שאלה שמטרידה אותי..

‡NoK

New member
שאלה שמטרידה אותי..

תמיד שאני נכנסת לויכוחים עם "אוכלי-בשר" (
) וזה קורה לא מעט.. אני מצליחה לענות להם על כל השאלות ולהפריח את כל הטיעונים.. רק ..שאלה אחת..תמיד מכשילה אותי..ואין לי מושג איך לענות עליה: "את שואפת שכולם יהפכו לצמחוניים, נכון? או שכולם ישתו חלב ולא יצרכו ביצים..ומה אז? מה יעשו עם כל הפרות והתרנגולות והכבשים? ישחררו לטבע? הרי זה לא אפשרי ..אז יהרגו אותם! זה עדיף? .." אוקיי..תעזרו לי כאן
תודההההה

veganguy

New member
תשובה

אז ככה. בחלומות הרטובים ביותר של כל אדם שפוי התומך בזכויות בעלי-חיים לא מופיע התסריט של הפסקת הניצול של בעלי-החיים ביום אחד, כאשר תוך כדי כך האדם יישאר בדילמה - מה לעשות עם כל בעלי-החיים שנשארו... התסריט האופטימלי הוא, שהצריכה של מוצרים מהחי תקטן, מה שיביא להקטנת מספרם של בעלי-החיים במשקים. הקטנת מספר בעלי-החיים המנוצלים במשקים - י ןמשמעותה שיהרגו בעלי-חיים שלא יצטרכו לנצל אותם, אלא - שפחות בעלי-חיים ויילדו מראש לאותם "חיים". עניתי ?

Eclipsed 0

New member
הלוואי שזה היה אפשרי,

אבל אין סיכוי שזה יקרה. אני מקווה שהשימוש במוצרים האלה תפחת, וכך גם פחות חיות ינוצלו במשקים ויירצחו.

עמית103

New member
לרוע המזל, זה נכון

אם בעתיד אכן יהפכו כל בני האדם לצמחונים, אפשרות שאני לא פוסל אותה (לא בגלל עקרונות מוסריים, אלא בגלל פיצוץ אוכלוסין - כמות השטח הדרושה לגדל אוכל בשביל בעלי חיים שאותם יאכלו בני אדם גדולה לעין ערוך מכמות השטח הדרושה לגדל אוכל לבני האדם), אכן לא יהיה יותר סיבה להחזיק בחיים את כל חיות הבית. זה אמנם לא יקרה בבת אחת, ולא סביר שיוציאו להורג את בעלי החיים, כי אם פשוט יפסיקו לגדל אותם. ואז, בשביל לראות תרנגולות או פרות, יצטרכו ללכת לגן חיות (אלא אם כן יבטלו גם את המוסד הזה).

למעלה