שאלה של נימוס - זקוקה לעצתכן

שאלה של נימוס - זקוקה לעצתכן../images/Emo46.gif

נמחקו לי כבר שתי ההודעות שכתבתי אז אקצר. מה הייתן עושות לו כל פעם שהיו מזמינים אתכן ליום הולדת מבקשים שתביאו איזשהוא כיבוד? אני מדברת על משפחה קרובה (גיסתי) שבכל יום-הולדת, אם זה של הילדים או של עצמה, מבקשת עזרה בהכנת האירוע. אני בדיעה שאפשר לעזור מידי פעם, אבל אם באופן קבוע היא זקוקה לעזרה כי היא מארחת הרבה אנשים אז: א. או שלא תזמין הרבה אנשים ותעשה את הדברים לבד. ב. או שלא תעשה בכלל. אני חושבת שזה מאוד לא מנומס לבקש מאורח, באופן קבוע, להיות גם המארח (מבחינת הטירחה). אם מזמינים אותי אני רוצה לבוא כאורחת, נטו, ולהביא מתנה. ולא לבוא, להביא משהו וגם מתנה. מה אתן חושבות? אני טועה בדרך החשיבה שלי? זקוקה לעצתכן - דחוף!!!!

זה תלוי ...

אני חושבת שהכל תלוי במידת ההדדיות שבענין. בעבר חשבתי כמוך, כלומר שאם מזמינים אותי אני רוצה לבוא כאורחת נטו, כי זה מה שהיה מקובל בבית הורי ולא ראיתי דברים אחרים. מאוחר יותר יצא לי להתחבר עם אנשים שאצלם מאוד מקובל שבכל פעם שמישהו מארח, השאר עוזרים ומביאים משהו שהכינו (מדובר בסדר גודל של 30 מוזמנים בכל פעם). למרות שהיה קשה לי להתרגל לרעיון בהתחלה, במשך הזמן הבנתי שכך יותר קל לארח, ובשורה תחתונה נפגשים יותר ... כך שאני מקבלת את זה בברכה, ובכל פעם מכינה משהו שמבקשים ממני (ומבקשת מאחרים כאשר אני מארחת אצלי). לעומת זאת, גיסתי מעולם לא ביקשה ממני להביא משהו כאשר היא מארחת (היא כבר דואגת לבקש מהסבתות ...), כך שמעולם לא חשבתי לבקש ממנה. בקיצור: לדעתי לא כדאי לעשות מזה סיפור. תעזרי לה, ובשעת הצורך תבקשי גם את עזה ממנה

תודה על התגובות, אבל הייתי מעוניינת

לדעת מה הייתן עושות במקרה כזה? גם מביאות מתנה וגם אוכל או שרק אוכל? כשאני מארחת חברים (ומדובר על הרבה מאוד) אז כל אחד מביא משהו, כי אצלינו זו האפשרות היחידה לארח מבחינת מקום. אבל, לעומת זאת, כשארחתי כמה זוגות לארוחת ערב, מושקעת מאוד, לא העליתי בדעתי לבקש מהם להביא משהו, כיוון שאני הזמנתי, והם האורחים. בקשר למשפחה, היו הרבה ארוחות ערב "ספונטניות" שכל אחד הביא משהו שהיה לו בבית והיה אחלה. אבל יום הולדת? משפחה או לא - לדעתי, אם היא החליטה לארח אז שתארח מכל הלב או שלא תארח בכלל.

אני בחיים לא הייתי מבקשת

מהאורחים שלי להסיא איתם משהו אם הייתי עושה איזשהו ארוע בביתי. אני מעדיפה לעמוד על הרגליים ולהכין דברים במשך שבוע רק לא לבקש. ואם אני צריכה עזרה אני מעדיפה לקנות. לדעתי זה באמת לא מנומס לבקש מהאורחים להביא את הכבוד. יוצאים מן הכלל הם מקרים חד פעמיים או ארועים משפחתיים שהייתי מנדבת לעשות בביתי. אבל בטח שלא אם הייתי חוגגת יום הולדת

zimes

New member
זו נראית לי צורה לגיטימית של אירוח

קשה לך - תגידי לה, ואל תביאי, את לא חייבת. את יכולה - תביאי, מהלב שלך, לא כי "לא נעים". בנוסף, את יכולה לבקש ממנה עזרה באירועים שלך. בכל מקרה - דברי אתה. לא על מה שהיא עושה - מנומס או לא, אלא על ההרגשה שלך, שלא תמיד נוח לך. והכי חשוב - אל תריבו בגלל יום הולדת!

popo11

New member
seems reasonable to me too

if it´s inconvenient for you, I suppose you can say so. This type of relations is also common in my husband´s family. never occured to me to ask someone for stuff, but they do it all the time and are even offended when I say don´t bring anything and bring nevertheless, which is even worse. If what she asks is too much work, say so and ask for something easier or something you can buy. That way all sides are happy. Sivan (I´m on this computer with no hebrew support, sorry)

אני מסכימה עם ענת

בכל מה שכתבה. לאירוע גדול אפשר לבקש עזרה, אך יותר יפה לחכות שיציעו עזרה. כשאני עושה מסיבות לחברים, אני אף-פעם לא מבקשת עזרה. מי שמציעה, אני בשמחה עונה בחיוב, אך אני לא מבקשת מכל מוזמן שיבוא עם משהו. אני מציעה לך לומר לגיסתך מה שאת חושבת או פשוט לבוא לאירוע רק עם המתנה בלי לומר דבר או להתנצל. אולי כך היא תלמד לא לבקש ממך.

meira

New member
לא נראה לי חריג...

אנחנו אוהבים שבאים אלינו חברים לארוחות בימי שישי אבל לא תמיד יש זמן לבשל ולהכין. אין לי שום בעיה לבקש שכל אחד יביא משהו וככה אנחנו מזמינים בתדירות הרבה יותר גבוהה מאשר אם לא היו עוזרים לנו. אנחנו בערך מתכננים את הארוחה ומה כל אחד יביא, אבל שואלים מה יהיה נוח וקל. אם את מרגישה לא נוח עם העיקרון, תסבירי לי. אתם משפחה וחבל לגרור הרגשת אנטי כזאת.

אל תשכחו שמדובר ביום הולדת

לא בארוחת ערב משפחתית או חג או ארוע גדול אחר. לדעתי יום הולדת, אם חוגגים , אז זה משהו מיוחד והאמא צריכה להכין לילד שלה מכל הלב ולא צריכה לבקש מהאורחים שיביאו גם את הכיבוד. לדעתי זה קצת זלזול בילד כשהאמא מבקשת מהאורחים להביא את הכיבוד. ובסה"כ לכל ילד יש רק פעם בשנה יום הולדת אז לא יקרה שום דבר אם האמא תכין הכל בעצמה.

מלמלה

New member
משפחה משפחה

מה לעשות משפחה לא בוחרים וחייבים ללמוד להסתדר שאלות האם אי פעם אמרת או רמזת לה מה את מרגישה? מה קורה כשאת מזמינה היא מגיעה בידיים ריקות? באיזה תדירות אתם נפגשים אני אישית למשפחה שלי אומרת את האמת כולל גיסות ואם קשה לי משהו להכין אני אומרת שזה קשה לי ולא שומרת בבטן

נילי3

New member
לדעתי זה דווקא נחמד

אני דווקא אוהבת להביא איתי משהו, נחמד לי להכנס עם משהו בידיים. כמובן שזה הדדי לחלוטין . כשאני מארחת אני לא אבקש מאנשים להביא אבל אם חברות טובות/משפחה מציעים ושומעים שההצעה היא לא רק מתוך נימוס - בכיף. שיביאו את הדברים שאני לא יודעת להכין, כמו עוגות שאחרת הייתי קונה. לי יותר מפריע שיש באופן קבוע את אלה שמזמינים תמיד ואת אלה שאף פעם לא. אצלנו לפחות.....

אצלנו זה די רגיל וגם כייף

כשיש אירוע משפחתי אז כל אחת מביאה משהו, מאוד רגיל לשאול מה להביא. זה עניין של הרגל ולכן זה לא נראה לי משהו חריג. גם כשנפגשים עם המשפחה המורחבת של בעלי זה מקובל והם מביאים גם משהו איתם. אבל אם זה לא לרוחך, אל תשמרי בבטן, פשוט דברי איתה.

ענתש

New member
בעיה ../images/Emo4.gif אני מהאנשים ש"לא נעים" להם

אני אעשה המון בגלל שלא נעים לי, כולל להביא משהו גם אם אני לא רוצה (רק לשם הדוגמא, מה זה "המון" - פעם הכרחתי את בעלי לאכול במסעדה סלט שלא היה לו טעים כדי שהמלצרית לא תעלב שהוא השאיר הכל בצלחת... בחיי, מי שלא מאמינה שתשלח לי אי מייל ואני אתן לה את הטלפון שתשאל אותו
...) במיוחד שזה משפחה, אז זה נראה לי בעיה לסרב - ממי היא תבקש אם לא מהמשפחה ? נכון שבעיניי זה לא כל כך יפה לעשות מסיבה כשאת מסתמכת על זה שאחרים יביאו דברים (אני לא הייתי עושה את זה בחיים !) אבל אם כבר לבקש אז רק מהמשפחה.

מאיה10

New member
לדעתי עדיף לא לעשות עניין אלא

לקנות מתנה ליומהולדת ולהביא עוד משהו קטן שלא קשה לך להכין או לקנות. פעם חשבתי שצריך לחנך גם משפחה והיום אני כבר לא חושבת ככה אלא שעדיף להחליק את הדברים. ואם ממש לא בא לך להביא אוכל תגידי שלא הספקת או משהו כזה. לדעתי עדיף מן "שקר לבן" ולא להסתכן בליצור סכסוך. היא נשמעת אחת שלא כ"כ שמה על מה יחשבו אז חבל לפתוח תיבת פנדורה.

אצלנו זה מקובל לבקש מהסבתות

כשמדובר בימי הולדת אני מבקשת מאמא שלי ובנזוגי מאמא שלו אבל לא מהגיסות שלי או מהאחיות. בארוחות משפחתיות או של חג, מאוד מקובל לשאול, בשני הצדיים. אם היו מבקשים ממני להכין משהו ליום הולדת זה לא היה מפריע לי אבל בינתיים זה לא קרה. והייתי מביאה בנוסף גם מתנה.

גם אצלינו זה כך נהוג, לבקש מהסבתא

אבל, לצערי, זה רק מהצד שלי... שוב, אין לי בעיה לעזור אם זה לעיתים רחוקות, אבל העניין הוא שזה קורה בכל אירוע (לא חג או סתם ארוחה - אלא יום הולדת).

למעלה