שאלה של סטטיסטיקה

• פותח הנושא RR99
  • פורסם בתאריך

RR99

New member
שאלה של סטטיסטיקה

היי... אני לא מרבה לכתוב פה הודעות אבל אני קורא את מה שאתם כותבים ולומד המון... (משחק בפול טילט)... בכל מקרה שאלה קטנה... (פיל אייבי מול איזה בחור לא ממש זוכר מי ויכול להיות שאני מתבלבל אבל היד היא בטוח זאת) אייבי עם a-8 תלתן השני עם k-5 לא סוט. הפלופ נפתח k-x-5 , שני תלתנים על השולחן אייבי עם הסיכוי לרצף גבוה דוחף אול אין הבחור השני עם הזוגיים משווה (בסה"כ הקופה הייתה מליון ומאתיים אלף בקאש) , אייבי ראה מה הוא פתח לו שם וקיבל התקף לב נראה לי- בסופו של דבר הם החליטו שהבחור עם הזוגיים יקח את הכסף שכבר היה בקופה בלי האול אין! עכשיו השאלה היא כזאת- אמנם אייבי יכל לספוג הפסד כואב לזוגיים אבל מה הסיכויים שהיה נפתח לו הצבע? אם זה היה קלף אחד אז הסיכוי היה רבע מן הסתם (או קצת פחות)... בקיצור אם מישהו יוכל לתת איזה נתון סטאטיסטי זה יהיה ממש נחמד כי אני לא מצליח לקבל את ההחלטה של אייבי אם הוא כבר דחף אול אין הוא היה צריך לקחת אתזה בחשבות שיש משהו עצבני ביד השנייה ההתקפלות הזאת נראית לי קצת מוזרה...

going2

New member
התבלבלת בשחקנים

זה לא פיל אייבי אלא דוד בניימין נגד גיא ליברטי- http://www.youtube.com/watch?v=o4XLkaDeQOI הסיכוי היה 65% מול 35%, אני חושב שהסיבה הוא שהוא הכניס את כל הכסף לבפנים כי הוא חשב שהוא 50% 50% ושהוא ינצח גם עם אס, מה שהתברר שלא נכון.

RR99

New member
אכן טעות שלי...

אם זה 35 אחוז אז הפולד הוא אני מניח נכון לא? כי הסיכוי שיפתח צבע די משתווה לסיכוי שיפתח הפול של הקינג 5? ואוו איזה החלטה... תודה אחי.. וסחטיין שמצאת את הסרט

bang01

New member
זאת יד די סטנדרטית, האמת

לא יודע מה זה ה-x הזה, אבל אם נתעלם מזה הלוח די יבש חוץ מהפלאש דרואו. לאייבי יש nut flush draw, אוברקארד שהוא חושב שהוא טוב בשביל לנצח, והמון פולד אקוויטי מול ידיים כמו KQ, KJ, כי הלוח כ"כ יבש. תחבר את כל המספרים ולדחוף פה זה ev+.

bang01

New member
לא ראיתי את היד לפני שכתבתי את זה

וזה לא בדיוק היה מה שחשבתי. זה לא היה כ"כ סטנדרטי. זאת אומרת, לפחות לא איפה שרובנו משחקים

Shpirer84

New member
איזה פראייר ההוא עם הזוגיים

איך הוא נתן לבנימין לקבל את האול-אין שלו בחזרה.....חבל.... ועוד אומרים שהוא עשיר מאוד....יצא נדיב הבחור...

napox

New member
הוא לא יצא כזה פראייר

דבר ראשון הוא הוביל רק 1:2 הסיכויים לטובתו אבל מדובר על הרבה כסף. דבר שני הוא זכה 100% בקופה בלי לראות שני קלפים, כלומר כסף בלי סיכון ומדובר על קופה של 240,000$. אני מוכן לקחת 240,000$ כל יום עם 0% סיכון מול סיכון של 1:2 לזכות בקופה של 1,200,000$ ולסכן 560,000$.

sgracie

New member
אבל זו תהיה טעות מצידך...

240K$ ב-0% סיכון זה פחות טוב מ-1.2M$ ב-1:2 לטובתך מכיוון שה-EV שלך במקרה הזה הוא: 800K$. לטווח הארוך אתה מרוויח הרבה יותר...

napox

New member
ה EV משקר כאן, אין לו כל משמעות

ה - EV הוא נתון סטטיסטי שנכון רק כאשר N גדול מאוד. כאו ה N הוא בקושי חד ספרתי אז ל EV אין כל משמעות.

shaywh

New member
ev תמיד נכון

תמיד יש לו משמעות, זה חישוב מתמטי. במיוחד שכל מהלך שאתה עושה בפוקר אפשר לתרגם למונחים שלו. בטח שלהגיד "אני מוכן לקחת כל יום..." את המהלך עם התוחלת הנמוכה יותר זה לא תועלתי במיוחד.

bang01

New member
אני בטוח שהוא יודע שהמהלך הזה הוא EV+

אבל נראה לי שהוא דיבר יותר על סיכון\רווח. כשההימור הזה קורה פעם אחת בדיוק, שזה די רחוק מאין סוף, היחס סיכון\רווח לפעמים יותר קריטי מאשר EV מתמטי "יבש". הוא "אמור" להרוויח פה 1.2M, שזה אחלה, אבל יש סיכוי (ושליש מהזמן זה סיכוי לא קטן בכלל) שהוא יפסיד 600K, שזה יותר רע מאשר שלזכות זה אחלה. הסיכון להפסיד 600K לא שווה את הסיכוי לרווח של 1.2K, אפילו אם אתה פייבוריט.

shaywh

New member
יקרה פעם אחת בדיוק רק כשמשחקים מעבר לבנקרול

נכון שהמשחק הזה היה קצת חריג ולכן אפשר קצת לקבל את הטענה שלו. אבל עדיין, אם אתה שחקן היי סטייקס (או כל רמה אחרת בצורה קבועה) ולא שוט טייקר הסיטואציות יחזרו על עצמן מספיק פעמים.

bang01

New member
בשביל זה נועד בנקרול (בין השאר)

בשביל שתוכל תמיד לקבל החלטה לפי equity, בלי כל מני שיקולים אחרים, כמו מה שאני קישקשתי שם. בקיצור, שלא תהיה scared money.

AdAmD1

New member
אתה שוכח משהו

כשלך יהיה כל כך הרבה כסף על השולחן, ויציעו לך עסקה גם אם אאתה טוב ביד, אתה לא תבלבל ותיקח אותה

bang01

New member
גי לליברטה הוא מיליארדר

שמשחק על הסכומים האלה בתור תחביב. לא אכפת לו מ-240,000 דולר. והוא לא לקח את העסקה, הוא הציע אותה, בעיקר כי נראה לי הוא קלט שדייויד בנימין הולך להקיא.

2המרפא

New member
../images/Emo45.gif אני מאוד הערכתי את גי אחרי זה בתור בנאדם

אל תשכחו שבשבילו זה לא כסף והוא באמת משחק את זה בתור תחביב. הוא הציע אותה כי כמו שבאנג אמר דיוויד בנימין היה על סף התקף לב והתחיל למלמל דברים לא ברורים ולהחליף צבעים יותר מהר מרמזור בת"א. צריך להבין משהו בעולם יש ממש מעט שחקנים שיכולים לחטוף כזאת מכה ביד אחת ולא למצמץ מזה אפשר לספור אותם על יד אחת- דויל, אייבי, אנטוניוס,דוואן והמייסדים של פול טילט רק שהם לא ממש אוהבים לשחק בסכומים האלה. אולי גם אלי אלעזרא כי הוא טחון רצח בלי קשר לפוקר. בשביל גי זה באמת תחביב והוא באמת משחק את הסכומים האלה בלי פחד בגלל הכסף שיש לו. מעניין מה יהיו הבליינדים אם יושיבו את ביל גייטס, אברמוביץ' ועוד כמה חברה בקליבר הזה לשחק. 50\100K אולי? יכול להיות משחק מעניין חחח.

Kgt1

New member
אני רק חייב לציין שמאז הבנקרול של בניימין גדל

בוודאות...

למעלה