שאלה שמטרידה אותי מאוד

בת חן26

New member
שאלה שמטרידה אותי מאוד

שלום לכולם ,

אני חדשה פה ואודה לעצעתכן מהמנוסות , יש לי בת בגיל שנה ושמונה חודשיים , אתמול יצאנו אני ובעלי לחתונה וביקשנו מאחותי שתשמור על הבת שלי , הרדמתי את הבת שלי לפני שיצאנו ואז אחותי באה ויצאנו .
אחריי שעה בערך הבת שלי התעוררה וביקשה בקבוק ופתאום קלטה את אחותי ושזאת בעצם לא אני או בעלי והתחילה לבכות בכי היסטרי , חיפשה אותנו בחדרים ולא הבינה איפה נעלמנו לה .
אחותי שהיא בעצמה אימא לשלושה ילידם קטנים ואני סומכת עליה הכי הרבה בעולם אמרה שהיא לא מצליחה להרגיע אותה ושהיא מחפשת אותנו , אז אני ובעלי חזרנו ואיך שהיא ראתה אותנו היא נרגעה ואף חזרה לישון .
חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שאחותי שומרת עליה ועד כה שהיינו צריכים לצאת חמותי הייתה שומרת עליה .
האם הייתי צריכה להרגיל אותה מספר ימים לפני כן להיות עם אחותי שתשמור עליה כל יום שעה אחת ?
זה כל כך מפריע לי שהיא הגיבה כך ואני לא יודעת איך לשנות זאת .
ב 1.9 היא מתחילה גן לאחר שהייתי איתה בבית , ואני מפחדת מההסתגלות שלה לגן אם היא מגיבה כך בהיסטריה ששמורים עליה .

אני לא חושבת שהבעיה באחותך כשלעצמה

הבעיה בעיני היא ההפתעה. אני בטוחה שהבת שלך מכירה את אחותך גם אם היא לא נשארה איתה הרבה זמן בעבר, כך שהבעיה פה היא לא שאחותך נוכחה בבית אלא שהילדה התעוררה ואתם לא הייתם.
לדעתי זה לא שהיית צריכה להרגיל אותה לאחותך אלא להסביר לה, עד כמה שתוכל להבין, שאמא ואבא הולכים בלילה ושדודה X תהיה פה. אולי אם מזמן לא ראתה את הדודה להראות לה תמונה או סרטון בטלפון. שלא תתעורר ותתפלא.
אני מבינה כמה זה מבאס לחזור מוקדם מהמתוכנן מבילוי ועוד לילדה צורחת בהיסטריה, אבל זאת באמת לא אשמתו של אף אחד. היא קטנה והיא רצתה את אמא ואמא ולא הבינה לאן הם נעלמו. זה לגמרי נורמלי.
כל העניין של הגן הוא שונה כי ההסתגלות שם שונה, נוצר קשר אחר עם המטפלות, זה לא בא בהפתעה. יכול להיות שיהיה לה קשה להסתגל לגן ויכול להיות שלא, אבל את לא יכולה ללמוד מהלילה הזה על הגן.

בת חן26

New member
תודה רבה על תגובתך , זה ממש מננחם לשמוע

MotheRonit

New member
פשוט מאוד - שהשמרטפית (לא משנה מי זאת) תגיע לפני שהיא הולכת

לישון... שתהיה את ההיכרות וההכנה... תשחק איתה שעה, תשתתף בטקס ההרדמה או תשאירו אותה ערה ובכל מקרה לתמלל לה שאתם הולכים ושאם היא תקום ותצטרך משהו X פה.. ולא, היא לא קטנה מדי לזה...
זה משבר באמון מבחינתה והיא לקחה אותו בקלאסי (להרבה הורים אחרים, חרף המלצותיי, זה מצליח) ואתם תדעו יותר טוב לפעם הבאה... או לפתיחת שנה"ל... היא לא תגיב ככה אם תהיה לה הכנה מותאמת מראש :)
עם חמותך זה כן היה עובד? או שהיא הייתה מודעת לעזיבה שלכם? זה דמות שהיא מכירה יותר?

Arirel18

New member
ברור

תדמיינו את עצמך הולכת לישון וקמה עם אנשים אחרים לגמרי סביבך. פעם הבאה כשמישהו בא לשמור שיבוא לפני השכבה, שהילדה תראה שהדמות הזאת נמצאת בבית גם לפני שהיא הלכה לישון

למעלה