שאלה של מתחיל

zoomout

New member
שאלה של מתחיל

שאלה לגבי סולמות,אני מתחיל ללמוד מוסיקה ורציתי רק להבין מה הכוונה של סולמות ? כלומר ראיתי באיזה ספר כתוב סולם למשל דו-מז'ור ורשימת תוים אחד אחרי השני שתואמים לאותו סולם...האם זה אומר שאם אני מנגן אקורד דו-מז'ור,המנגינה שאני יכול לנגן באותו אקורד חייבת להיות בנויה מאותם תוים ? אפשר לקבל הסבר קצר בנושא ? תודה

orbiti

New member
קצת בעייתי

הקשר בין סולם לאקורד הוא דבר מאד לא ברור מאליו, ונכתבים ספרים שלמים על הקשר בין שני המושגים האלו. באופן עקרוני ומאד בסיסי, כאשר יש סולם לקטע מוסיקלי מסוים, האקורדים בהם משתמשים גזורים ממנו. אם אתה בסולם דו מז'ור, תוכל להשתמש באקורדים עם צלילים מהסולם: דו מז'ור, רה מינור, מי מינור... וכו'. השאלה 'איזה צלילים אני יכול לנגן על אקורד דו מז'ור' היא שאלה מאד מורכבת ותלוית הקשר ואפילו סגנון. אם אתה בסולם דו מז'ור, תוכל לנגן על אקורד דו מז'ור את התו סי, שנמצא בסולם. אבל אם אתה בסולם פה מז'ור, אז על אקורד דו מז'ור תנגן דווקא סי במול, במקום סי. אולי הלכתי קצת קדימה מדי. כדאי לעיין במאמרי הפורום, ולחפש מאמרים בנושא בניית אקורדים וסולמות. אני בטוח שתמצא שם חלק מהתשובות שאתה מחפש.

ענבל 83

New member
אני לא הכי בטוחה אבל

לדעתי אם אתה מנגן בסולם דו מז'ור , אז בעיקרון אתה משתמש בתווים של הסולם (הדיאטוניים לסולם), אבל כמובן שמותר לך "לסטות" לפעמים לצלילים שלא דיאטוניים לו. זה הכל תלוי במה שאתה רוצה להשמיע. אם אתה מנגן צלילים שלא דיאטוניים לסולם של המנגינה, זה יישמע בהתאם. לא קשור.. אבל בעיקרון משתמשים בעיקר בתווים של אותו סולם.. שבת שלום.

CaFFee84

New member
הוא רק מתחיל.... אז...

בקיצטר, סומלומת (בכלליות יתר), ז הפשוט סדר מרווחים בין הטונים באוקטבה מסויימת לדוגמא...

למעלה