שאלה של סקרנים.האם אתם שוחחתם

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
שאלה של סקרנים.האם אתם שוחחתם

הונגרית עם הוריכם בבית? ועד כמה אתם משתמשים אם ביכלל בביטויים הונגריים בחיי היוםיום שלכם?

kropacsek

New member
דווקא לא

כיוון ששני ההורים שלי, שהגיעו מהונגריה כילדים והכירו בארץ, דיברו ביניהם עברית, אני לא דיברתי איתם הונגרית. עם הסבתות כמובן שאין ברירה והשיחות התנהלו ועדיין מתנהלות בהונגרית. האמת היא שעד גיל 22 אני בעיקר הקשבתי ולא העזתי לדבר בהונגרית (המבטא שלי זוועתי). בגיל 22 נסעתי לבד לבקר את הקרובים שם אחרי שכבר ביקרתי שם פעם עם הורי. רק בשדה התעופה הבנתי איזו שטות עשיתי וראיתי שאני חייב לדבר בכוחות עצמי ואין אף אחד שייתרגם בשבילי. מה אגיד לכם, אחרי 12 יום חזרתי עם שפה שוטפת, כולל סלנג עדכני. מבחינתי היה כדאי מאוד לקפוץ ראש למים העמוקים.

טומי*

New member
טוב אצלי זה קצת שונה....../images/Emo6.gif

מכיון שעלינו לארץ שהוריי בקושי רב למדו לדבר אז כמובן שעם ההורים דיברנו ועדיין עם אמא מדבר הונגרית. בקשר לביטוים, כן משתמש אפילו מנסה לתרגם כל מיני אימרות ופתגמים גם. לא לשכוח ששפת אם זה כל כך שורשי שלספור דוגמא עד היום אני סופר בהונגרית, על אף שמדבר טוב עברית.ניזכרתי בשיר של שלמה ידוב "חולם בספרדית" המממממ ברגע שהיתחלתי לחלום בעברית הבנתי שאני כבר ממש פץ בעברית.

אלהלה

New member
הונגרית בבית../images/Emo20.gif

אצלנו בבית כל הזמן דיברו הונגרית ורק הונגרית עד שאני הייתי בת 6 בערך ולא הסכמתי יותר לדבר ולענות בהונגרית
ואז החליפו לעברית לפחות בשיחות איתי, אבל ביניהם ההורים המשיכו לדבר הונגרית ובזכות זה אני היום מבינה. לא שיש לי עכשיו עם מי לדבר אבל לפחות זה היה שימושי בביקור בהונגריה
והמבטא איום ונורא אבל העיקר שאני מבינה את העיקר (מה שכן הונגרית תיקנית כזו ספרותית או מבטא בודפשטי אני ממש מתקשה להבין
)

orlu

New member
גם אני פחות או יותר,יותר מבינה

מאשר מדברת,ובהונגריה אללי לא נעים אפילו לומר,ניראה לי כי ההונגרים בעיקר אלו שלא ידעו כי דוברת השפה אני,אתם יודעים ברחוב כששאלתי לכיוון דרכי או על כתובת מסוימת הביטו עלי כ...... ובחנויות שוחחתי בגאוה רבה בשפת המקום,לא הבינו מה אני רוצה והעדיפו את האנגלית שלי שכניראה נישמעה כהונגרית טובה יותר.

ואצלי..

מקללת בהונגרית רהוטה
ולקסיקון הקללות ההונגרי עשיייייייר חחחח לעומת זאת הקטנה שלי מדברת הונגרית עם אבא שלה באופן חופשי מבינה חלק, וחלק כלל לא מבינה..שהיא תגדל בטוח ארגיש בחוץ שהם ידברו סודות בינהם אבל מה לעשות זה החיים
מצרפת תמונה של הקטנה ההונגריה שלי
ערב טוב אנשנושים

liti

New member
אותו הדבר- יותר מבינה

הסבים (סבא וסבתא) שלי נהגו לדבר בינהם הונגרית ואפשר לומר שזו הייתה שפת האם שלי. כשהגעתי לגיל 5-6 הם החליטו שהגיע הזמן לדבר עברית, וככל שעבר הזמן השפה נשכחה ממני. היום אני מבינה ופה ושם זורקת מילה או שתיים...

מצטרפת באיחור לשיחה של אתמול

כפי שכבר סיפרתי כאן, אני בארץ מגיל 12 אבל דבר זה לא הפריע לי לשמור על ההונגרית שלי. במיוחד שהייתי מוקפת עם דוברי הונגרית שהתקשו ללמוד את שפת הארץ, (די אופייני למבוגרים ממוצא הונגרי). זה כולל את הוריי, משפחה חברים של המשפחה ואפילו חמי. כמובן שה"ייאי ואישטנם" יוצאים לי מהפה בלי שאני ארגיש אפילו. גם הילדים שלי שהם צברים לתפארת, יודעים את שמות המאכלים בהונגרית ועוד כמה מילים נפוצות. ובכלל ההונגרים בעיני הם עדה מאד סימפטית בדרך כלל, אנשים טובים וחביבים או אולי אני משוחדת? אז שיהיה בוקר טוב
לכולם ושנה נהדרת

antush

New member
היי מה אתמול מה קרה העיקר שאת

פה. אני מתארת לעצמי אתכם orlu את ואחרים בלי להכיר אתכםכיצד אתם נזרקים והופפפפפ יוי אישטנם הא????

למעלה