שאלה של מתחיל

guygooy10

New member
שאלה של מתחיל

שלום רב
אני בן 51 נשוי ללא ילדים איש הייטק לשעבר והיום מורה
שאלתי לישראלים החיים בקנדה .
האם החיים שלכם שם טובים יותר מהארץ ?, האם אתם חיים חיי נוחות טובה יותר , ויכולים לחסוך כסף לרכישת בית וכו .

אני לא הצלחתי בארץ ואני וזוגתי שוקלים להגר לחול
אשמח לתשובתכם

SupermanZW

Well-known member
כן אבל אני לא חושב שאתה יכול להסיק ממני לגביך

אם יש לך אפשרות להגר לקנדה, יכול להיות לך שיפור משמעותי אבל יכול גם לא להיות. גילך הוא המכשול העיקרי העומד בפניך אבל לא היחיד. בIT יהיה לך קשה לעבוד מכיוון שכבר מספר שנים אינך בתחום (כך אני מבין מדבריך) ומכיוון שאין לך ניסיון קנדי כדי שישקלו אותך לתפקיד בIT אתה צריך שלכל הפחות הנסיון העדכני ביותר שלך יהיה בIT.בהוראה יהיה לך אפילו יותר קשה למצוא עבודה כי כדי לעבוד בהוראה בקנדה תצטרך הסמכה פרובינציאלית של הפרובינציה בה תחיה ולא ברור כמה אנרגיות יש לך להשקיע בזה בגילך.

אני מסיק מדבריך שלמרות היותך איש הייטק לשעבר ונשוי ללא ילדים לא הצלחת עדיין להגיע לבית משלך בגיל 51 ובגילך זו נקודת פתיחה גרועה אפילו בזולות שבפרובינציות קנדה, כולל הזולה ביותר ביניהן - ניו בראנזוויק. מהגר במצבך יכול להיתקע בעבודת הישרדות עד לפרישה, אם תהיה במצב כזה איכות חייך תהיה נמוכה מזו שיש לך כיום בישראל, לעומת זאת אם בגילך כבר היה לך בית משלך בישראל שסיימת לשלם עליו את המשכנתא היית במצב אחר לגמרי אפילו אם היית נתקע בעבודת הישרדות כי בכסף היית יכול לקנות שני בתים באחת הפרובינציות האטלנטיות, באחד לגור ואת השני להשכיר ואז למרות הכל היית חי בקנדה ברמת חיים גבוהה מזו שיש לך היום.

לדעתי מי שלא הצליח להגיע לדירה (אפילו אם לא סיים לשלם משכנתא) או לפחות הון עצמי של C$500K (לפי הגבוה מביניהם) בישראל עד גיל 40 לא יהיה לו טוב יותר כתוצאה מהגירה לקנדה.

זה לא שלא נתקלתי במהגרים מבוגרים מגיל 40 (כאשר נחתו בקנדה) ואפילו מבוגרים מגילך, דווקא נתקלתי, אך הם כולם הגיעו מבוססים.

קשה לי לענות על איך זה לחיות בקנדה כי אני עוברת רק באוגוסט

הייתי בביקורים שם ואני קראתי קוראת הרבה על המקום מנסה לברר כמה שיותר.
בכל מקרה הגירה לקנדה עובדת על בססיס נקודות כאשר גיל הוא אחד הקריטריונים. נדמה לי שעל אף שתוכל להגיש בקשה גם אם גילך מעל 45, לא תוכל לקבל ניקוד עבור קריטריון זה, מה שמנמיך את סיכוייך לקבל הזמנה. אולי אשתך תוכל להיות המגישה הראשית אם גילה צעיר, יש לה השכלה גבוהה ואנגלית טובה. אולי יש אפשרות שתירשם שם ללימודים ואז תביא אותך איתה ואז מאוחר יותר תוכלו לנסות להישאר שם.

מעבר לזה, אם אתה נשוי בלי ילדים ועובד בעבודה מסודרת כמורה (לא כתבת אם אתה משרה מלאה על תקן או שאתה עובד קבלן) ואם גם אשתך עובדת גם היא, אין שום סיבה שלא וכלו לחיות ברווחה גם בישראל. אתם לא חייבים לגור במרכז ת"א. בקנדה לא תוכל לעבוד ישר כמורה (מה אתה מלמד?) תצטרך אולי להשלים דברים
למה כוונתך ב"לא הצלחתי בישראל"? מאיזו בחינה אתה מרגיש שלא הצלחת?
למרות שנורא נחמד בקנדה, אתה צריך לקחת בחשבון ששם לא יהיו לך דברים שיש לך כאן - משפחה ןחברים, קרן השתלמות, קרן פנסיה, חופשים ארוכים כמורה בתשלום (אם אתה עובד הוראה מהמניין, עך תרופות תצטרך לשלם אם אין לך ביטוח משלים מטעם העבודה. אני לא בדעה שחייבים לחיות בטורונטו. יש מלא מקומות איכותיים זולים בהרבה. השאלה היא רק אם תוכל להגר ואיפה תוכל למצוא עבודה
אני יכולה להגיד לך שלולא הילדים שלי, לא בטוח שהייתי עוברת כי בישראל במצבי בלי ילדים הייתי יכולה לחיות כמו מלכה כך שמבחינתי הטריגר העיקרי היה שאני לא רוצה לגדל את הילדים בישראל, מה גם שכשיש ילדים צריך יותר כסף ואת זה אני לא בטוחה שאצליח לעשות בישראל במקצוע שלי

michaelbl

New member
מסכים עם סופרמן בהכל

אני לא רוצה להישמע שיפוטי, אבל אם בגילך ובתור מישהו שעבד בהייטק ובלי ילדים לא הצלחת להגיע לבעלות על דירה אז זה כנראה אומר משהו לגבי אורח החיים שלך ולכן זה לא משנה איפה תגור, המצב יישאר זהה.
מעבר לכך כמו שנכתב לך, אתה תהיה בעמדת נחיתות כמהגר וכנראה לא תוכל לעבוד במקצוע הקודם כי אתה חלוד, ולא במקצוע החדש מחוסר הסמכה ומריבוי מורים מקומיים, אז מה שנשאר הוא עבודות שכר מינימום. בעוד יש דברים זולים בקנדה, יש גם דברים יקרים יותר ונדלן, בטח בערי הביקוש, הוא אחד מהם.
כל זה נאמר מבלי להתייחס בכלל לסוגית הזכאות שלך להגר

לשאול בקבוצת ישראלים בקנדה איפה יותר טוב

זה כמו לשאול בקבוצת מרצ (או הבית היהודי) למי עדיף להצביע לימין או לשמאל.
עד שלא תעשה מחקר אמיתי שכולל פורומים (בדרך כלל לא בעברית) של אנשים שנכשלו ומתחרטים על ההגירה שלהם לקנדה, זה כאילו אתה מקשיב באמונה שלמה למוכר מכוניות יד שניה.

SupermanZW

Well-known member
כל מי שנמצא מספר שנים בקנדה נתקל בנכשלים

ודווקא בשרשור הזה אף אחד לא עודד את השואל להגר לקנדה, לאור מצבו הוא מאלה שיש להם יותר סיכויים להיכשל מלהצליח.
&nbsp
למעלה מ90% מהמהגרים לקנדה מצליחים להגשים את המטרות שלשמן היגרו אבל זה לא אומר שמתעלמים מקרוב ל10% שלא הצליחו, רוב אלה שלא הצליחו חוזרים לארצות מוצאם. הסיבה הנפוצה ביותר לכישלון היא ציפיות לא ריאליות.

לא רק ציפיות לא ריאליות

יש לא מעט שמגלים שקשה חהם בלי המשפחה והחברים או שמרגישים שקשה להם להסתגל לתרבות ומנטליות אחרות ממה שהיו רגילים. הם חשבו שהמחיר לא יהיה כבד ושהעלייה ברמת החיים והשיפור באיכות החיים יפצו על זה וגילו שטעו

SupermanZW

Well-known member
אבל נתת דוגמאות לציפיות לא ריאליות

אנשים שמתקשים להיות רחוקים פיזית ממשפחה וחברים צריכים להיות מודעים לעצמם. אם ציפו שלמרות אישיותם זה יהיה להם קל זו ציפיה לא ריאלית.

אנשים שמתקשים להסתגל לתרבות או מנטאליות זרה צריכים להיות מודעים לעצמם, הרי גם בטיולים במדינות זרות הם הבחינו שקשה להם להתנהג כמו המקומיים ואפילו אם צפו בתוכניות טלוויזיה זרות היו צריכים לשים לב שהם מתקשים לעיתים להבין את ההומור ואת הניואנסים (או לקח להם זמן רב עד שהבינו, הכוונה צפו פעמים רבות עד שהבינו את אופן המחשבה העומד מאחורי ההומור והניואנסים) גם אם הם מבינים את השפה. מי שמכיר את עצמו היטב יודע למה לצפות.

100% מהדוגמאות שנתת הן דוגמאות לציפיות לא ריאליות ומי שלא מכיר את עצמו היטב בהכרח יש לו ציפיות לא ריאליות.

זה לא אותו הדבר לנסוע לטיול לחיות במקום

זה מאד דומה לדייט עם בן או בת זוג. לפעמים אתה יכול פגוש בחורה שאתה יודע כבר בדייט הראשון שלא ייתא מזה כלום כי אתם שונים מדי אבל יש פעמים שבהם הכל נראה מבטיח בהתחלה ורק עם הזמן מתגלים החסרונות ואז או שאתה מחליט להישאר בקשר כי למרות החסרונות היתרונות עולים עליהם או לעזוב את הקשר כי אין עתיד ליחסים וזה לא מה שחשבת. יש גם מקרים בהם תכונה מסוימת שמשכה אותם מאד בבן הזוג הןפכת לאחר כמה שנים של חיים משותפים לבלתי נסבלת אבל אז כבר קשה יותר לעזוב כשכבר יש רכוש משותף וילדים. אילו זה היה כל-כך פשוט לחזות את העתיד, לא היו גירושים. זוגות רבים שהתחתנו באהבה גדולה מוצאים את עצמם שנים אחרי בבתי משפט. הם לא יכלו לדעת שכך יסתיים סיפור האבה ביניהם.
כשאתה נוסע למדינה אחרת לפעמים אתה יודע מראש שזו מדינה שבה אתב רוצה לבקר אבל אין סיכוי שתחיה שם בגלל כל הדברים שציינת ועוד אחרים (מנטליות שונה, קשיים במזג אוויר, שפה אחרת, קושי לקבל עבודה במקצוע ) אבל יכול להיות שאתה נוסע לאנשהו מתלהב, עושה את כל ההכנות הראשונות של בירור נתונים יבשים, מהגר, אפילו מוצא עבודה וחברים ורק אחר-כך מגלה שזה לא זה או שהריחוק מהמשפחה קשה מדי או שאחד ההורים פתאום חולה וזקוק לך לצידו או שפתאום מתגלה לך שבעצם כבר נמאס לך מהחורף הארוך ואתה מתגעגע לשמש או שנמאס לך שאתה נתקע עם המילים באנגלית למרות שאתתה חי שם שנים רבות או שאין שייכות אמיתית למקום למרות שיש עבודה ובית וגם חברים (למשל כשקורה אסון בקנדה יש אנשים שלא לוקחים אותו ללב כמו אילו היה קורה בישראל)

SupermanZW

Well-known member
על פי רוב, אלה שנכשלו לא השיגו עלייה באיכות החיים או ברמתם

והם לא השיגו זאת בגלל הציפיות הלא ריאליות שלהם. הם לא התאימו עצמם לסביבתם החדשה ולכן הרבה דברים הלכו להם עקום. ב100% מהמקרים איכות חייהם נמוכה יותר, כי אובייקטיבית פחות טוב להם, בין אם זה בגלל הריחוק ממשפחה או חברים, בין אם זה בגלל חוסר הסתגלות לתרבות ולמנטאליות, בין אם זה חוסר הסתגלות למזג האוויר או מכל סיבה שהיא. מי שפחות טוב לו בהכרח איכות חייו נמוכה יותר. לגבי רמת החיים, מיעוט זעיר מבין הנכשלים חי ברמת חיים גבוהה יותר מבארץ מוצאו ואז מדובר במזל גדול כי מי שלא מסתגלים על פי רוב מגיעים למצב שהם underemployed ומצבם הכלכלי הרבה פחות טוב מבארץ מוצאם, הם מתפשרים על המינימום כי אינם מצליחים להתאים את עצמם. אלה שהצליחו לפעול נכון בנושא התעסוקתי למרות חוסר ההתאמה התרבותי והמנטאלי שלהם יכולים להגיע לרמת חיים גבוהה יותר מבארץ מוצאם אבל לאיכות חיים גבוהה יותר אין להם סיכוי. רק מי שמסתגלים היטב מצליחים אבל הרוב מסתגלים היטב ומצליחים, כנראה רוב האנשים מכירים את עצמם מספיק טוב בשביל לבוא עם ציפיות ריאליות, אבל תמיד יש את אלה שלא.

michaelbl

New member
אתה במקרה ניצן חזר הביתה?

מרבית התשובות שהוא קיבל לא היו כאלה שתארו את קנדה כאותו מקום בקצה הקשת בענן, אלא בדיוק להיפך, הציגו לו את הקשיים והבעיות שהוא צפוי להתמודד איתם.

PuffDragon

New member
Don't waste your time on existential questions

First check if there is any way for you to immigrate to Canada, because based on your age it will probably be almost impossible.

CANADA101010

New member
אני הגעתי לקנדה בגיל 50

אני הגעתי לקנדה בגיל 50 עם מעט כסף ואפס ציפיות כלכליות. באם אתם רוציםלהגר מסיבות כלכליות בלבד לא מומלץ. אם תרצו לשפר אייכות חיים במרחב הציבורי אתם מועמדחם לסיים את הישורת הבאה של חייכם בחיוך רחב. גילוי נאות אני וזוגתי אתאיסטים.
לסיום ללא ילדים מאד יעזור לכם כאן
מבחינה כלכלית.

CANADA101010

New member
בסרט קן הקוקיה היה אינדיאני ענק שניסה לעקור את הברזיה

הייתה לי אזרחות. גרושתי לא רצתה לבוא. לקוחות לפעמים שואלים אותי כיצד הגעת לרעיון שבו אני עוסק ואני אומר הייתי רעב ונחוש. מסביב למבנה התעשייה שלנו ישנם הרבה מהגרים בעלי רעיונות נפלאים ויצרתיים. אני זוכר את עצמי צופה בסרט קן הקוקיה והיה שם אינדיאני ענק שניסה לעקור את הברזיה ולא היה לו שום סיכוי אבל הוא אמר לאחר הכישלון לפחות ניסיתי.

למעלה