שאלה של מתחיל

slug

New member
שאלה של מתחיל

קניתי אקווריום 40 ליטר עם פילטר ביולוגי חיצוני, צמחיה טבעית... כרגע יש לי 10 גופים, 2 סייפנים, ועוד 4 דגים מנקי קרקעית ודפנות. האם אני צריך לקנות או לבנות גם משאבת CO2 ומשאבת חמצן ? כרגע החמצן נכנס עם המים מהפילטר במפל... האם צריך עוד משהו ? איזה דגים ישתלבו טוב באקווריון כזה ?

Suikun

New member
שלום

כולנו היינו מתחילים, אל תרגיש לא בנוחעם זה אם יש חמצן שבא מהמפל, לא צריך אבן אוויר הזרקת CO2 צריך רק אם יש לך צמחים חיים, ואתה רוצה לעודד צמיחה מהירה.. אם אין, לא צריך. יש לך 40 ליטר, שזה בסדר למשריצים שיש לך אבל תצטרך לפרט איזה מנקים יש לך? אם מדובר בדגים הכי נפוצים, פלקוסטומוסים (פלקו'), הם לא מתאימים, כיוון שהם יכולם להגיע עד חצי מטר, אז ברור לך למה הם לא מתאימים לאקווריום.. אז הדגים שיתאימו לאקווריום שכזה הם לרוב משריצים, אפשר גם דגים קטנים כמו קולי (מעין נחשים קטנים שנמצאים על הקרקעית רוב הזמן, רק צריך לדאוג שהם לא קטנים עד כדי כך שהם יכלוים להישאב לפילטר) לדעתי, אם המנקים הם באמת פלקו, תחזיר אותם לחנות, ואל תכניס עוד דגים, יש לך די והותר, הגופים והסייפנים ישריצו ותהיה לך אוכלוסייה גדולה בהצלחה!

ganjaman stound

New member
מצטרף להמלצה

נתחיל במזל טוב ושיהיה בהצלחה כולנו עשינו טעויות של מתחילים מהרצון לראות אקווריום מלא ומשגשג אך אקווריום הוא דבר שדורש סבלנות מפני שהוא מערכת ביולוגית בפני עצמה שצריכה זמן לבנות את עצמה אקווריום של 40 ליטר הוא יחסית קטן מאוד ואם מדובר בפלקו בוודאי לא הייתי משאיר יותר מאחד וגם זה בספק ואם תדפדף אחורה כמה דפים ישנה הודאה של ארנון שאומרת שדגי הפלקו גם לא ממש מתאימים לאקווריום צמחיה באשר לCO2 וחמצן שני דברים שלא מומלץ להוסיף ביחד מכיוון שאילו שני גזים ששואפים לדחוק אחד את השני החוצה מחלל המים בהחלט לא הייתי מוסיף משאבת CO2 לאקווריום בשלב ראשון מפני שהוא גורם לגדילה מואצת של הצמחים ואיתו צריכה לבוא גם הגברת התאורה ודישון הצמחים לפרופורציה מתאימה בגדילה מה גם שהוספת CO2 בשלב זה על אחת כמה וכמה לפני שהאקווריום התייצב ובגודל אקווריום כזה תשנה את הפרמטרים במים ותעלה/תוריד את רמת הPH במים בתנודות גדולות שתגרום לדגים לחלות ובסופו של דבר למות המלצתי להנות כרגע ממה שיש להיתבונן בדגים לראות מתי טוב ומתי רע להם להישתפשף קצת לקרא מאמרים בהנחה שאתה מתעניין בצמחיה בעיקר על תאורה דישון ומה שהם גורמים לאקווריום לדגום את המים כמה פעמים רק כדי לדעת מה הדגימות אומרות ומה מצב המים ואחר כך אם תרצה להגביר צמיחה תהיה כבר מודע למה שהוספת CO2 עלולה לגרום ואיך תוכל לזהות תופעות אילו כמו כן מומלץ לקרא גם על סינדרום האקווריום החדש ואיך אפשר למנוע אותו אני מצרף שני פורומים יותר רציניים בנושא שיוכלו לעזור לך להתקדם בלי לאבד יותר מדי דגים בדרך ושיהיה בהצלחה

slug

New member
בוקר טוב

קודם כל תודה על התגובה המהירה ... בדקתי איך קוראים למנקים - יש לי 3 קורידורס נחושתי ו 2 פלקוסטומוס קטנים (עדיין), חבל לי להחזיר את הפלקו לחנות ... קצת נקשרתי אליהם, הם מקבלים כל יומיים 3 כדורי אצות בלילה,זה בסדר ? ונניח שהם חוזרים, אז איזה אוכלי אצות לקנות במקומם ? עוד שאלה קטנה, שמתי לב שכל הגופיות שלי בהריון (כמה מפתיע) אבל אני לא מעוניין לקנות תא השרצה וכל הפרוצדורה, האם זה מספיק שיש לי צמחיה עבותה ?האם הם פשוט יאכלו ע"י הבוגרים? האקווריום עומד כבר חודש ונראה כאילו הוא מאוזן אקולוגית :)

Suikun

New member
-

קורידורסים מומלץ ארבעה ומעלה, מאותו הסוג (כלומר, חייבים להיות נחושתיים) אז אם בא לך להוסיף אחד או שניים, אתה מוזמן פלקו באמת גודלים לגודל גדול, ועלולים לאכול דגים קטנים (שרצים, למשל) אז החלטה שלך.. אתה יכול להביא במקום אנציסטרוס (זכר אחד, שניים יריבו), סה"כ הנקבות של האנציסטרוס דומות לפלקו, ולזכרים יש מעין גידולים על הפה/אף, מעין קוצים ארוכים כאלה (לזכרים הבוגרים) הבעיה איתם שהם יותר רגישים מפלקו, וחייבים גם שיהיה גזע עץ באקווריום (האנציסטרוס מוצץ ממנו ויטמינים וחומרים חיוניים אחרים, בנוסף לאוכל שאתה מספק לו) בקשר למשריצים, לדעתי צמחייה עבותה תספיק וחלק מהשרצים ישרדו..

slug

New member
שאלה אחרונה ... (אולי) :)

לאחרונה גיליתי שהדגים שלי (לא יודע מי הפושע...) מנשנשים את הצמחיה ומורידים מקטעים גדולים יחסית. א. האם זה נורמלי או מעיד על בעיה ? ואיך מונעים זאת ? ב. כמה צמחים ממולצים באק' בגודל כזה (40 ליטר) ? תודה רבה על העזרה

Suikun

New member
צמחים

מהאוכלוסיה שלך, לדעתי הפלקו הם המזיקים לצמחייה יש להם מעין שפיצים בפה, אם אינני טועה, ששורטים את הצמחים (בלי כוונה) כשהם עולים עליהם, והורסים את העלה ייתכן שהם גם פשוט מכרסמים את העלים, זאת לא תהיה הפעם הראשונה אתה יכול להביא להם מלפפון (לשטוף טוב קודם, בלי סבון) בעקרון כמה צמחים שבא לך אבל אם יש באמת המון, כדאי לדאוג רק שבלילה כשאין אור יהיה מספיק חמצן (אם זה מאבן אוויר ואם זה מהבועות שהמפל עושה), כדי שהצמחים לא יגזלו את כל החמצן מהמים

adiemus

New member
תראה

אני חושב שהחברה כאן נתנו לך אחלה תשובות...שכל מה שאני יגיד כאן ישמע דבילי אז תקשיב להם בן אדם

slug

New member
משאבה

ניקיתי היום את המצע של הפילטר הביולוגי (לא את החיידקים) ואחרי שחיברתי את הפילטר מחדש המשאבה מרעישה מאוד (זימזום מרגיז), מה עושים וממה זה קורה ? ושוב תודה על התשובות הקודמות, אתם באמת אחלה...

duel

New member
אם ניקית את המצע הביולוגי

ניקת גם את הבקטריות - לא טוב. אין לי מושג איך בנוי הפילטר אך כרגע אין נקיון ביולוגי 100% וחבל. הרעש שאתה שומע יכול לנבוע משתי סיבות: 1. אוויר לכוד בפילטר. 2. הפרופלור לא יושב טוב (או נדפק) אם יש אוויר - פשוט תשחרר אותו (כל פילטר והשיטה שלו) בדוק שהפרופלור במקום ויושב טוב. - אם נדפק - גש לחנות שמכרה לך ובקש חלק חילוף תואם. פתרת זאת והשקט יחזור

slug

New member
סוף טוב

מסתבר שהמשאבה באמת היתה דפוקה והחליפו לי אותה בחנות (יש !!) עכשיו הכל שקט באק' ובחדר השינה :) תודה על העזרה

למעלה