שאלה שמדאיגה אותי...

scobras

New member
שאלה שמדאיגה אותי...

בנשל האחרון של הקינג קליפורניה שלי(שהיה בערך לפני 20 דקות) ראיתי קצת דם על הנשל מהחלק שממנו יוצא הצועה (אם אני לא טועה קוראים לזה "פתח הביב" תקנו אותי עם אני טועה) בכל אופן יש שם ממש קצת דם יבש על הנשל...

רן333

New member
אצל קינסנייקים

עדיין לא יצא לי לראות את התופעה הזו (כנראה מכיוון שלא גידלתי אותם על נייר סופג או על מצע דומה), אבל אצל פיתונים מתכדרים היא שכיחה, ואינה גורמת לבעיות כלשהן. לפחות במקרה של פיתונים מתכדרים, המקור לדימום הוא הבא: יחד עם הנשל, יורד הציפוי הפנימי של הקלואקה (פתח הביב). וזה כרוך לפעמים בדימום קל. כמו שכתבתי כבר בעבר בפורום, בפעם הראשונה שבה הבחנתי בזה (לפני מספר שנים), הייתי קצת מודאג. אבל הדאגה חלפה אחרי שהטרדתי בנושא את דייב ברקר (VPI) ואת קולט ודן סת'רלנד (The Snake Keeper). מהתשובות הבנתי שאין לי שום סיבה לדאגה. מאז נתקלתי באותה תופעה עוד מספר רב של פעמים. למעשה, יש לי הרושם שזה קורה בכל אחת מההתנשלויות של הפיתונים המתכדרים שלי (של הבוגרים וגם של הצעירים שבוקעים אצלי), אלא שרואים את זה רק כשהנחש מוחזק על מצע כמו נייר סופג (על שבבי אורן ועל aspen bedding קשה מאוד לראות טיפות דם בודדות).

scobras

New member
אז אין טעם לדאוג....

מה אתה אומר, אין לי מה לפחד או שלקחת את זה למישהו שמבין בזה?

naja

New member
../images/Emo45.gif קח למישהו שמבין......

אני לא הייתי סומך על מה שרן כתב, ובטח לא על משהו שהברקרים או על הסתרלנדים כתבו. מה הם כבר מבינים........

למעלה