים), כי אם אתה מיתכוון אלי, ואתה לא רוצה לראות כאן צרור קללות ב- Gaelic, שמיועדות במיוחד בשבילך, אני רוצה פירוט! ציטוטים מדוייקים ממה שכתבתי, של מה שמנוסח באופן קלוקל, ולמה זה קלוקל בעינייך. עכשיו! נו... עדיין מחכה....
המכשפה הטובה

Justin Angel

New member
התשובה ברורה לאור

אני לא אמרתי כלום. אני בכלל לא כאן. אין לי מושג על מה את מדברת או מה את רוצה ממני, אני סתם אורח אקראי. היי, תראי, ציפור! *שם יד על המגבעת שלו ובורח לכיוון ההפוך*

למעלה