משקיע מתחיל 83
New member
שאלה של מתחיל
שלום לפורום,
קצת רקע. זוג+2, הכנסות כ26 נטו לא כולל בונוסים, גרים בשכירות. חוסך 14 אלף ש״ח לחודש, לא כולל בונוסים. הון עצמי של כ1.7 מיליון ש״ח. רוב הכסף מושקע לטווח ארוך (10-15 שנה לפחות) בשוק ההון. ע״מ לפזר סיכונים אני שוקל לקנות נכס להשקעה.
קו המחשבה שלי הוא:
1. הבנקים מחלקים עכשיו כסף ב(כמעט) חינם
2. מחירי הדירות עלולים לרדת כשהריבית תעלה
3. לכן, אני מעוניין לבנות רק על תשואה משכ״ד (שתהיה צמודה למדד)
לכן, חשבתי על קניית דירה זולה (300-500 אלף ש״ח) ב100% פריים (הלוואת פיתוי?), וסגירת המשכנתא במקרה שהריבית תעלה.
השאלות שלי הן:
1. אני גר בעיר יקרה (ירושלים), וכנראה שלא אמצא באיזור השקעה טובה (בלי לבנות על עליית ערך הדירה). עד כמה זה מופרך להשכיר נכס נניח באיזור חיפה? לכמה השקעה בזמן/נסיעות אני יכול לצפות?
2. יש דרך יותר טובה למצוא דירות בתשואה טובה מאשר חיפוש ביד2?
3. אני מפספס כאן משהו אחר?
תודה!
שלום לפורום,
קצת רקע. זוג+2, הכנסות כ26 נטו לא כולל בונוסים, גרים בשכירות. חוסך 14 אלף ש״ח לחודש, לא כולל בונוסים. הון עצמי של כ1.7 מיליון ש״ח. רוב הכסף מושקע לטווח ארוך (10-15 שנה לפחות) בשוק ההון. ע״מ לפזר סיכונים אני שוקל לקנות נכס להשקעה.
קו המחשבה שלי הוא:
1. הבנקים מחלקים עכשיו כסף ב(כמעט) חינם
2. מחירי הדירות עלולים לרדת כשהריבית תעלה
3. לכן, אני מעוניין לבנות רק על תשואה משכ״ד (שתהיה צמודה למדד)
לכן, חשבתי על קניית דירה זולה (300-500 אלף ש״ח) ב100% פריים (הלוואת פיתוי?), וסגירת המשכנתא במקרה שהריבית תעלה.
השאלות שלי הן:
1. אני גר בעיר יקרה (ירושלים), וכנראה שלא אמצא באיזור השקעה טובה (בלי לבנות על עליית ערך הדירה). עד כמה זה מופרך להשכיר נכס נניח באיזור חיפה? לכמה השקעה בזמן/נסיעות אני יכול לצפות?
2. יש דרך יותר טובה למצוא דירות בתשואה טובה מאשר חיפוש ביד2?
3. אני מפספס כאן משהו אחר?
תודה!