שאלה של צדק.

שאלה של צדק.

מדינת ישראל כופה על ילדי ישראל לבלות במוסדות חינוך בין גן החובה לכיתה י' במטרה להכינם לחיים. האם זה צודק שמי שחש כי החוק הזה ביזבז לו זמן ולא הכין אותו לחיים יקבל פיצוי מהמדינה? האם זה צודק שמי שכולם חשים כי החוק הזה ביזבז לו זמן ולא הכין אותו לחיים יקבל פיצוי מהמדינה?
 

buzy3

New member
היום זה בזבוז זמן

פעם למדו משהו בבית הספר. לי היו שעורי זמרה, מלאכת יד תזונה ועבודה במטבח. למדתי מוסיקה ושירה, שרתי במקהלת בית הספר למדתי לתפור ולרקום ועד היום יש לי מחברת עם מתכונים שרשמתי במטבח של בית הספר. כפי שאתם מבינים היה מטבח ומסעדה וכל הילדים במיוחד אלה שאמא שלהם עבדה שאכלו במסעדה. כל זאת בנוסף לשיעורי תנ"ך, חשבון, טבע ומה לא.. אני לא מרגישה שביבזתי זמן בבית הספר ולא רוצה פיצוי מהמדינה, אני כן רוצה פיצוי על ביזבוז הזמן והזלזול וחוסר הכבוד שהבן שלי חווה בזמן שהיכריחו אותו ללכת לבית הספר. הוא לא קיבל כלום שם, המורות רק פגעו בנשמתו, העליבו אותו הענישו אותו על כל מילה חכמה שלא נראתה להם. ובסופו של דבר התנקמו בו והיועצת החינוכית לא היסכימה לתת לו אישור ללכת לבית הספר תיכון כמו שרצה, אלא למקום שהיא קבעה בשבילו. על כל זה ועוד הייתי בהחלט דורשת פיצוי מהמדינה. היום בעידן המחשב והאינטרנט ניתן היה לנצל את בית הספר כל כך טוב, ולא עושים זאת, וזה מאוד כואב, לא מחנכים את הילדים רק נלחמים בהם ובחכמה שלהם שהיא עולה על חוכמת המורים. המורים הם (המורות בעיקר) נשים פשוטות שלומדות במכללות ברמה נמוכה ומגיעות למערכת החינוך ללא השכלה טובה, לא יכולות להשתלט על כיתה של 45 ילדים, ראיתם את התוכנית של חיים הכט? בחו"ל על כל כיתה יש 4 סייעות. מה שמלמדים היום בבית הספר הילדים שלו כבר שכחו, הכל מיושן אין קידמה אין חינוך אין כבוד לתלמידים ולהורים. המורים חושבים את עצמם למחנכי הדור אבל הם ברמה של מנקה רחובות. חבל על הזמן לשים ילד בבית הספר וזה מתחיל כבר מהגן.
 

buzy3

New member
מה אפשר לעזור לבחור אחרי צבא?

נראה כי הוא פספס את השנים היפות בהן היה יכול להנות מילדות ונעורים מלאי סקרנות, לבלוע ידע בכמויות. אבל כל השנים האלה הוא סבל במסגרות האלה מהאנשים האלה שלא הבינו לליבו, צעקו עליו, התעללו בו ולא הבינו למה הוא לא לומד? הוא בקושי סיים 12 שנות לימוד, את הבגרויות השלים לבד, אבל הכל די צולע, ואת הזמן ההוא היקר אצל ילדים לא ניתן להשיב לו. היום הוא צריך לעבוד קשה כדי לפרנס את עצמו, ולבסס את עצמו לפחות מבחינה כלכלית כדי שיוכל להקים משפחה. אבל מה עם הילדים שלו? אותם אנחנו כבר לא נשלח לבתי הספר המגעילים הללו. ישנן מסגרות אחרות אבל הם עולות הון, כמו מסגרת בשיטת "מונטסורי" כאן מכבדים את הילדים, אבל רק מעטים יוכלו לממן חינוך כזה, אלא עם ילחצו על משרד החינוך להכיר בשיטה.
 
אולי אם משרד החינוך יקיר בשיטה

היא תופעל על ידי אנשיו ולפי סידרי עדיפויותיו. כך היא גם תיראה. אני משוכנע שגני מונטסורי מוצלחים בעיקר בגלל אי תלותם במערכות ענק הסובלות משיקולים פוליטיים וניכור לתלמיד.
 
למעלה