שאלה של נימוסין

שאלה של נימוסין

טוב, אתמול קרה לי מקרה מאד-מאד לא נעים, אז רציתי לפרוק ולשמוע עצות - מה הייתם עושים במקומי עתה? עלתה בפני האפשרות לעשות פרויקט קטן עם מרצה מאוניברסיטה שאינה האוניברסיטה שלי. למעשה, זה דבר שלא הכי מקובל אצלנו, והייתי צריכה לשכנע כמה אנשים שיתנו לי "אור ירוק". המרצה המדובר הסכים לעבוד אתי. מיותר לציין שאני מעוניינת בשת"פ הזה יותר ממנו, והוא בעיקר "עושה לי טובה" (למרות שהוא לא התנהג כך או משהו...). אחרי שהכל סוכם, אמרנו שנקבע פגישה. בינתיים כל ההתקשרות שלנו הייתה בדוא"ל ובטלפונים אליו לאוניברסיטה (ותכף יתבהר למה זה חשוב). אני כבר די להוטה להתחיל את הפרויקט ולהזיז את העניינים, והפגישה שבוששה להתקיים די נתקעה לי כמו עצם בגרון. ז"א, לא יכלתי להתחיל לעבוד באופן רציני לפני שנשב על הדברים ביחד. בתחילת השבוע הוא הודיע לי, סוף סוף, כי ייתכן ונוכל לערוך פגישה ביום רביעי, ושהוא יודיע לי אם כן. בלילה שבין שלישי לרביעי, בשעה די מאוחרת (כבר אחרי חצות), קיבלתי ממנו הודעה בדבר כך שהוא יהיה במשרד למחרת (רביעי) החל משעה כך וכך, ושאני מוזמנת להגיע. אישרתי את הגעתי, ובשעה הנקובה הייתי במשרדו, אלא שהוא לא היה שם. לקצר את הסיפור - המתנתי מעל לשעה והמרצה פשוט לא הגיע. לי יש רק את הטלפון שלו במשרד, דבר שהיה חסר תועלת לחלוטין. לו אין את הטלפון שלי. במזכירות לא ידעו לעזור לי, ואיש לא יכל להתקשר אליו או משהו דומה. לאחר שהגעתי לביתי בערב שלחתי לו מייל מאד מנומס, ובו כתבתי שהמתנתי לו, וייתכן כי הייתה בינינו אי-הבנה. בינתיים לא קיבלתי תשובה כלשהי. בקיצור, אין לי מושג איך לנהוג כעת ומה לעשות. אם, חלילה, קרה לו משהו נורא, אני אאלץ להרגיש נורא לא נעים עם עצמי על המרמור שאני חשה. מנגד, יש סיכוי שזה פשוט מעשה של זלזול מסוים. קשה לי להאמין שבן-אדם אינו מוצא דרך להודיע על כך שהוא אינו מגיע. בסופו של דבר, במקרה הכי קיצוני, הוא יכל לבקש מהמזכירות או מאחד הקולגות לתלות על דלתו איזה פתק, כדי שאני אדע לא להמתין לו ולא לעמוד כמו גולם במסדרון אחרי שהגעתי אליו במיוחד. וגם, בדיעבד, הוא יכל לענות לי ולהתנצל/להסביר באופן מהיר מהרגיל. אחרי ככלות הכל, הוא בטח מבין שאני מצאתי את עצמי במצב מביך ולא נעים לחלוטין. ואם הוא אכן זלזל או שכח או פשוט שינה את דעתו מבלי להודיע, האם כדי להמשיך עם השת"פ? האם זה לא מעיד על בעיות אחרות מן הסוג הזה שעלולות לעלות בעתיד? ואיך, לעזאזל, אני אסביר לאוניברסיטה שלי מדוע אני מושכת ידיי מהפרויקט אחרי ששיגעתי את כולם על מנת לקבל אישור?

22ק ו ס ם

New member
אי אפשר לדעת

תראי איך הוא מסביר את ההעדרות שלו. האם הוא שכח או שפשוט היה מקרה חירום? מקרה אחד לא בהכרח מעיד על משהו מהותי, פשוט תבררי קודם את הסיבה להעדרות.

לא הייתי עוזבת את הפרוייקט

ברור שהפרוייקט מאד חשוב שלך (אחרת לא היית מתאמצת כל כך להשיג אותו). יכול להיות שהמרצה הוא בעל יחסי אנוש לא כ"כ מוצלחים, אבל לדעתי שווה "לבלוע" את זה לטובת הישארות בפרוייקט שהוא טוב ומועיל לך. כל זה בהנחה שהוא סתם "הבריז" ולא קרה מקרה חירום, ואז כמובן שאין שאלה

גם לא הייתי עוזבת (לפחות בשלב זה)

נשמע לי שהייתה תקלה, או שהוא סופר סופר מעופף (וגם כאלו יש באקדמיה). לא נשמע לי שזה סתם חוסר נימוס. ובלי קשר - תמיד תמיד כשקובעים עם סטודנטים/מרצים לבקש את הפלאפון שלהם או לפחות לתת את הפלאפון שלך.

p i t e r פן

New member
זה נראה לי קצת מעורפל

מצד אחד, ייתכן ובאמת קרה לו משהו במשפחה או הייתה לו איזו בעיה אישית. קורה. מצד שני, יכול להיות, כמו שאמרו כאן, שהוא מאד מפוזר ופשוט שכח שהוא קבע אתך. ומנגד יכול להיות ,ואין לי מושג, כמובן, אם זה המצב, שהוא לא אדם כ"כ נחמד. נגיד שהוא הבין שאת מאד רוצה לעבוד אתו, והוא בטח גם יודע שהיית צריכה לקבל אישורים לשם כך. ייתכן שזה קצת עלה לו לראש, התנפח לו האגו, והוא מרשה לעצמו קצת לזלזל. למען האמת, אין לי מושג איך מתנהגים בסיטואציה כזאת. אולי את צריכה להיות יותר נינוחה בכל הסיפור הזה, לא להראות לו שאת בלחץ על העבודה הזאת, אלא לשדר יותר תחושה של שת"פ, כמו שקראת לזה, של עבודה שגם לו צריך להיות עניין בה. עצם זה שאמרת שהוא "עושה לך טובה" מדאיג קצת בהקשר הזה.

מעיןבר

New member
הייתי נזהרת מאוד

לא למהר לעצור את הפרוייקט, אבל להתחיל (אחרי שתצליחי לפגוש אותו שוב
) בזהירות רבה ולקחת בחשבון שיש סיכוי שלא תצליחי לסיים. התנהגות שכזאת מדליקה אצלי נורות אזהרה...

Imperia

New member
שאלת אותו מה קרה?

נראה לי שלתת לו הזדמנות להסביר זה הדבר הראשון לעשות. לשאו בצורה מנומסת כמובן, לא מתוך כעס (למרות שהמצב היה מכעיס ומתסכל, כמובן).

התפתחות העניינים - עדכון

לפני כמה דקות קיבלתי מייל מהמרצה. הוא כותב שחיכה לי באוניברסיטה, אך לא במשרדו אלא במזכירות. מובן שכלל לא העלתי אפשרות זו בדעתי, בעיקר מכיוון שלא דובר בה. אם הייתי חושבת על האופציה, מובן שהייתי מחפשת אותו שם. יתרה מכך, הוא הוסיף כי ניגש למשרדו מספר פעמים, אך לא ראה פתק ממני, ולכן הסיק שלא הגעתי. ז"א, הוא הבין שסביר שאגיע למשרד דווקא, ואפילו ניגש לשם, אך כלל לא חשב למצוא דרך להודיע לי (לדוגמה, אותו הפתק שיכל להשאיר לי). בקיצור, יכול להיות שיש לו דרך חשיבה מאד מסוימת, ושהוא באמת ובתמים האמין שהייתי אמורה למצוא אותו מחוץ למשרד. מצד שני, ההסבר הזה שלו מחדד את תחושת המוזרות המסוימת שהוא השרה עלי. אם לא הייתי מספיק מבולבלת לגבי העבודה אתו, כעת הוא הוסיף למבוכה ולבלבול. רוצה לומר, ההסבר הזה וכל השתלשלות העניינים נראים לי מאד מוזרים. ולפני שאתם פוטרים את לבטיי בטענת אי-הבנה הדדית - לא הייתה שום דרך להבין שהוא ממתין לי מחוץ למשרד, באמת. זה ממש לא קטע של אי-הבנה שלי.

חברים, זקוקה לעצתכם!

עוד לא עניתי למייל, ואני צריכה לענות לו עד מחר, אחרת זה כבר יהיה לא מנומס/מוזר מצדי. טרם החלטתי איך להגיב ומה לכתוב. אשמח לשמוע, מה הייתם עושים במקומי - האם אני מגזימה בהערכתי את העניין כמטריד?

22ק ו ס ם

New member
להערכתי כן

אבל מצד שני, אם כבר בשלב כל כך מוקדם את מתעצבנת מדבר כזה אז אולי כל העסק לא שווה את זה, כי מן הסתם יקרו הרבה דברים אחרים שיגרמו לך להתעצבן גם אם הם לא מכוונים.

אני לא מתעצבנת,

אני יותר מבולבלת או לא-החלטית. מודה, יש לי נטיה לקחת את התנהגות האנשים סביבי באופן "אישי" מדי, אבל אני מנסה לעבוד על זה. לכן אני מתייעצת עם אחרים, כדי לראות אם הסיטואציה היא באמת בעייתית או שאני עושה פיל מזבוב. איני רוצה לפספס הזדמנויות טובות רק בגלל שרמת הרגישות שלי עלתה גבוה מדי, ומצד שני אני תמיד חוששת שיתייחסו אלי בצורה מזלזלת ולא רצינית ואני אדחיק את זה ואמשיך להיות מנומסת ומקצועית. טוב, חפרתי, כמו שאומר הנוער. תודה על ההקשבה...

שלייבלה

New member
הערה לא קשורה

אני חייבת להודות שהפוסטים שלך תמיד מרגישים לי כאילו אני כתבתי אותם. אין לך מושג עד כמה אני מזדהה :)

שמחה שכתבת את זה

גורם לי להרגיש פחות מוזרה ויוצאת דופן. נחמד לדעת שלא רק עלי עוברים ה"סרטים" האלה...

22ק ו ס ם

New member
תראי, אני חושב שבאקדמיה חייבים במידה מסוימת

עור של פיל. דברים לא הולכים חלק בכל מיני רמות, במיוחד כאשר אנחנו סטודנטים וצריך ללמוד לחיות עם זה. צריך לדעת על מה להילחם ואיפה לוותר והנקודה שלי היא שעל סמך מקרה בודד בלתי אפשרי להגיע לדעתי למסקנות נחרצות. מכיוון שהנושא חשוב לך יהיה די בזבוז מבחינתך לא לקדם אותו על סמך זה כבר בשלב כל כך מוקדם.

LastFlowers

New member
*לדעתי* את מגזימה

כל מרצה והשיגעון או המוזרות שלו. כנראה שהתרחשה כאן אי הבנה קלה, לא סוף העולם. כתבי לו בחיוך, קבעי איתו מחדש מקום ושעה מדויקים, כמו גם את התרחיש במקרה שמי מכם מבטל ברגע האחרון (ואז אתם נניח קובעים שמשאירים הודעה במזכירות). אם המייל ברור, אזי שלא אמורה להיות בעיה. בכל זאת מתעוררת אחת? זה הזמן לשקול למשוך את ידייך מהעניין.

LastFlowers

New member
לא

אם המייל ברור ומכסה את כל הפינות אך ועדיין מתגלעת ביניכם אי הבנה, אזי אולי השידוך הזה לא נועד לקרות. כפי שהקוסם (כמדומני) העיר שם למעלה - אם העניינים הללו עד כדי כך מפריעים לך, מוטב שלא תכניסי ראש בריא למיטה חולה - יש מרצים שהם פשוט כאלה, מעופפים, טרודים או סתם לא טובים עם לו"ז. יש סטודנטים שיכולים להסתדר עם זה, ויש כאלה שזה מטריף (ובצדק) את דעתם. אם את שייכת לחלק השני של המשוואה, תעשי לך לבד את החשבון ותחליטי אם תוכלי להסתדר עם יחסי עבודה שכאלה.

Unicorn98

New member
../images/Emo45.gif זה באמת עניין של כימיה...

אם לא נראה לך העסק, ואת יודעת שהסבל שלך לא שווה את התועלת שתצמח, אז תחתכי. כל אחד עושה חישובים אחרים להעדפותיו

atpaddict

New member
ובכן

מה שנעשה לך הוא אכן חוצפה. אם הייתי במקומך הייתי צופה לצרות דומות בעתיד אם תעבדי עם אותו האדם. היות וכבר ביקשת אישור נסי לראות אם תוכלי לבצע את אותו הפרוייקט עם מישהו אחר, או בצורה שונה.

למעלה