שאלה של שפיות

rubber duck

New member
שאלה של שפיות

ראיתי את הכתבה הזו הבוקר
בדיוק אחרי שסיימתי אימון בוקר בראש ציפור ( 17 הקפות עם תרגיל מסוים )
ואני לא מבין האם הבנאדם שפוי
או שכל החברה מסביב לא שפויה

אני מכיר הרבה רוכבים שלא מסוגלים לסיים הקפה אחת בראש ציפור שלא לדבר על לרכוב שעתיים רצופות בקרייטריום
אז איך לכל השדים אפשר לעשות את מה שהבחור הזה עשה ( ונעזוב את זה שזו ריצה - אין כאן הבדל )

שרון

ariasdo

New member
יש סוג של ספורטאי סיבולת שמציבים מטרה ובעזרת הרבה הרבה

אימון ספציפי והרבה שכנוע עצמי פסיכולוגיה עובדים על הראש שזה ניתן לביצוע (הכל זה בראש )

בדרך כלל ספורטאי סיבולת הם לא תחרותיים לא הרצים הכי טובים גם לא במרתון , ולא הרוכבים הכי מהרים בהשוואה למתחרים .
אבל יש להם את את כוח הרצון כוח הסיבולת וההתמדה להצליח במטרה מוגדרת שנראת לא שפויה .

גם בפורום הזה יש מספר לא מבוטל של ספורטאי סיבולת לא שפויים - מספר דוגמאות .

ארז הראשון שבצע את האתגר בישראל, בטיפוס העליה של נס הרים 27 פעמים , שהעקרון זה טיפוס המצטבר בגובהו האוורסט ויותר .

יאן האחד והיחיד בנתיים שרכב מטולה אילת כפול הלוך ושוב .

רוכבי הברווט שעשו 1200 ק"מ וטל גם עשה 1500 ק"מ .

זה נראה לך ספורט שפוי .

אם תפתח מסעדה שווה
במקום גבוהה עם עליה תלולה , אני מתוכנת פסיכולוגי להגיע לשם באופנים .

אריה סדובניק

rubber duck

New member
לא המרחק , גם לא הזמן

בוא נראה כמה רוכבים מסוגלים לרכוב כאן יותר מ 4 שעות בראש ציפור בלי להתחרפן - כולל כאלו שרכבו 1200 ק"מ

גם לי לא חסרים שגעונות
ואני מאלו שמסוגלים איכשהו לשרוד שעה פלוס בראש ציפור ( פעם אחת שרדתי שעתייים וחצי )

בקיצור הקושי העיקרי בעיני הוא לסבוב 10 ימים באותה הקפה של פחות מחצי קילומטר ..........

שרון

odedbc

New member
שפוי, מעורר התפעלות והשראה. אפילו אצלך כתוב בלוגו ״למה לרכו

למה לרכוב עד לפסגת ההר? כי זה כיף

ItsikH

Member
פעם אחת מחוסר ברירה עשיתי נפח שם, נדמה לי שעתיים וחצי, שמחתי
שאין עמי שום חפץ חד

ariasdo

New member
אספר לך קוריוז לאתגר קשה ומוזר שעשיתי ולא כתבתי עליו בפורום

בעקבות הסרט שליחות עירונית שיצא לאקרנים בשנת 2012 (ג'וזף גורדון לוויט. מתפרנס על ידי ביצוע משלוחים על אופניו ) .
לינק לסרט
http://www.sratim.co.il/view.php?id=189011#

לפני חצי שנה כחלק מאימון ואתגר בשעות הערב מ 20.00- 23.00 ,שימשתי מספר פעמים שליח פיצות ( באזור שלנו בכרכור פרדס חנה פיצות זה מבוקש להזמין הביתה ) .

הרכבתי על אופני ראלי ישנות כבדות וטובות סבל גדול פנסים וכו' .
טווח הרכיבות שלי היה עד 3 ק"מ בכיוון אחד ..
אני בצעתי 11-13 שליחויות בערב זה היה ממש קשה לעמוד בזמן .
רוב ההזמנות היו משולמות בטלפון כך אני כמעט ולא התעסקתי בחשבון רק קבלתי טיפ .

בסכום כללי בערב .
50-60 ק"מ מצטבר .
100 ₪ תשלום עבור 3 השעות עבודת שליח .
80-70 ₪ טיפים .
ופיצוי 3-4 משולשי פיצה + בקבוק ארסי קולה .

זה לא שאני הייתי זקוק לכסף זה שימש רק אתגר לעמוד בזמנים ולהספיק כמו שליח על קטנוע .
זה אתגר לא שפוי .

אריה סדובניק .

ItsikH

Member
בלונדון זה סטנדרטי לגמרי [אין שליחי קטנועים כלל], בנ"י גם,
אצלנו היחיד שאני יודע שעשהזאת בהצלחה היה ברק מג'ר.

ItsikH

Member
חנוך רדליך הקיף את ראש ציפור 24 שעות תמימות, 547ק"מ

עד גבול השפיות ומעבר לו

קודם כל כל הכבוד לאיש! קראתי כתבות עליו והוא מגיע להישגים בלתי נתפסים. לגבי גבול השפיות: מנסיוני הדל(פעמיים מעל 1000 ק"מ רכיבה) גבול השפיות נמצא בסופה של היממה השלישית. לאה גולדשטיין אלופת ישראל באופני כביש 6 פעמים ברציפות ואלופת העולם בגי'ו גיטסו איבדה לפי אי אילו דיווחים את שפיות דעתה באופן זמני ביום השלישי של הRAAM אותו ניצחה. זה קרה גם לי באופן חלקי ביום האחרון של המטולת הכפול. זה לא קורה בנתיים לחנוך רדליך שסיים 24 שעות רכיבה בראש ציפור ואחר כך על טריינר - אולי בזכות ההומור המדהים שלו.
אגב השיא העולמי ברכיבה על טריינר הוא 8 יממות. פרופורציה.

בכל מקרה הישג מדהים לקובי אורן!

יאיר1313

New member
מחשבות על אבולוציה

בראש וראשונה הישג מדהים.

היכן כאן האבולוציה?
המין האנושי "וויתר" על מהירות בהשואה לבעלי חיים אחרים הולכי על ארבע בסוואנה ברגע שעבר להליכה על שתיים <ביי- פדלינג.>
מאידך אין ספק לגבי יכולת הסבולת שפיתח. ציידים פיגמים באפריקה "רודפים" אחרי בעל חיים מהיר מהם אך ללא סבולת עד שבעל החיים קורס.
המקבילה לכך הם צבועים וזאבים טלואים המתמידים במרדף עד מצב אפיסת כוחות של הניצוד.
מדהים. פשוט מדהים.

למעלה