שאלה של עלויות

שאלה של עלויות../images/Emo130.gif

כמה צריכה ל"עלות" מטפלת של "אחד על שניים" שמקבלת בביתה? יש לכם מושג? עד השעה 16:00 או 17:00? אשמח לשמוע... אני שוקלת להיות ה"מטפלת" הזו. ככה אוכל להשאר עם איתמר עד גיל שנה ו9 (ספטמבר הבא). ככה אוכל להרשות לעצמי להשאר בבית. השאלה כמה אני יכולה להרוויח?

אני לא יודעת איפה את גרה אבל

זה נע בין 1700 ל-2500 על ילד אחד נוסף לבן שלך. כמובן שזו שמעסיקה אותך משלמת בנוסף גם ביטוח לאומי בשבילך לתאונות אישיות בבית שלך שזה בערך עדו 200 ש"ח לחודש מעל הסכום שהיא תשלם לך בסוף.

עד כמה שידוע לי, אם הטיפול נעשה

בבית המטפלת אז האמא של הילד הנוסף לא צריכה לשלם על המטפלת ביטוח לאומי משום שהיא איננה מעסיקה שלה! זה כאילו למטפלת יש עסק פרטי. שירלי.

מלכה ב.

New member
מס´ נק´ למחשבה מעבר לעלות...(ארוך)

אין לי מושג לגבי עלויות, אבל אישית לא הייתי שולחת את ילדיי למטפלת (או למשפחתון/פעוטון) עם הילד הפרטי שלה: הנטיה הטבעית של כל אם היא להעדיף את ילדה הפרטי, הייתי רוצה שילדי יהיה שווה בין שווים ולא מופלה בגלל שאין לו ייחוס משפחתי למטפלת (נכון שהעדפה קיימת גם במקומות אחרים, אבל כאן זה מצב נתון מלכתחילה...) מה לגבי ימים בהם הילד של המטפלת חולה? הרי הוא מטופל בביתו, כלומר, נשאר בחברת הילד שלי גם בימי מחלה, בעייתי מאוד לטעמי... לא הייתי מוכנה להיות מטפלת כזו: לא נראה לי הוגן להחליף כובעים מול הילד הפרטי שלי, כלומר, בגיל כה צעיר, איך אוכל להסביר "עכשיו אני אמא שלך" ורגע אחרי בשעה היעודה "אני המטפלת שלך"? כניסה של ילד זר לטריטוריה של ילדי נראית לי אף היא לא הוגנת (זאת בתנאי, כמובן, שאת מתכננת לטפל בביתך, ואין לך לצורך זה מקום מיוחד שמיועד רק לזה...) אם אינך מוסמכת כמטפלת ואין לך נסיון, תגלי שלטפל בילד שלך שונה מאוד מלטפל בעוד ילדים שאינם שלך. קחי בחשבון גם שתצטרכי לבטח את הילד הנוסף, לא מאוד יקר אבל מאוד(!!!) חשוב. האם יש מי שיכול לסייע לך אחרי שעות העבודה? בוודאי תצטרכי שעה לעצמך אחרי 8-9 שעות עם שני תינוקות. בקיצור, לא פשוט, אני חושבת שלפני החלטה כזו צריך לקחת בחשבון עוד הרבה נקודות מלבד העלות. מקווה שלא הוצאתי לך את הרוח מהמפרשים... בהצלחה!!!

בכלל לא הוצאתי לי רוח

את כל כך צודקת ואני חושבת על כל השיקולים האלו, לכן אני מאד מתלבטת בעניין של יתרונות וחסרונות. שכחתי רק לציין כי מדובר בבן של אחותי (היא ילדה 4 ימים לפני) אז זה לא סתם עוד ילד... נראה... אני חושבת לעשות תקופת נסיון תודה בכל אופן על "הארות" והערות

למעלה