שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן

London 76

New member
שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן

לא באמת הסבירו למה הטארדיס התפוצצה בסוף עונה 5!
הפרק האחרון של העונה נגמר בזה שהדוקטור אומר: "Space and time isn't safe yet. The tardis exploded for a reason. Something drew the tardis to this particular date and blew it up. Why? And why now? The Silence, whatever it is, it's still out there and I have to --".
המשפט נקטע באמצע כי הוא מקבל טלפון, ונגמר הפרק.

בהמשך אנחנו מתוודעים לסיילנס, אבל כל נושא הפיצוץ של הטארדיס נזנח ולא נוגעים בזה יותר.
לדעתי מופאט פשוט שכח שהוא צריך לענות על זה וישר רץ הלאה לעוד עלילות.
מה דעתכם?

ailag

New member
לדעתי זה עוד יבוא

מדהים אותי תמיד באיזו קלות אנשים חושבים שבנאדם שכל העבודה שלו זה זה ושרלוק, מבוקר עד ערב, סתם בטעות ישכח או יזניח חלק מהותי מהעלילה. במיוחד שאנחנו רואים כמה הוא כותב מבריק, אבל כשמשהו מפריע לנו, נאשים אותו בטיפשות.

זה גם אפרופו השרשור השני מלפני כמה זמן שבו טענו שהאופי של הדוקטור השתנה בגלל שמופאט לא שם לב מה האופי של הדוקטור..

אני חושבת שהקווים הכלליים לעלילה מתחילת עונה 5 ועד פרק ה50 מתוכננים. כלומר, לא כל פרט, אפילו פרטים חשובים כמו עזיבה של מלווים או אופי של מלווים חדשים לא (כמו שהטארדיס זכרה פרטים לגבי הדוקטור, אבל לגבי איימי ורורי אפילו לא זכרה את שמם) אבל אזכורים לסיילנס הופיעו מתחילת עונה 5 ותוך כדי (הערפדים מונציה..) אז אם הוא במפורש אמר שיש סיבה, כנראה יש. אולי לא יאכילו לנו אותה בכפית. אולי כן. אם רגע אחרי זה משהו הסיח את דעתו אולי זה הטריק שקורה די הרבה לגרום לך לשכוח משהו אבל שאיפשהו בזיכרון הוא יהיה. כמו שכשקובאריאן הופיעה בתחילת עונה 6 רגע אחרי זה קרה משהומאחר ושכחנו ממנה, אבל זה לא אומר שהכותב הראשי שכח. הוא הזכיר לנו אותה בול בזמן.

ailag

New member
ותזכור ש

הפיצוץ של הטארדיס היה קשור לסדק. את השלט השבור הוא משך ממעבר לסדק. ה״ערפדים״ ראו מעבר לחלק מהסדקים עולמות אחרים ומעבר לאחרים silence and the end of all things.

תוספת למה שכתבתי, אולי לא לגמרי יסבירו. סביר להניח שנקבל איזשהו הסבר, אבל מופאט בכצמו אמר שלא כל דבר הוא מסביר כי גם בחיים לא כל דבר אנחנו חושבים למה הוא קרה ומקבלים הסבר. למה הכינוי שלי ailag? לא כולם ישאלו ואלו שישאלו אולי ישכחו מזה תוך דקה.

עם החלק השני שכתבת אני מסכימה לגמרי

בדיוק דעתי- זה היה שייך לכל בעיית הסדקים ואיימי.
כרגע הוא בדברים אחרים מעניינים. אולי יגיע לזה אולי לא. זה פחות רלוונטי כרגע
רק לא הצלחתי להבין מה הכוון הבעייתי החדש (כמו המוטיב הסדק/סיילנס/יורה בי אסטרונאוט )

ailag

New member

אוזווין, ואיך היא מתה פעמיים ובכ״ז בחיים. שזה בטח לא יפתר בפרק הבא (שנראה לי אגב שהסדר שלהם הוחלף בכלל), בטח יותר בסוף העונה כי הם אוהבים לחרפן אותנו. או עכשיו, ואז הפתרון של זה יחרפן אותנו. אפשר רק לקוות.

חשבתי שזה בשביל הסקרנות שלנו, איפה האיום?
איפה הנבל?(בד וולף, מאסטר, מישהוא? רק לא עוד איזה דאלק מכוער)
אגב, עוד לא התאהבתי בה, היא פרגית צעירה מדי בשביל תרנגול קשיש. ויש בה משהו מתחכם מדי.

ailag

New member
חייב להיות רשע חדש כל עונה?

מה גם שהכתיבה של מופאט פחות ממוקדת ברשעים (וגם להם בד״כ יש סיבות טובות, זה לא דיכוטומי) ושדברים כמו המאסטר וכו׳ הופיעו לעתים רק בסופי עונות.

ג׳נה.. תלוי בבנאדם כנראה. אני התאהבתי בה עוד מהראיון הראשון, עם האבוקדו. ודוקא אוהבת לראות דמות חכמה כמו שהייתי רוצה לראות בתור מי שאמורה להיות זו שדרך העיניים שלה רואים (אם כי אולי לא נראה דרך העיניים שלה?)

That's the way I like it

ככה אני אוהבת אבל גם נראה לי שהתשובה היא כן, במהלך העונה רמזים והשיא לפעמים בפרק סיום
עונה ראשונה ושניה- בד וולף, טרצ'ווד
שלישית- המאסטר
רביעית- לא נראה לי שהיו רמזים- רק דאלק איכסי במיוחד בתור נבל. כבר אמרו לפני- חלש...
חמישית- הסדק ! ואמנם לא קשור אבל ריבר סונג (הייתי חייבת, איזה עונג של דמות)
שישית- הסיילנס והמוות (למרות שsilence will fall התחיל עוד לפני העונה? לא זוכרת)
שביעית-???

shoham95

New member
בעונה 4 אין רמזים?

אני חייבת למחות! זו העונה הכי מלאת רמזים בדוקטור. בדיוק אתמול ראיתי את פומפיי ובעל האוב של העיר אומר בפירוש שי איז ריטרנינג שזה כמובן מדבר על רוז, ולדונה- יו האב סאמט'ינג און יור באק, שזה כמובן מתייחס לחיה המוזרה הזאת בטרן לפט.
חוץ מזה- מדברים בפרק על הכוכב של הפיירובייל שנעלם. גם בפארטנרס אין קריים מדברים על הכוכב של האדיפוז שנעלם והדוקטור שואל איך מאבדים כוכב? בסוף העונה אנחנו מקבלים תשובה. אני חושבת שהיה עוד כוכב שהוזכר במהלך העונה, אני לא זוכרת כרגע מהו. אבל הכוכבים שנעלמים, שזה משהו קריטי לסוף העונה, הוזכרו כמה פעמים.
חוץ מזה, בפארטנרס אין קריים מוזכרות הדבורים שנעלמות (וזה מוזכר עוד כמה פעמים במהלך העונה)- גם רמז לפינאלה.
עוד רמזים- דוקטורדונה פרינדס- מהפרק של האוד. רמז לדוקטורדונה בסוף העונה. והאוד בסוף הפרק- השיר שלך עומד להגמר (
).
חוץ מזה, במהלך העונה רוז הופיעה על מסכים שונים כמה פעמים, ממש לשנייה או שתיים. רמז גדול לחזרה שלה. (והיא הופיעה גם בסוף פארטנרס אין קריים)
ו- הי וויל נוק פור טיימס- בסוף פלאנט אוף דה דד. רמז ענק לאנד אוף טיים.
וגם- במהלך העונה מוזכר כמה פעמים עניין הדארקנס, שזה רמז לחשכה בסוף העונה שנגרמת כתוצאה ממה שהדלאקס עושים.
אני מקווה שלא שכחתי כלום

לא הצלחתי להתאפק, יש בעונה הזו כל כך הרבה רמזים לכל כך הרבה דברים שונים, וזה באמת גאוני. אז לא לזלזל בעונה 4 בבקשה

הכוונה שונה

מוטיב מרכזי, לא רמזים על פרקים עתידיים. יש פה ושם כמו שאת מזכירה אבל אין אמירה קבועה לאורך העונה
נראה לי שנערכו לא מעט דיונים על 4
כשאת מציינת את חזרתה של רוז כמוטיב- יש בזה משהו, לא חשבתי על זה. כבר קשה לי לשחזר אם זה יצר אצלי צפייה לחזרה שלה. נראה לי שלא.
חס ושלום זלזול אצלי,אני אוהבת את כל הסדרה ובהתאם אני אוהבת חלקים בעונה 4- את דונה, ואת קיילי מינוג חזרתה של רוז אבל לא היתה אחידות. יש יותר מדי פרקים שלא בא לי לראות שוב...
מצטערת לאכזב אותך אבל בעייני מבין כל העונות היא קצת פחות מוצלחת. נראה לי שאם לא היתה דונה להציל את המצב ..

ailag

New member
ההבדל בין RTD למופאט..

RTD זורק רמזים. פוסטר של סקסון. מישהו אומר באד וולף. מופאט בונה את כל הסיפור לקראת משהו ואם יצאו רמזים סבבה, אם לא אז לא.
הסדקים שראינו כל הזמן לא היו פוסטרים ברקע כמו סקסון או אזכורים לכוכבי לכת שנעלמו, הם תוזמנו והופיעו כדי ליצור ולהגביר מתח, כמו מוזיקת רקע שהולכת וגוברת. זה משהו שאמור להיות מסביב לעלילה גם כשהוא לא שם, לעומת הרמזים של RTD שנמצאים בנקודות מאוד ספציפיות ואו שרואים אותם או שאח"כ נזכרים בהם כשמזכירים לנו.

אולי זה מה שאת מגדירה בתור מוטיב / לא מוטיב..

וחוץ מזה, זה פשוט נהדר
http://goldenmoonrose.livejournal.com/827788.html
אבל אין שם סיקור של עונה 7 :( (תמות בעונה 7: זהות פנימית כתלות בסביבה, פרק 4 זה mad man outside a box, וסוף התמה של סיפור הילדים המוחמץ)

יעלי1232

New member
אהבתי מאד את ההסבר שלך.

זה נותן נקודת הסתכלות אחרת שגורמת לך מאד לאהוב את הכתיבה והרעיון של מופאט.
תודה

ailag

New member
אגב

אני מתווכחת עם כמעט כל דבר ובהרבה מילים, זה לא אומר שאני צודקת ותרגישו חופשיים לסתור אותי

אני לא מצליחה להבין את ההבדל

בין פוסטר/בד וולף שרוז שמעה לבין סדק, שניהם יצרו אצלי אותו אפקט
מוטיב זה משהוא שיוצר סקרנות לאורך העונה מאיפה הרע יגיע .
ברור שיש עוד דברים עם רמזים או עוד דברים מסקרנים כמו איך הןא ןמלודי נשואים, ג'מה שריקרנייטד שוב ושוב ועוד
אבל לא על זה דיברתי פה בהקשר הזה. אני צופה בפרקים בלי לקרוא מי עשה מה.
אני חושבת שפעם כבר אמרתי פה- אני לא מצליחה/רוצה להפנים את מי עשה מה.
עוד לא קראתי את הלינק, ננסה במהלך השבוע, זה הרבה חומר...

ailag

New member
מוטיבים

באד וולף, הדבורים שנעלמות, "יש לך משהו על הגב" וכו' הם רמזים סתומים* שחוזרים לאורך הפרקים, ובסופו של דבר הזכירו לנו אותם או קישרו אותם יחד (למשל במקרה של כוכבי הלכת והירחים שנעלמו)
הסדק הוא דבר אניגמטי שלא נשכח רגע אחר כך, ואנחנו מקבלים יותר ויותר מידע עליו לאורך העונה (מה שה"ערפדית" אומרת שהם ראו מבעד לסדק, מה שהדוקטור מוציא מהסדק..)
כנ"ל הדממה, למשל. זה מתחיל ממשפטים אניגמטיים כמו "bad wolf", אבל אחרי זה אנחנו רואים מי הם "הדממה", אבל זה עוד לא הסוף כי אנחנו לא יודעים מה נסגר איתם. ואז מספרים לנו שהם לא צורת חיים אחרת, הם מסדר. וכל דבר כזה עונה על שאלה אחת ומעלה שתי שאלות חדשות. לעומת "הדבורים נעלמות", למשל, שלא העלה שאלות חדשות כל פעם שפתר ישנות.

* "סתומים" במובן של חסרי משמעות או כיוון, לא במובן הסלנגי בו "סתום" פירושו "טיפש".

ailag

New member
אגב, למי שמחפש מוטיב

בסגנון יותר rtdי אבל שכנראה לא חותר לשום דבר: דגים.

Lhuna1

New member
לא מקבלת את התירוץ הזה של מופאט

סיפור טוב, בניגוד לחיים, חייב להיות מהודק וכל סצינה בו חייבת להיות מוצדקת וקיימת מסיבה מסויימת.

יש אימרה מאוד ישנה בספרות/תיאטרון, שאומרת בערך "אקדח שתלית על הקיר במערכה הראשונה, חייב לירות במישהו במערכה האחרונה, אחרת אל תתלה אותו."

על אחת כמה וכמה רמזים לדברים גדולים וחשובים - אם אין להם בשלב כלשהו הסבר או צידוק, הם לא היו אמורים להיות שם מראש - ואם הם גם היו אמורים להיות ההסבר למשהו מאוד גדול ומשמעותי שהתרחש (כמו פיצוץ הטארדיס ומחיקת כל היקום for crying out loud...) - אז חוסר הסבר עבורם הופך את כל האירוע האדיר ואת הקו המנחה של עונה שלמה - לשרירותיים וחסרי צידוק עלילתי.

נבזי במיוחד לשתול רמזים-לכאורה שבעצם אין ליוצר שום פתרון עבורם ושום כוונה להתירם. זו כתיבה גרועה.
הרי להמציא חידה בלי פתרון כל אחד יכול, הנה: "הירוקים כתבו דברם על השמש, אך נפלו באין רואה. דמעתם תטביע את הזמן אם המושיעה לא תציל את הירח."
מה זה? כלום. קישקוש. שום כשרון כתיבה לא נחוץ בשביל זה.

אישית אני מרגישה מרומה מדברים כאלה, ומרגישה שמופאט מזלזל.
אצל RTD הכתיבה היתה יותר מהודקת בעיני ודברים תמיד נסגרו והתחברו. ככה לפחות אני הרגשתי.

למעלה