שאלה של מתחיל

• פותח הנושא tbp
  • פורסם בתאריך

tbp

New member
שאלה של מתחיל

הי אני מניח שאני לא הראשון ששואל זאת, אשמח אם תפנו אותי לתשובות עבר. נאמר שאני רוצה להשקיע בתעודת סל שעוקבת אחר מדד ת"א 25, באפשרותי לבחור בין מבט, קסם, תכלית, תאלי או אינדקס. בהנחה שדמי הניהול בכולם הם אפס, מדוע ישנה חשיבות באיזו תעודה (כלומר חברה: קסם 25 וכו') לבחור, אם כל מה שעושה התעודה היא לעקוב באופן "טיפש" אחר המדד. אני מבין שישנו הנושא של עושי שוק, אך האם יש באמת הבדל גם כאן בין החברות. כיצד אני אמור לדעת באיזו חברה הכי בטוח או כדאי לבחור (אינני משקיע מקצועי ואין לי את הזמן או הידע לקרוא תשקיף) שבת שלום ותודה מראש

Kayben

New member
אין חשיבות

שורה תחתונה הם זהים. תעשה אנ דנ דינו.

tbp

New member
ברצינות?

פשוט קראתי תגובות של כאלה שלא ממליצים על קסם אבל כן ממליצים על תעודת סל אחרת באותה קטגוריה. האם אכן אין שום בידול בין החברות? תודה רבה דרך אגב.

Kayben

New member
אמרת כולם אותו דמי ניהול

דמי ניהול זה הגורם מס' 1 לדעתי. גורם שני זה תנאי פירוק התעודה - עד תאריך מסוים או עד שער מסוים בדר"כ בתעודות שורט. בדר"כ אין הבדלים מהותיים גם בסעיף הזה. ולכן חזרנו לגורם מס' 1 - דמי ניהול. עינייני סחירות לדעתי לא כזה משנה כי יש עושי שוק וגם כול התעודות מאוד סחירות גם ככה. רצית תשובה פשוטה, נתתי. אם אתה מחפש הבדלים קטנטנים - אז כנראה אתה כבר לא כזה מתחיל ;)

tbp

New member
צודק ותשובה מצויינת.

ממה שראיתי דמי הניהול שהיו כתובים (באתר של ברוקר נט), היה כתוב שדמי הניהול הם 0. תודה שוב

למעלה