שאלה שמטרידה אותי

• פותח הנושא ron68
  • פורסם בתאריך

ron68

New member
שאלה שמטרידה אותי

האם יש אמהות שנותנות לילדים לחזור לבד מבית הספר עד שהן מגיעות מהעבודה בשעה 16.00?????? מאיזה גיל? איך נערכים לזה? ואיך מורידים את סף החרדות?

אני הייתי ילדת מפתח מגיל 10

זה תלוי בהורה עצמו ובילד אם את מספיק בטוחה שהילד בוגר ואפשר לסמוך עליו אז אין בעיה אני מכירה הורים שילדים בני 8 הם חוזרים לבד הביתה והם יודעים לא לפתוח דלת לאף אחד ולא ללכת לאף מקום עד שהאמא חוזרת הביתה

יעלי היקרה,סף החרדות לא יורד אף פעם../images/Emo24.gif

בני היקר התחיל ללמוד כאן בצפון לפני 3 חודשים,וכפי שהינך כבר יודעת יש לי עוד תינוק מקסים בבית,הדרך לא קצרה ויש גם לחצות כבישים,בני בן ה 9 החודש ולמרות זאת מאד חששתי, הוא לומד יום לימודים ארוך ומגיע בשעה 3:30 . בחודש + הראשון רצתי איתו בבוקר וגם בצהריים עד שנהיה ממש קשה כי זה מתנגש עם שעות השינה של הקטנצי'ק,,,בתחילת השנה החדשה אני כבר דואגת לו להסעה,חורץ/קיץ,בלתי אפשרי שיחזור לבד,בכבישים,חוששת עדיין,,, יש חוק בארץ שילד עד גיל 9 לא חוצה לבד,,ואני יודעת גם על גיל 7 שהולכים לבד,, ולפעמים אין בריריה אבל לדעתי עדיף שמישהו יאסוף בבוקר ובסוף היום(כמובן אם בה"ס רחוק כמו אצלי) (מישהו לחש לי באוזן שאף פעם החרדות לא פוסקות, הן מתחזקות עם השנים והגדילה שלהם) אילנה

סיגל369

New member
ביתי הקטנה דרשה לחזור לבד הביתה בכיתה ב'

אצלנו יש משמרות זהב ואין פחד בחציית הכבישים. מוקדם אולי ? לא יודעת היום היא כבר ב-ח' מה שאומר שהכל בסדר. תלוי בהתבגרות ובאחריות של הילד.

m i c h a l i

New member
וממליצה על ספר - "לבד בבית"

מאת טובה נווארה - חובה בכל בית עם ילדים קניתי אותו ב 15 שקלים בשבוע הספר לפני שנתיים - ממש סכום מגוחך לספר חשוב שכזה יש לנו אותו כבר שנתיים ויש בו טיפים מאד חשובים על כל מיני מצבים שבהם נתקלים ילדים בחיי היום יום. דיבור עם זרים, התמודדות עם רגשות, התמודדות עם מצבי חירום (חתך ביד, שריפה, וכו') מומלץ ביותר

ron68

New member
מיכלי תודה לך

על המסר המחזק, ועל ההמלצה של הספר. אני כבר מתקשרת לסטימצקי לבדוק אם יש וגם בדרך לבדוק אם הגיע סרט ה-dvd שאני כבר מחכה לו שנים. הסרט האחד והיחיד "שיער".

למעלה