שאלה של Financial Aid בהמשך לפוסט המצוין של תמי יונועה

The Other One

New member
שאלה של Financial Aid בהמשך לפוסט המצוין של תמי יונועה

ברוב האוניברסיטאות הפרטיות מבקשים למלא מעבר ל Fafsa, גם CSS ו Tax returns. האם צריך להשאיר את מספר הסושיאל סקיוריטי שמופיע על הטפסים או שאפשר להשחיר אותו?
קצת מרגיש לי לא נוח לשלוח מסמך עם המספר כשאין לי מושג לכמה אנשים יש גישה אליו.
תודה

Boston Guy

New member
אתה לא חייב למלא Fafsa או כל טופס אחר

ויש לי חברים ש"מסודרים כלכלית" שבחרו לא למלא את האינפורמציה הזו ולא להגיש את הטפסים הללו.
מצד שני - הם משלמים את שכר הלימוד במלואו - ולא מקבלים שום מילגה או "עזרה כספית" ממוסדות הלימוד.

אם אתה מתכוון לבקש עזרה כלכלית - חלק מהתנאים הם שאתה צריך לתת לאוניברסיטאות לחטט בערוותך הכלכלית. כלומר - צריך לתת להם "את המפתחות" לאינפורמצייה הכלכלית שלך, כולל היכולת לוודא את האינפורמצייה שאתה כותב בטפסים על ידי פנייה ל IRS כדי לקבל את ה tax return information ישר מהם. מה שאומר שהם צריכים את ה SSN שלך.

במאמר מוסגר - הגשנו אפליקציות למספר לא מצומצם של אוניברסיטאות פרטיות, מילאנו CSS ולאיפה - בשום מקום לא נצרכתי לשלוח את העתקי ה tax returns. מי ביקש ממך מסמכים פיזיים?

rachello1

New member
האוניברסיטאות שהילדים הלכו

דרשו למלא FAFSA גם אם לא זכאים לעזרה.
מה שכותבים שם אכן לא כל כך משנה כי הם ממילא לוקחים אתהאינפורמציה ישירות מטופסי המס שלך. האינפורמציה שלהם דווקא מאובטחת עד כדי כאב

The Other One

New member
ברור לי ש״יש מחיר״ לבקשה של סיוע בתשלום שכר לימוד

אין לי בעיה עם ה Fafsa וה CSS.
Vanderbilt ו Emory ועוד כמה קולג׳ים ביקשו העתקים של tax returns and W2
שגם אותם אין לי בעיה לשלוח. אחרי ה fafsa and CSS אני מימלא עומד ״עירום ועריה״ כלכלית לפניהם. השאלה שלי היא אך ורק לגבי מספר הסושיאל סקיוריטי שמופיע על הטופס

Boston Guy

New member
אתה מדבר על שליחת הטפסים דרך האתר

של הקולג' בורד?
אם כן - יש בטבלה של האתר הזה עמודה של "תאריך יעד להגשה של המסמך". כתוב משהו בעמודה הזו?

מבחינתי - אם אתם רוצים ניירת ממני, אני אחשוב אם לשלוח אותה רק אחרי שתודיעו לי שהילד\ה התקבל אצלכם בצורה מלאה. לפני מכתב הקבלה אין שום סיבה שאשחרר לכם אינפורמציה מעבר למה שהכרחי.

בקשר לחלק השני של מה שכתבת,

זה עלול לעכב את מתן הצעת הפיינשל אייד. אצלינו לפחות, ההודעות שהילד התקבל הגיעו יחד עם הצעות הפייננשל אייד, מה שסייע בהחלטה לאיזו אוניברסיטה הוא ייענה בחיוב ואילו הצעות הוא יידחה.
&nbsp
That said, ואמנם עברו כבר שנתיים אז הזיכרון כבר קצת מעומעם, אבל אני לא זוכר שאף אחת מהאוניברסיטאות, כולל אלו שהוא הזכיר, ביקשה מסמכים שיישלחו אליהם ישירות, מעבר למה שנדרש להעלות ל-IDOC של הקולג' בורד.

ilanvag

New member
מספר הסושיאל מתגלגל בכל כך הרבה מקומות,

גם אם מאוד נזהרים ולא נותנים אותו לכל אחד (ואני בדיוק כך), שהרבה יותר חשוב שיהיה מעקב שוטף אחר המספר, מאשר להימנע מלתת אותו לאיזשהו צורך חיוני.
&nbsp
אז כמובן שאני צוחק בכל פעם שמבקשים ממני את מספר ה-SSN במרפאה או באיזשהו שירות שלא צריך אותו, ומתעלם מהבקשה -- אבל דווקא במקרה שכזה הייתי חושש פחות, ומספק אותו. בשביל זה בדיוק נועדו שירותי המעקב השונים... מקווה שיש לך אחד שכזה.

The Other One

New member
לנותני שירותים למינהם כמו מרפאות אני בכלל לא מתייחס

כשמבקשים ממני סושיאל. אני לא ממש מתלהב לשלוח טקס רטרנס באימייל, לתיבת דואר כללית של פיננשל של אוניברסיטה, אבל נראה לי שבמקרה הזה נראה לי לא תהיה לי ממש ברירה.
כן, יש לי מעקב אשראי, אני מקווה שלא אזדקק לו.

בלי קשר למספר הסושיאל, אבל בגלל שאתה נחמד, אפשר עוד טיפ?

אומרים שאחת העסקאות הכלכליות שמניבות הכי הרבה תשואה, זה להתחנף/להתנחמד/לעמוד על המקח (בצורה הכי יפה ועדינה) עם החברה במשרד ה-FA של האוניברסיטה הניבחרת... כשליד השם שלך יש פנים (ועוד יותר טוב, אם זה גם פנים שהיו נחמדים אליהם) אז יש סיכוי לקבל יותר... והם יושבים עם הכסף על השולחן ומחלקים אותו... בקיצור ליצור קשר אישי...

The Other One

New member
תודה

את הטיפ של לנהל משא ומתן וליצור קשר אישי, שמענו במפגש הכנה שעסק במימון לימודים, ואכן נעשה את זה אחרי שיגיעו התשובות. אחד הטיפים היה להניח על השולחן (באמריקאית כמובן) הצעות של מילגות מקולג׳ים אחרים (שממוקמים באותה קבוצת איכות), ולראות אם מקבלים הצעה טובה יותר או לפחות השוואה של המילגה.

The Other One

New member
גם דרך האתר וגם ישירות באימייל

חלק מהאוניברסיטאות מבקשות דרך האתר של קולג׳ בורד דרך ה IDOC . אחרות מבקשות את המסמכים באימייל. לגבי תזמון המשלוח, מה שבוקי אמר. זה מעכב את הצעת הפיינשל. עלות הקולג׳ היא פקטור מרכזי כיוון שנראה לי שהכיוון של הבן שלי נכון להיום, הוא כזה שעם תואר ראשון אין ממש מה לעשות כך שצריך כבר לחשוב על מימון של המשך הדרך.

למעלה