שאלה שמטרידה אותי

מילי לי

New member
שאלה שמטרידה אותי

יש לי 2 בנות אחת בת 5 השניה בת 1 , הקטנה מאד אטרקטיבית והגדולה מקנאה בה, אנו עושים הכל על מנת שלא תהיה קנאה המון תשומת לב, הצגות בילויים וסתם חיבוקים ונשיקות, הגדולה כל הזמן מציקה לקטנה מחבקת אותה בחוזקה, מנשקת אותה עד שהקטנה בוכה, רודפת אחריה עד כדי סוג של פגיעה פיזית, מנסה להרים אותה על הידים, אני נואשת מה הפתרון?אנו מעירים לה אך זה לא עוזר,תודה מראש .

sharon ks

New member
אח/ות חדשה במשפחה

הקבלה של אח או אחות חדשים למשפחה הוא שינוי לא קטן בעולמם של האחים בוגרים שלרוב הם בעצמם עדיין צעירים בגיל ובטח בנפש. תחשבי שיום אחד בעלך מודיע לך שמגיעה אשה חדשה למשפחה וכולם מאוד שמחים האשה הזאת חולקת איתך חדר, בגדים, תכשיטים ובעיקר גוזלת את זמנו היקר של בעלך. כמה תכשיטים שלא תקבלי, זוגות נעלים ומסעדות שיתנו לך - תחושת העלבון ותחושת האובדן מהבלעדיות תהייה בלתי נסבלת. מה עושים ? ראשית זוכרים טוב טוב את ההשוואה הזאת כדי להבין את העוצמות של העניין, מבינים שהערות ודיבורים לא יעזרו כי ההתנהגות הזאת נובעת מבסיס רגשי ולא שכלי קניית צעצועים או בילויים והצגות רק יחברו אצל הילדה את הקשר בין פיצוי חומרי למצב רגשי הפתרון הראשון והמידי הוא להנחיל בבית "זמן אמא" ו"זמן אבא" מה זה אומר ? יום קבוע בשבוע עם שעה קבועה שהילדה שלכם תדע מראש עליהם וההתחייבות למפגש הזה הוא ממש כמו קביעת תור אצל רופא שיניים / חוג/ טיפול פסיכולוגי אתם כהורים קובעים את היום , השעה והתקציב (0-20 ש"ח ) והילדה קובעת את כל השאר - היא מובילה את המפגש היא יכולה לבקש לראות אתכם טלוויזיה, ללכת לסופר, לשחק משחק, לקנות משהו, לטייל, לקרוא ספר ... כל פעילות שהיא בגדר הזמן והתקציב שלכם. בזמן זה אתם כל כולכם עם הילדה, ללא סלולרי, ללא עיתון, ללא כביסה ללא כלום .... החוויה הזו , שאינה חד פעמית, אינה מתבטלת בגלל התנהגות, מתקיימת תמיד ובה יש מפגש אמיתי וקשוב יש לה ערך טיפולי עצום. בהמשך יש עוד כמה דברים שניתן לעשות בהקשר של דיאלוג והצבת גבולות - אבל תנסו קודם את זה הורים שניסו דיווחו שזה כמו אבקת קסם שיש להם בכיס .... בהצלחה

מילי לי

New member
תודה, לא הבנתי אם זמן האיכות הוא יחד עם שני

ההורים או אפשרי בנפרד , רק זמן אמא לדוג

sharon ks

New member
המשך תגובה

זמן עם אמא לבד זמן עם אבא לבד בשביל שזה יצליח - 1. יום ושעה קבועים שגם הילדה יודעת אותם והם לא ניתנים כפרס או כתנאי ולא נלקחים כעונש , הייתי עושה אפילו פעמיים בשבוע חצי שעה כל פעם 2. בלי סלולרי, בלי הסחות דעת, בלי לחשוב על אלף ואחד דברים אחרים - לרכז מחשבות, התכוונות אנרגיות לתוך המפגש המקסים שלכן 3. לתת לילדה לבחור ולהוביל את המפגש (בהתאם לחוקי הבית , זמן ומקום) נבואה נתנה לשוטים אבל אני יכולה להיות כמעט בטוחה שתוך שבועיים ירד הלחץ .... ואז אפשר להמשיך לשלב הבא :) בהצלחה

למעלה