שאלה של מתחיל

shrinki

New member
שאלה של מתחיל

איפה אפשר להשיג כלים? מטה גלימה וכו'? על איזה ספרים אתם ממליצים בתור התחלה?

gwizard

New member
תשובה

כלים אפשר לעשות לבד או לקנות. מומלץ לעשות לבד, אבל אם לא אז אני ממליץ לבקר ב-"חנות של נטלי" בכתובת הזו: http://www.natalie-shop.com לגבי ספרים, בתור התחלה (בעברית) אני ממליץ על "ספר הכישוף שלי". הספר יתן לך סקירה קצרה, אך לא רדודה מדי של מאגיה, וויקה ומיסטיקה באופן כללי ויתן לך מושג ממה אפשר להתחיל. אחר כך, יהיה אפשר כבר להמליץ לך על ספרים בנושאים יותר ממוקדים. את הספר ניתן להשיג בחנויות בארץ או בחנות של נטלי שציינתי קודם. בהצלחה.

RainBird

New member
קראת את הספר הזה? אני סקרן לגביו. אף אחד מהימן לא נתן לי עליו ביקורת

shrinki

New member
מה בקשר לגלימה?

גביע ופגיון אפשר לקנות, מטה אני גם חושב(?), אבל איפה אפשר להשיג גלימה?

gwizard

New member
אצל התופרת

גלימות זה משהו שמאוד אישי כי זה לפי מידה. לך לתופרת, היא תמדוד אותך ואז תגיד לה מה בדיוק אתה רוצה. מחיר ממוצע יהיה 250 ש"ח לבד כותנה רגיל.

neophile

New member
ספרים למה?

האימון במאגיה כולל נושאים רבים שיש ללמוד ולתרגל . לפי דעתי החלק החשוב ביותר זה פיתוח מודעות עצמית ויש לכך הרבה גישות אך בשביל באמת להוציא מהשיטות את המיטב אתה צריך להבין את המסגרת שבהן הן פועלות , והמסגרת היא אתה על רבדיך ה הגלויים והנסתרים , המוארים והאפלים , הספונטנים והמתוכנתים . זה בטח נשמע ממש לא מגניב אבל זה חלק הכרחי מהעבודה , אחרת במקום שאתה תשתמש במאגיה , החלק ההרסני שבך ישתמש בה. מי זה אתה? מה זה החלק ההרסני? כל זאת ועוד...בשיעורי המודעות העצמית שלך .

InvisibleBeast

New member
אני מסכים

אני מסכים לחלוטין, בלי מודעות עצמית אין לך מה לחפש במאגיה, אתה חייב להיעשות להיות מודע לחלקים שלך ולהשפעה שלך אחרת אתה תתנדנד. הפתרון שלך תמיד ייצור בעיה בתנופה שווה. ובמיוחד מה שמדאיג אותי זה שאתה מחפש כלים עוד לפני שאתה מחפש ידע. זה אומר שאתה כבר רוצה לעשות אבל אתה אפילו לא יודע במה מדובר, ברוב המקרים אתה פשוט תבזבז את כספך או לא תקבל ממש את מה שרצית, במקרה הגרוע אתה תפגע(ואולי מישהו נוסף). זה מדאיג אותי למרות שזה מאוד לגיטימי ונסלח, חבל רק שאף אחד לא ציין שגלימה ומטה זה לא מה שחשוב כאן. כלים הם לא אלה שעושים את העבודה, העבודה נעשית על ידיך. הכלים לא עושים שינוי, השינוי נמצא בך, אתה משתנה. אני ממליץ לך קודם כל ללמוד ולקרוא כמה שיותר, להתחיל במודעות עצמית, אחרי זה כבר לעבור לעומק ולהתחיל לסנן את מה שאתה קורא לעיקר ותפל.

gwizard

New member
אתה צודק ולא צודק

מודעות עצמית הינה חובה, אין שום ספק בכך. אבל, בהתחלה, כאשר אתה עוד לא יודע שום דבר - מודעות עצמית ממש לא תעזור לך. זה משהו שמתפתח לאורך זמן והכלים, כידוע לך, מספקים את הטריגר למוח שבלעדיהם יהיה הרבה הרבה יותר קשה. בטח שלא למתחילים. זאת הסיבה שאני כן ממליץ לעבוד עם כלים, גלימה וכ"ו - וכמה שיותר נוצץ כך יותר טוב. לאחר פרק זמן מסויים יהיה ניתן לוותר עליהם, בהדרגה, אבל בהתחלה הרבה יותר קל איתם מאשר בלעדיהם.

אני לא יודעת מה מידת האי הסכמה שלי

אתך בנושא זה. מצד אחד, החוויה האישית שלי היתה הפוכה- בהתחלה סירבתי להשתמש בכל כלי שהוא ואפילו לחשוב על זה, ואם כי הגישה שלי היתה קיצונית משהו, זה הסתבר כנכון כי לא היה לי שמץ קלוש מה לעזאזל אני עושה אטיתם, ובשביל מה אני צריכה אותם. תיאורטית כן היה לי המידע, אבל מעשית זה הרגיש לי לא דרוש ומיותר עד דמעות. מצד שני- לך היה ניסיון הפוך. כך שכנראה שזה עיניין של כל מקרה לגופו. אבל דעתי היא עדיין שמידע חשוב יותר מכלים. וללא הבנת העקרונות המאגיים שום כלי לא יעזור.

gwizard

New member
ההבדל הוא בגישה

"וללא הבנת העקרונות המאגיים שום כלי לא יעזור" נכון מאוד ! "מצד שני- לך היה ניסיון הפוך" דווקא לא, אני גם התחלתי ללא הכלים - פשוט כי לא היה אמצעים להשיג אותם. למדתי להסתדר עם קריסטלים, נייר, עיפרון והמוח שלי. אבל (!), היום, אני יודע כמה קל יותר זה היה יכול להיות אם כן היו לי הפגיון, המטה, הגלימה, הפנטקל ושאר הדברים הסטנדרטיים בטקס וויקאני טיפוסי. אני מעדיף שהמתחילים של היום לא יסבלו כמוני כי היום כן יש אלטרנטיבה ודרכים להשיג את הדברים הנדרשים - זאת בדיוק הסיבה שפתחנו את החנות.

InvisibleBeast

New member
זה נושא קצת מעורב

הוא יכול להתחיל עם עניין החפצים, אבל חשוב שהוא יידע שאלו הם רק כלי עזר, שכל זה הצגה ולא יקנה את זה בתור עזרי חובה לביצוע. בקלות אפשר להכנס לסרטים שהכלים והטקסים הם אלה שעושים את העבודה ולפתח תלות שאח"כ מאוד קשה להפטר ממנה. כשכתבתי מודעות עצמית לא התכוונתי לזה שהוא קודם כל יהיה מומחה בעניין מודעות עצמית ורק אח"כ ייגש למאגיה, אבל לפחות שיתעניין ושתהיה לו תפיסה כללית בקשר לעצמו ולהשפעה שלו, אחרת הוא יילמד הכל על בשרו בלבד. לומדים לרוב ב2 דרכים: או בהבנה, או במכות. כמה שיותר הוא יבין ככה פחות מכות הוא יצטרך לספוג והוא יוכל כבר ללמוד מדברים שבאמת יקדמו אותו ולא ללמוד מטעויות טפשיות או ייתקע עליהן. זה גם כן נושא נורא אישי שתלוי בבן אדם, אני לא מכיר אותו ולא יכול לתת חוות דעת נקודתית בקשר אליו.

סיריוס1

New member
אין כמו עשיית Home-Made. בעיקר...

...אביזרים שיש בהם כח רוחני ושורה עליהם רוח נשמתך... אפילו השגת מטה לא פשוט, צריך מקל נכון, לסמן עליו סימונים נכונים, לחבר לו אביזרים מתאימים, למצוא בד מיוחד, לתפור ממנו בגד מיוחד, להדפיס עליו ( בעזרת תפוח אדמה ודיו טקסטיל ) סימונים רצויים ומתאימים. והרי לך משהו שאין לאף אחד אחר. אולם בשלב ראשון עדיף משהו "סטדנדרטי" שנמכר בכל חנות מאגיה ממוצעת.

אני מסכימה עם אינביזיבל בחסט

וגם חשוב לי להוסיף שכלים מאגיים אמנם יכולים להיות לעזר כשהם הופכים לחלק ממך, אבל אתה לא באמת *צריך* אף אחד מהם. תשאל את עצמך- למה שאתה חושב שאתה צריך פיגיון? או גלימה או גביע? האם זה *באמת* הכרחי? האם אתה יודע למה הם משמשים, והאם אתה חושב שהם ישמשו *אותך* בצורה טובה, ברגע זה?

למעלה