אני יודעת שהשאלה שלי טיפשית אבל אני חייבת לדעת את התשובה עלייה מתוך סקרנות.. איזה צבעים קיימים במדים של צה"ל?... בכל היחידות כולל הכל, אשמח לקבל תשובה, סמויה.
חיל האוויר - מדי חאקי חיל הים בעקרון זה מדים לבנים...אבל זה רק לטקסים וכאלה...יוצאים הביתה על מדי חאקי כמו חיל האוויר. כל שאר החילות "הירוקים" זה מדים ירוק זית. אה...ו...שכחתי...למג"ב יש גם מדים ירוקים...אבל זה לא ירוק זית, זה ירוק כהה. ו...שוטרות בצבא (לא משטרה צבאית) לובשות מדי משטרה שזה מכנס כחול כהה וחולצה תכלת. נראה לי שזהו. טל.
למדי א´ החדשים של אנשי הקבע, שנראים כמו מדי משטרה. בחלק מהיחידות כבר עברו אליהם. ויש עוד סוג שלא הזכרתם, מדי ייצוג של החילות הירוקים (קבע בלבד): מכנסיים ירוקים כהים וחולצת בז´.
החילות הירוקים: מדי א´ בצבע זית דקרון לסדירים ולאנשי הקבע מדי ייצוג (יום העצמאות וטקסים) מכנסיים ירוקים כהים וחולצת בז´ לאנשי הקבע חיל האוויר: מדי א´ בצבע חאקי לסדירים ולאנשי הקבע מדי ייצוג - וואלה, לא יודע... יש כזה דבר בחיל אוויר? חיל הים: מדי א´ בצבע חאקי לסדירים ולאנשי הקבע מדי ייצוג לבנים לסדירים ולאנשי הקבע בעתיד, מדי הא´ של הקבע יהיו שונים משל הסדיר וייראו כמו מדי משטרה. כרגע (עד כמה שאני יודע) רק חה"א כבר עבר למדים החדשים. ויש עוד כמה הבדלים קטנים בין החילות... וכמובן יש גם מדי ב´.
לא בדקתי. בכל אופן: לכל החילות הירוקים יש מדי ייצוג רק לאנשי הקבע. חיל הים יש מדי ייצוג לכולם. בקשר לחיל האוויר אין לי מושג. את מדי הייצוג לובשים באירועים מיוחדים - יום הזיכרון, יום העצמאות, חגים, טקסים מיוחדים וכו´...
שום מדי ב´ אלא רק א´. מדי ב´ תקבל בבסיס, ותחזיר אותם לאפסנאות כשתעזוב אותו (סיום טירונות/קורס, שחרור וכו´). בדר"כ חותמים על 3 זוגות... הם אכן משומשים אא"כ יש לך מזל ותקבל זוג אחד (או יותר) של חדשים. אם הם מתבלים - מחליפים באפסנאות.