שאלה של עוד יותר טירון..

ofirgaon

New member
שאלה של עוד יותר טירון..

היי לכולם. אני מתגייס עוד מעט לקורס טייס של ח"א ורציתי לשאול איזה חומר בפיזיקה אני אמור ללמוד? כלומר, אילו נושאים בפיזיקה קשורים במטוסים (אני יודע שאווירודינמיקה בעיקרון, אבל אני מתכוון למשהו יותר ספציפי). והאם יש לכם אילו המלצות על ספרים שאני יכול לקרוא בנושאים האלה? תודה רבה! אופיר

flugzeug

New member
היי גם לך

אתה לא אמור להתכונן לקורס, במיוחד אם למדת פיזיקה בבצפר. לא מצפים ממך שתלמד את זה בבית. יותר מכך, יש לי הרגשה שהחבר´ה בביס"ט ממש לא אוהבים כל מיני חוכמולוגים , במיוחד כאלה שבאים לקורס עם רישיון על 152 בציפייה שזה יעזור להם בהמשך. (את זה לא אני אמרתי.) בהצלחה ותגיד לדורי שראובן שלח אותך

ofirgaon

New member
אני יודע שאני לא אמור להתכונן

אבל יש לי זמן פנוי וזה דברים שמעניינים אותי אז בכ"ז =) חוצמזה, שבסוף הגיבוש אמרו לנו שבקרוב יגיעו מכתבים שבהם כתוב מה כדאי לנו ללמוד לפני הקורס (הם אמרו שזה ייקל על העומס).. והמכתבים לא הגיעו.. אז סתם אני מתעניין. ועוד שאלה- אתה היית בקורס? טייס במיל?

אתה יכול לעבור על

פיסיקה בסיסית. דברים כמו חוקי ניוטון, תנע, מומנטים וכדומה. אם יש לך ספר מכניקה שלומדים איתו לתיכון תעבור עליו זה יעזור לך. בתחילת הקורס יש מבחן פיסיקה ומי שעובר בציון גבוה לא משתתף בשיעורים זה נשמע טוב אבל תזכור שמי שלא משתתף בשיעורים לא יושב באוהל ונח. אם יש לך עוד שאלות אל תהסס לשאול... ערן

עדיין לא.

אני נמצא בפלורידה עדיין. מצטער ששכחתי את הדיסק. אני חוזר ביום ראשון לארץ ובהזדמנות הראשונה שתהיה לי אני ישאיר לך אותו באויה ערן

פיזיקה לבי"ס לטיסה

תלמד בעל פה את 9 הפרקים הראשונים בספר "מכניקה" של סירס - זימנסקי. בהחלט שווה לקבל את הפטור בפיזיקה ומתימטיקה (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי) כי למרות שאתה לא "יושב" באוהל תוכל לנצל את הזמן טוב יותר ולתעל אנרגיה לדברים אחרים (וקטור של הזמן שלך

ofirgaon

New member
יש לי אשל =)

רגע מה בדיוק לומדים מבחינת הפיזיקה ומתמטיקה? אוקיי פיזיקה זה מומנט תנע וכאלה (מכניקה של גוף קשיח(?)) אבל מבחינת המתמטיקה מה לומדים?

למעלה