שאלה של פנסיונרית

דוטדוט

New member
שאלה של פנסיונרית

איך מחליטים אם כדאי לעבור למגורים לאוכלוסיה בוגרת? זה נשמע טוב, יש מקומות שמציעים גם שהדירה תהיה רשומה בטאבו על שם הרוכש. מציעים פעילויות כמו חוגים, בריכת שחיה וכו.. מה שחוסך המון כסף בהשוואה לרישום באופן פרטי לקאונטרי קלאב ולחוגים בעיר מגורי. אם אני נשארת בביתי, אני חיה לבד, ובעת הצורך לא נעים להטריד את המשפחה. גם לא נעים להסתובב לבד בין ארבע קירות ולהדליק רדיו רק כדי לשמוע קול אנושי. מה צריך להיות התחשיב? למה צריך לשים לב?
 

goldy

New member
את צריכה לישאול את עצמך

האים יהיה לך קל יותר לחיות בדיוק מוגן או שאת יכולהיסתדר לבד? כיתבי שני טורים: אחד למה לא והשני למה כן. פעלי ע"פי מה שיהיה ארוך יותר.
 
מגורים לאוכלוסיה בוגרת

המעבר למגורים לאוכלוסיה בוגרת הינה שאלה שהמענה עליה מתחיל בפן הפסיכולוגי חברתי תלוי בפרמטרים רבים שאת חלקם העלית פה כדאי לך לעשות רשימה של בעד ונגד ולבדוק מה גובר על מה בתלות באופי שלך. במידה ותחליטי כי זו בחירתך את עוברת לצד הכלכלי המחושב של עלות תועלת. גם כאן כדאי לך לבקר בכמה מקומות כאלה ולקבל הצעות למחירים ולדעת מה את מקבלת תמורת מחירים אלו. במקביל מפי את מצבך הכלכלי ואת היכולות שלך לממן מעבר כזה (איני יודע את גילך אך בד"כ מתכננים זאת לגיל תוחלת חיים + 5 שנים). כדאי לך להעזר באנשי מקצוע כי המעבר לדיור מוגן הינו הוצאה גבוהה במיוחד והתחייבות לשנים רבות, בד"כ אין דרך חזרה ריאלית וקלה.
 

Itzik RDVC

New member
לדעתי את צריכה

קודם כל עם המשפחה הקרובה. תמצאי מישהו שיודע גם לעשות את כל החישוב הכלכלי, כי זה לא זול.
 
התייעצות

לשאלתך חלקי את הדילמה ל2 שאלות עקרוניות א. האם חברתית עדיף לי לעבור (אם התשובה לא אז אין מה להמשיך הלאה) ב. האם כלכלית אני יכולה לעבור ובאיזה מחיר. לשאלה הראשונה את צריכה להתייעץ עם משפחתך הקרובה, עובדת סוציאלית (אפשר מהעיריה) ועם אחרים שעברו תהליך כזה לפני מס' שנים (ממש ללכת לדיור מוגן ולבקש לשוחח עם דיירים בכדי להכיר מבפנים את התנאים ושביעות הרצון). לשאלה השנייה את צריכה ראשית לקבל כמה הצעות מכמה מקומות של דיור מוגן (עלויות כלליות וחודשיות ומה הם כוללות ובמיוחד מה הם לא כוללות) שנית למפות את נכסייך ואז לפנות ליועץ לבכלכלת משפחה שייבחן את הנתונים ויעריך את יכולתך הפיננסית. כל יעוץ מהרשימה לעיל יגדיל את הידע שלך ויפחית את החששות לקראת קבלת החלטה.
 

דוטדוט

New member
אז ככה, אריק וגם למתענינים אחרים

1. לא מתיעצים עם משפחה קרובה - כי הם באופן טבעי דואגים לירושה שתפחת משמעותית בעקבות צעד כזה. 2. לא מתיעצים עם עובדות סוציאליות - כי הן מבינות בפיפי קקי ולא בשיקולים כספיים לטווח ארוך. מה שנשאר זה למפות את הנכסים הכלכליים, לקחת את הטווח של תוחלת החיים + 5 כמו שהזכרת ולעשות חשבון. עכשיו השאלה היא איך מעריכים את האינפלציה לטווח ארוך?
 
דוט דוט

לגבי ההתיעצויות זה מאוד אישי וכמובן להתייעץ אין משמעו לקבל כל עצה באופן עיוור. לגבי האינפלציה, זה כבר נבואה אני ממליץ על הערכה הדומה ליעד ממשלת ישראל של 3% לשנה. לא ברור לי איך את הולכת להשתמש בנתון זה?
 
עוד קצת מעבר

גם אם החלטת ללכת לדיור שכזה, בדקי טוב טוב לפני- לכי לשם, תפגשי אנשים, תהי בפעילות כלשהי, חשוב שתהיי לפני שאת נכנסת, כדי שלא תמצאי את עצמך עם זקנים מרירים או עם מקום שהשירות שם מתחת לכל ביקורת. בהצלחה.
 

דוטדוט

New member
לטרמפסטית ולאריק

1. יש מקומות שמזמינים לבוא לכמה ימים ולהתרשם מהמקום. כך שברור שלא קונים חתול בשק. 2. לגבי הנתון על האינפלציה הצפויה - אני פשוט מנסה למצוא איזה שהוא מדד, שלפיו אוכל לחשב אם כספי יספיק, נגיד ל 20 שנים או קצת יותר.
 
כיצד צריך לחשב

קודם כל, ברור שכל חישוב הוא שיערוך מלומד - לא יותר - ובטח לא חישוב מוחלט. מעבר לכך, עצם העיסוק בתוחלת חיים - הוא רגשי למרבית האנשים - יפה שזה לא המקרה כאן אצלך. ואחרי שאמרנו את זה, ניתן לגשת לחישוב. הנחות: בתור גיל לתוחלת חיים, ניקח: 90 שנה. (לקחנו אקסטרא של שנים - ליתר בטחון). בתור נתון של אינפלציה: 0%. מן הסתם, הכסף שלנו מוצמד לאינפלציה, גם הוא, ולכן זה לא מעניין. בתור ריבית שנתית: 2.5%. גם כאן, זאת ריבית שמרנית, לצורך החישוב. החישוב: מתוך אתר של קבוצת שקל - משיכה מקסימלית ללא גרעון ! צריך להכניס את הסכום שברשותך, בתור ריבית: 2.5 ובתור שנים: 90 פחות הגיל. בהצלחה.
 
למעלה