שאלה של רוחב...

lihico

New member
שאלה של רוחב...

אז נכון, זה שטחי ורדוד, אבל אני מפרגנת לעצמי פעם ב... התקפת הורמונים ונכנסת לפניקה משטויות. אני באמצע חודש שמיני להריוני הראשון, ונכנסתי לשאול: יש כאן בנות שהרגישו שאגן הירכיים שלהן התרחב במהלך ההריון? ואם כן - הוא חזר אח"כ לקדמותו, או נשאר ככה? אני לא ממש רואה שינוי, אבל היום נסיתי ללבוש מכנס (מלפני ההריון) שחשבתי שיעלה עלי, אבל הוא נתקע בשלושת-רבעי הדרך בין הברך לטוסיק... בעלי נאלץ לנסות להרגיע את בכי התמרורים שפרץ במשך חצי שעה... מה שמפחיד אותי זה שזה לא שומן - לא עליתי הרבה, ולא רואים שהשמנתי, אז זה לא משהו שאני אוכל להוריד אח"כ ע"י התעמלות או משהו אם זה לא "ירד" לבד. מישהי לעידוד?

מאי26

New member
הי, לא שייכת לפורום הזה באופן רשמי

(ובהזדמנות זו, שלום, אני מאיה, בת 29, קוראת אתכם באופן פאסיבי כבר כמה חודשים ונהנית, יש לי עולל בן שלושה חודשים, ו... זהו בערך). אבל כשקראתי את השאלה שלך הייתי חייבת להגיב, כי זה בדיוק מה שקרה לי! התרחבתי כל כך הרבה באזור הירכיים שממש הייתי בדכאון רציני, וגם ראו את השינוי, הייתי ממש רחבה, ולכל מי שאמר לי שזה בגלל ההריון, אמרתי שאני לא מבינה איך זה, התינוק הרי לא גדל בירכיים? שמחה לבשר, ששבוע - שבועיים אחרי הלידה עניינים כבר די חזרו לתיקונם. נכון, עדיין לא כל המכנסיים מלפני עולים עלי, האזור קצת יותר רחב ממה שהיה, אבל ההתרחבות המבהילה הזו של ההריון הלכה פרחה לה. אז אל בהלה, ושיהיה המשך הריון קל ונעים.

מעיןבר

New member
יקירתי ../images/Emo24.gif

ברור שהאגן התרחב - הוא חייב על מנת לתמוך בהריון ובתינוק. זה תהלך שעובר על כ-ו-ל-ן, גם אם מורגש אחרת ע"י כל אישה. אישית זה קרה לי מוקדם מאוד בהריון וכבר משבוע 7 התקשיתי ללבוש מכנסיים למרות שלא עליתי המון במשקל. ממש אין לך סיבה להיכנס לדיכאון, אחרי הלידה המצב יחזור לקדמותו. זה ייקח זמן, ואל תתרגשי אם יומיים אחרי הלידה עדיין לא תיכנסי למכנסיים מטרום ההריון אפילו אם כבר אין בטן. מה שקשור בעצמות אלו תהליכים איטיים (למשל, לעצם לוקח מספר חודשים להחלים משבר) אבל זה יסתדר! ואגב, לא ידוע לי על התעמלות שעוזרת אבל אולי בהתייעצוןת עם מדריך כושר יוכלו להמליץ לך על תרגילים שיאיצו את התהליך (וזכרי - רק 6 שבועות אחרי הלידה ואחרי ביקורת רופא).

את דוקא צריכה לשמוח!

אצל כל הנשים בהריון אגן הירכיים מתרחב כדי לאפשר מעבר של תינוק, בין עצמות האגן, בלידה. יש אפילו הורמונים שמופרשים במיוחד כדי לרכך את עצמות האגן ולאפשר התרחבותן. אם האגן שלך לא היה מתרחב, סביר להניח שהיית מתקשה מאוד ללדת. אלו החדשות הטובות. החדשות הרעות הן שיש נשים רבות שאגן הירכיים שלהן לא חוזר לאותו רוחב כפי שהיה לפני ההריון. כפי שאמרת - זה לא שומן אלא פתיחה של העצמות. ואני בכל הסיפור הזה מתפעלת מזה שניסית למדוד בחודש שמיני מכנסיים מלפני ההריון...

משוש30

New member
כן אצלי הוא התרחב וגם אני לא הצלחתי

אחרי הלידה במשך כמה חודשים טובים לחזור למכנסיים גם כשחזרתי למשקל שלי אבל הנה 11 חודשים אחרי ואני נכנסת לכל המגנסיים הישנים אז כנראה שזה חוזר לעצמו. בהצלחה בלידה

galiaS

New member
אצלי הוא כל כך התרחב

שבאיזשהו שלב פחדתי שאני אפול בין שתי רגלי. הוא חזר לעצמו (+-) חצי שנה אחרי הלידה בערך.

sharonmx

New member
התרחב, מה זה התרחב...

לכל הכיוונים. רק עכשיו, 9 חודשים אחרי, אני חוזרת לחלק מהמכנסים הישנים שלי, וגם זה בדחיקה מסויימת... אני שוחה פעם בשבוע, והתחלתי לשמור קצת על קלוריות והופלה- ירדו להם 3 קילו בחודשים! אמרו לי הרבה- אחרי שנה חוזרים למוטב...

למעלה