שאלה של תנוחה

שאלה של תנוחה

אני מתכננת לידה פעילה (בבי"ח) ועלה רעיון מרגש שבעלי יסייע לרופא בשלב היילוד. אני משערת (היינו קצת בהלם חיובי מההצעה, אז לא הספקתי לברר לעומק) שהכוונה היא שהרופא/מיילדת יילדו את הראש והבעל רק יתפוס את הגוף המחליק החוצה (אופטימית..). האם יש תנוחות ששומרות על רצפת האגן, שיאפשרו לבעל לתפוס את התינוקת? למיילדת מנוסה פשוט הייתי קובעת עובדות בשטח
אבל אני משערת שלבעלי יהיה קצת יותר קשה עם תנוחות גמישות במיוחד. אגב - אם בעלי משום מה לא יהיה מעוניין בתפקיד בסופו של דבר, אני אוכל להוציא את התינוקת בעצמי. איך עושים את זה? חצי ישיבה? זה לא מזיק לרצפת האגן?

בלינקה

New member
זה לא קצת סותר את המטרה?

ז"א, הרעיון הוא שתלדי באופו שיהיה לך הנוח ביותר, כשההנחה היא שבלידה פעילה הגוף שלך ינחה אותך לתנוחה המתאימה לך באותו רגע. לנסות להתכוונן לתנוחה מסויימת שבה יהיה נוח לבעלך עלול להפריע לך בלידה. למה לא ללדת, ולהחליט שאם יתאים אז הבעל יעזור ואם לא אז לא? חוצמזה, אם ממילא את הראש מקבל הרופא (רופא? יש סיבה מיוחדת?) אז לקבל את גוף התינוק זו כבר פחות בעיה, אני חושבת.

אם פי 3

New member
יכולה לספר לך מה היה אצלנו

המיילדת "שלי" אוהבת לתת ליולדת להוציא את התינוק בעצמה - אם היא מעוניינת, כמובן. כשדיברנו על זה מראש, היא אמרה, שאחרי שיוצא הראש, אם מסתדר, עוזרים ליולדת להסתובב, כך שהיא תוכל להוציא את התינוק בעצמה (בעצם, זה לתפוס את התינוק שיוצא, לא ממש להוציא באופן פעיל), ולפעמים זה גם לא מתאים ולא מסתדר, כי התנוחה לא מתאימה. בפועל, ילדתי במים, ובזמן הלידה עצמה באמת הייתי על הגב/בחצי ישיבה (משהו לא מוגדר), רק שבמים אין לזה את אותה משמעות שיש ביבשה (כי האגן חופשי, מרחף, ולא מוגבל, וגם אין לחץ על כלי הדם בגב). ואכן, לאחר יציאת הראש, וקצת עזרה (כי לא היתה לי סבלנות וביקשתי), אני אחזתי בגוף התינוק ומיד הרמתי אותו אלי
זה היה מאד מרגש.

brown hair

New member
אצלי

שלב הלחיצות עבר כשאני על הגב ואחרי שהראש והכתפיים היו בחוץ המיילדת מיקמה את הידיים שלי מתחת לבית השחי של הקטנה ואני שלפתי אותה החוצה (פשוט התרוממתי מעט עם פלג הגוף העליון תוך שכיבה על הגב)

בלינקה

New member
לא בהכרח

יש מעט נשים שבלידה פיזיולוגיתהדווקא בשלב הלחיצות חשות צורך לשכב על הגב. ואם זה מה שעושה להן את זה, וזה לא נכפה עליהן, אז יופי.

אם פי 3

New member
יש לי הרגשה שזה בעיקר צורך תרבותי

כלומר התניה שקיימת לנו בראש, שלידה זה בשכיבה על הגב. התנוחה הזו כל כך מנוגדת למה שצריך לעשות, שקשה לי להאמין שזה צורך אמיתי של הגוף, מלבד במקרים מאד יוצאי דופן, אם בכלל.

תNר

New member
לי דווקא היה מאוד נוח כך...

אני כל הזמן שומעת שזו לא תנוחה אופטימלית ללידה, אבל חייבת להודות שאישית נעמה לי מאוד התנוחה הגבית. וכדי לתת עוד יותר בביזאר - אני זוכרת שממש חיכיתי שירימו לי רגליים בסד!! פשוט לא היה לי נוח אחרת. כן, כן! (מצד שני - גם לא ניסיתי כריעה. בראש לא מסתדרת לי התנוחה הזו)

ממש לא בהכרח ../images/Emo140.gif

בלידה של יואב אביגיל גם הנחתה אותי להכניס ידיים מתחת לבתי השחי שלו ולתפוס אותו, שמתי אותו ישר על גופי וזה היה פשוט שמיימי. וילדתי על הגב, ולא סתם על הגב - היא היטתה את המיטה כך שהראש שלי היה נמוך מהאגן שלי, הוא היה כנראה צריך את המקום הזה כדי לתקן מנח ליציאה ואביגיל בהיותה אשפית יילוּד הבינה את זה ועשתה את הדבר הנכון. אני כמובן הספקתי, בארבע דקות של צירי הלחץ, להתווכח איתה על התנוחה. רק אחר כך היא הסבירה לי למה היא עשתה את מה שהיא עשתה. בקיצור, אין "תנוחה רעה" יש אנשי מקצוע "רעים"... אם אנשי המקצוע שמלווים את הלידה יודעים מה הם עושים, אז גם לידה על הגב יכולה להתברר כסופר נכונה.

brown hair

New member
לי זה היה נח

אף אחד לא הורה לי איך לשכב, בשלב מסוים הרגשתי שאני צריכה ללחוץ ולבד נשכבתי על הגב והתחלתי ללחוץ, ומספר דקות אח"כ החזקתי את הגורה בידיים.

Manty

New member
אצלי, בלידה האחרונה

ילדתי בכריעה (באמבטיה) ובעלי תפס אותה ברגע שיצאה (לא מושכים תינוק החוצה, רק תופסים!) בכדי שהיא לא תתנגש בקיר האמבטיה. בלידה הקודמת, ילדתי באותה תנוחה באמבטיה קצת יותר מרווחת, ולא כל כך זכור לי מי הרים את התינוק.. בכל מקרה, תנוחת הכריעה היתה המועדפת ע"י גופי ומאד נוחה לבעלי.

למעלה