שאלה של סטודנט בנושא מודל השכבות?

yotamnaor10

New member
שאלה של סטודנט בנושא מודל השכבות?

שלום חברים,
מה שאני לא עושה לא מצליח להבין את הנושא האבסטרקטי הזה... האמת שאני די מיואש ורואה בפורום תחנה אחרונה לפני שאני נשבר סופית :(
שאלות שאולי יוכלן לעזור לי לקבל כיוון כלשהו:
א.האם משמעותה של כל שכבה היא להוסיף מידע לחבילה? (DATA,HEADER,TRAILER וכו'). או שיש שכבות שלא מוסיפות שום מידע לחבילה? (אם יש כאלה שכבות אז למה צריך אותן בכלל)?
ב.האם הודעה שיוצאת ממחשב א' (מקור) למחשב ב' (יעד סופי) עוברת במחשב א' את כל השכבות? ז"א: הודעה יוצאת ממחשב א' האם היא עוברת במחשב א' גם את השלב הפיזי או שזהו שלב שמתבצע רק בראוטר (התחנה הבאה של החבילה מהמוקר ליעד הסופי)? במידה והתשובה לשאלה הזאת היא:"שכל השכבות מתבצעות במחשב המקור, אז איזה פעולות שקשורות למודל השכבות מתבצעות בראוטר ובתחנות הבאות בדרכן ליעד הסופי?

אודה לכם מאוד מאוד אם תוכלו לעזור לי בנושא ולא תגחכו על השאלה כי אני באמת במצב שאיבדתי כל תקווה.

תודה מראש!

cheif

Member
מנהל
תשובות

על רגל אחת -
א. מודל שבע השכבות (OSI) הוא מודל תאורטי שאין מאחוריו שום פרוטוקול.
ב. TCP/IP הוא אוסף של פרוטוקולים שממש את המודל התאורטי.
ג. על מנת לפשט את הפיתוח של TCP/IP הוחלט לאחד את שכבות 5 עד 7 לשכבה אחת ובפועל הפרוטוקול של TCP/IP שמממש את השכבות הללו לא מוסיף מידע לחבילה אלא עוסק בתרגום המידע.
ד. השכבות הנמוכות הן אלה שמוסיפות למידע שהתקבל מלמעלה נתונים מוסיפים שהם אלה המאפשרים את העברת המידע. כהערת אגב - ב-TCP/IP שכבות 1 ו-2 אוחדו לשכבה אחת.
ה. מידע שיוצא ממחשב א' למחשב ב' עובר במחשב א' את כל השכבות עד שהוא יוצא דרך כבל הרשת אל הנתב.
ו. הנתב נמצא בשכבה 3 והוא מפענח את הנתונים שהוספו בשכבה 3 של המחשב זאת על מנת לאפשר את העברת המידע למחשב היעד (מחשב ב').
ז. כאשר המידע מגיע למחשב ב' הוא שוב עובר את כל השכבות מלמטה למעלה.
ח. אני ממליץ לך להקדיש חצי שעה ולצפות בסרטון הוידאו הזה (הוא בעברית). הוא נותן הסבר מצויין ומפורט על כל התהליך ואני בטוח שהוא יעשה לך סדר בנושא. https://www.youtube.com/watch?v=8nKgHvJxqeg

בהצלחה.
לא כל שכבה במודל OSI מוסיפה מידע לחבילה. השכבות העליונות (5 עד 7)

למעלה