שאלה - שמלה

yael800

New member
שאלה - שמלה

היי, יש לי תמונה של שמלה שאני רוצה, לצערי לא מוכרים אותה כבר והיא לא ממש מסובכת.. השאלה אם יש דבר כזה שתופרת תתפור לי כזו: תיקח לי מידות ולפי התמונה תתפור. יש דבר כזה? יש מישהי מומלצת?

קשכפית

New member
ברור שיש דבר כזה תופרת...

אני לא יודעת להמליץ לך כי אני לא הולכת לתפור בגדים אבל תעשי חיפוש באזור מגוריך ואין ספק שתמצאי. רק קחי בחשבון שלתפור בגד זה יקר יותר מלקנות. אני יודעת שיש תופרת ברח' נחלת בנימין בת"א, לא זוכרת איפה אבל יש שם הרבה חנויות בדים שידעו לכוון אותך, בכל חנות לכפתורים וכאלה גם יודעים. ראיתי פעם גם ברח' בוגרשוב מקום כזה שכתוב תופרת. באיזו עיר את?

שאפולי

New member
בא-רור!

אבל קחי בחשבון שעדיף תמיד להנמיך ציפיות וגם שאם זה כולל פרטים קטנים ומיוחדים זה בדכ יוצא טיפה שונה אצל תופרות משום מה... באיזה אזור את גרה?

yael800

New member
אני גרה בת"א

אני לקחתי בחשבון שזה יעלה לי.. השמלה לא מאוד מסובכת ויש לי תמונה ברורה.

yael800

New member
עוד משהו קטן

האמת שלקחתי את התמונה מפורום אופנה, אחת הבנותהעלתה אותה (השמלה לא נקנתה מימים אלו), והיא ממש מצאה חן בעיניי. הייתי מראה פה אבל לא נעים לי כי היא משם.

שאפולי

New member
איזו?

השמלה המהממת בשחור לבן א-לה אודרי הפבורן? אם כן- תופרת תעשה לך בקלות- כדאי לך למצוא מישי שתופרת לדתיות הן הולכות מלא עם הסגנון הזה לצערי לא מכירה מהאזור שלך- אני מישובי קו העימותת

שאפולי

New member
כן נו ידעתי שאליה את מתכונת

היא מדיהמה פריט גאוני בגלל שרואים שהוא ממזמן ולא עם טוויסט אופנתי מתה על האופנה הנשית הזאת אני במקומך אם אני עושה כזאת עושה אותה טיפה יותר ארוכה כי נראה ליי שככה היא על גבול הטוניקה... מהממת, לא צריך לעלות הרבה מידי אצל תופרת- אין הרבה בד והבדים האלה בד"כ לא יקרים חפשי מישי ורוצי על זה!

yael800

New member
הייתה לי הרגשה שידעת

רק לא הבנתי מאיפה הבאת את ה "א-לה אודרי הפבורן", נכון מהממת? כן, אני אעריך אותה טיפה, גם המחשוף קצת צמוד לי, איך לדעתך כדאי לי לשנות אותו? שיהיה לא חשוף אבל גם לא צמוד.. מרובע גדול יותר? עיגול? וי? קשירה?

שאפולי

New member
כי היא בסגנון הנשי הזה של פעם../images/Emo13.gif

תראי- אני לא הייתי משנה כולום מלבד פרופורציות ז"א שאם המחשוף טיפה צמוד לך אז תרחיבי אבל תרחיבי את המותן והכל בהתאם כי השמלות האלה אמורותלשבת בצורה מאוד מסויימת- לא צמודה אלא "מעומלנת" שכזאת.. לגבי השרוולים ודאי עבים! זה חלק מהיופי של הסגנון והמחשוף- רק מרובע קשירות בכלל לא שייכות פה ועגוול לא מתאים לתקופה של השמלה הזאת

yael800

New member
צודקת בהחלט

את מכירה מישהי ממש טובה? את מאיזור ב"ש נכון? לא אכפת לי לבוא לשם (ממילא אני כל שישי באיזור לביקור משפחה).

yael800

New member
ובקשר לכתפיות

להשאיר אותן עבות? (אם כבר תופרים.. חחח, פשוט אני פחות אוהבת אבות, אבל מצד שני אולי זה חלק מהיופי שלה)

articulate

New member
ודאי שלהשאיר עבות!

היא תאבד חלק ניכר מהקסם שלה עם כתפיות ספגטי, זה ממש לא מתאים לסגנון. השמלה ממש מקסימה. אם המחשוף קצת חשוף לך, הדבר היחיד שהייתי עושה זה מעלה אותו קצת. לא הייתי מתעסקת עם הצורה. אם תשני יותר מדי פרטים קטנים, השמלה שתקבלי בסוף תהיה שונה לחלוטין מזו שאת רוצה כרגע (שזה בסדר, בהנחה שאת מוכנה לזה).

שמלה מעותקת אףפעם לא תראה כמו האורגינל

אלא אם כן העתיקו אותה אחת לאחת כי "דב יכול ללמוד לרקוד אבל תמיד הוא ירקוד כמו דב" אני ברמת העיקרון נגד העתקות כי לא הייתי רוצה שיקחו דגם שלי ויעתיקו אבל אם את אומרת שהדגם ישן זה בסדר כי יש לי לקוחות שאוהבות בגד ישן וקשה להן להפרק ממנו ואנחנו עושים חדש כמותו .

yael800

New member
ברור לי, אבל אפשר לעשות משהו דומה

כשאמצע תופרת מומלצת

למעלה