שאלה של תרגום....

שאלה של תרגום....

נתקלתי במקרה בפורום הנפלא שלכם
. כנכדה לסבתא הונגרייה אסלית (...כבר 50 ומשהו שנים בישראל ועדיין לא מדברת טוב עברית...) תהיתי אם תוכלו לעזור לי בתרגום ברכה. לסבתי יש ביום שלישי הקרוב יומולדת והכנתי לה מתנה. רציתי לכתוב לה ברכה בהונגרית אבל אני לא יודעת לכתוב בהונגרית. אם מישהו יוכל לתרגם את הברכה אודה מקרב לב . וזה לשון הברכה : לסבתא היקרה, מזל טוב ליום ההולדת. הרבה בריאות ועוד המון שנים מאושרות. נשיקות, מאיתנו האוהבים
 
עוד שאלה בקשר למתכון...

חיפשתי מתכון לרולדת פרג. לא הצלחתי למצוא. מישהו יכול לעזור ?
 

טומי*

New member
ראשית ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

הנה המתכון של ה: BEJGLI - באיגלי Diós-mákos bejgli הבצק: חצי קילו קמח 250גר' מרגרינה ללא מלח 2 ביצים 50גר' סוכר 20גר' שמרים קמצוץ מלח למילוי 300גר' אגוזים 200גר' אבקת סוכר 100גר' צימוקים קליפת לימון 1 300CC מים למילוי 300גר' פרג 200גר' אבקת סוכר 100גר' צימוקים קליפת לימון 1 300CC חלב ראשית מכינים את הבצק לאחר הלישה מחלקים את הבצק לשני חלקים, מכסים עם מגבת לשעתיים מנוחה. בזמן הזה מכינים את המילוי. מהמים או לחילופין החלב והסוכר מבשלים סירופ, ואחורי זה מכניסים את הפרג......מבשלים על אש קטנה תוך כדי השגחה וערבוב מדי פעם. ניתן להוסיף גם לפרג וגם לאגוזים כמאה גרם של פירורים מתוקים, מעוגה ישנה או בסקוטים. את המילוי יש לרדד על העוגה במצב קריר. את הבצק מרדדים לעובי של כחצי ס"מ לצורה מלבנית. לאחר המילוי מגלגלים לרולדה את הקצבות סוגרים ומניחים בתוך התבנית. מעל מורחים ביצה ובמקום פושר מניחים לשעה שלמה. אחורי זה מורחים מעל חלבון של ביצה ומניחים במקום קריר (לא מקרר) לחצי שעה נוספת. ממש לפני האפיה מחוררים עם מזלג בצדדים ובתנור חם מחומם מראש אופים את העוגה כחצי שעה.אין לפתוח את דלת התנור בזמן אפיה. בתאבון!
 

טומי*

New member
והנה התירגום....../images/Emo92.gif

לסבתא היקרה, מזל טוב ליום ההולדת. הרבה בריאות ועוד המון שנים מאושרות. נשיקות, מאיתנו האוהבים Draga Nagymama Sok szerencset a Szuletes napodra Jo egeszseget, es meg sok...sok Boldog eveket! Puszi .......... וכאן השמות. מזל טוב גם מאיתנו!
 

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif לתולי1 ברוכה המצטרפת

לפורומנו המקסים. ולסבתך, ברכות ליום הולדתה, וכדי שהברכה תהיה אותנטית, אוסיף לתרגום של טומי "נקוד". (על המחשב שלי מותקנת הונגרית) Drága Nagymama. Sok szerencsét a születés napodra Jó egészséget, és még sok, sok boldog éveket Puszi mindannyiunktol ולהוסיף את השמות בהצלחה evike.
 
אוייש עכשיו אני מסמיקה../images/Emo9.gif

אתם ממש נחמדים פה. תודה רבה על התרגומים הברכות והמתכון. ואגב המתכון - כשהודעתי לאמא שלי שנמצא המתכון המיוחל לרולדת פרג/אגוזים היא אמרה שלפעמים הרולדה עלולה לצאת קצת קשה (מן הסתם הכוונה שהבצק יוצא קשה) האם יש טיפים למניעת הדבר ? ושוב המון תודה לכולכם אתם משו-משו
 

ju100

New member
ברוכה הבאה!!../images/Emo140.gif

פתחת דלת של חדר נחמד!!!..תהני!! המון ברכות לסבתך..אל תישכחי למסור!!!
 

טומי*

New member
הטיפ היחידי שאני יכול לתת....

זה...בזמן הכנסת התבנית לתנור, לשים קערה מתימא בתחתית התנור עם מים, ליצירת אדים. סוג העוגות האלו שומרים על טריותם עד שבוע ימים, ואם רוצים ממש להנות אז רצוי לאפות יום קודם.
 
למעלה