שאלה שמסקרנת אותי על הרגלי הגלישה

inbale

New member
שאלה שמסקרנת אותי על הרגלי הגלישה ../images/Emo35.gif

באמת מתוך סקרנות - מענין אותי לדעת כמה מכם גולשים ממקום העבודה ? כמה גולשים רק מהבית? האם יש שעות מסויימות ביום לגלישה? כמה נכנסים לפורום גם בשישי שבת? והעיקר - האם יש כאן מכורים כמוני? (מחשב שפתוח 24 שעות ביממה) אני שואלת כי אני מכורה ומודעת לזה. הרשת הפכה בשבילי להתמכרות טוטאלית לכל דבר. אתמול קיבלתי הערה בעבודה עקב כך ונחשו מה הדבר הראשון שעשיתי דקה לאחר מכן...פתחתי את האקספלורר לבדוק מה קורה בפורומים שלי.

גלישה...

בבית אין לי בכלל זמן, אני גולשת רק מהעבודה (וחוששת מהרגע שיעירו לי על כך...), ולכן אני גם לא גולשת בסופ"ש (לא בגלל שמירת שבת), ושעות הגלישה שלי הן בין 8:00 בבוקר ל 17:00. המחשב לא פתוח 24 שעות, בבית פשוט אין לי זמן. אם תומר ישן, יש לטפל בבית או בבעל. אבל הדבר הראשון שאני עושה כשאני נכנסת למחשב בעבודה, זה לבדוק דואר ואת הפורומים.

rachell

New member
כנ"ל

פרט לשעות עד 14:30 ואד אני טסה לבנות שלי אם השארתי הודעות שיש להן תגובות אני פותחת גם בבית בסופ"ש בעיקר בשישי בלילה ומה עם הצ´אט אתמול בחורה מהעבודה שלי ביקשה ללמוד צ´אט אז היא ישבה בחדר אחד ואני בשני ו"שוחחנו" לנו

jole

New member
כרגע מהבית- כי אין עבודה../images/Emo9.gif

כשהייתה עבודה הייתי עמוסה מידי ולא היה זמן. אצלינו המחשב פתוח מהרגע שמתעוררים עד שהולכים לישון וזה יכול להיות גם אחרי חצות תלוי בגוזל. בסופי שבוע זה תלוי בתוכניות המשפחתיות שלנו ומצב הרוח.

אני גולשת מהבית

אבל אני לא נכנסת כל יום. יש ימים שאני נכנסת הרבה ויש ימים שכלל לא. למשל עכשיו אני בתקופה של הרבה
זו התמכרות וצריך להגביל את עצמנו

מיכל153

New member
אני גולשת בשני המקומות

היי אני גולשת גם בבית וגם בעבודה. נכנסת לפורום גם בשישי שבת, אבל פחות כי הילדים נמצאים יותר על המחשב. בעבודה לפעמים תוך כדי, חלון אחד על אקספלורר והשני על ענייני עבודה וכך גם עונה לטלפונים. כך יוצא שאני גולשת בבוקר, צהריים וערב (ולעיתים רחוקות גם בלילה כשכולם ישנים בבית). לא 24 שעות ביממה, כי יש עוד ילדים לטפל בהם, לשחק איתם, לעשות פיזיוטרפיה וללכת לרופאים ובכלל סידורים. אין יום שלא פתחתי אינטרנט בפורומים. ביי מיכל153

דיאנה1

New member
אני גולשת כרגע מהבית כמובן כי אני

לא עובדת. כשעבדתי לא גלשתי כמעט. גם ככה עבדתי הרבה פחות שעות מאחרים - עבודה בשוק ההי-טק - והשתדלתי להיות יעילה ולנצל טוב את הזמן כשאני בעבודה כדי שלא תהיה בעיה של הספק (ובאמת מעולם לא היתה לי למרות שלא עבדתי שעות מטורפות כמו אחרים). אני משתדלת לא לגלוש כשאני לומדת. הבעיה שאני צריכה את האינטרנט ללימודים אז זה מאד קשה לעמוד בפיתוי ולא לפתוח חלון לפורום... אז אני עושה עם עצמי עסק, אחרי שאגמור לקרוא פרק אחד אעשה עדכון בפורומים, או אחרי שאסיים לפתור תרגיל אחד. לפעמים עובד, לפעמים לא... בדרך כלל אני משתדלת להגביל את עצמי לזמן ההנקה כי אז ממילא אי אפשר לעשות שום דבר אחר. ואז קורה שבר כבר נרדם מזמן, ואני ממשיכה להחזיק אותו עלי ולגלוש.

כשעבדתי, האינטרנט היה מחובר כל

הזמן. מרוב שהיו לי מסמכים פתוחים, אף אחד לא יכל לראות שהאני מחוברת. בנוסף, מקום הישיבה שלי היה כזה, שאף אחד לא ישב מאחורי או מצדדי, כך שיכולתי להציץ כל הזמן וגם להגיב. בימים עמוסים, יכולתי רק להציץ ולא להגיב, אבל גם זה היה בסדר. כמובן, שהייתי מתחברת גם מהבית, כי מי שמכור לפורומים, מתנהג כמו מכור... היום, כשאני בבית, אני נכנסת מס´ פעמים ביום ואני חייבת להוריד את המינון כי "המונה דופק"...

ציפי ג

New member
באתר של בזק

יש מספר אופציות לחיוב על גלישה באינטרנט. אנחנו ניסינו בהתחלה את המסלול של הנחות ליליות, אבל אחרי חודשיים ראיתי שיהי לנו יותר זול חופשי חודשי.

רותי ע

New member
גם לנו יצא הכי זול החופשי (99 ש"ח)

וזה נהדר לגלוש ללא רגשות אשם
(לפחות לא כלכליים)

הגלישה שלי

עד כמעט חודשיים לפני הלידה גלשתי משני המקומות. הבית היה זמני (קבלתי את האינטנרט רק חודש לפני הלידה) והעבודה היתה מספר 1. שעות הגלישה לא השתנו עקב כך אני עדיין מאד פעילה בין השעות 7.30 בבוקר (אחרי שכולם פוזרו) ועד 13.00 שכולם חוזרים. אם יש לי זמן ונותנים לי אני נמצאת גם בערב בין השעות 20.00 ועד 23.00 לערך. והיום אני גולשת רק מהבית.

רותי ע

New member
זה מעבר להרגל-זה אורח חיים

גיליתי את עולם הפורומים כשהייתי בהריון והמשכתי בפורום הורים אחר. וזה עולם שלם. מכירים אנשים, למעשה את רוב החברות הטובות הכרתי דרך הפורומים. וזה הופך להיות אורח חיים-כשיש שאלה, רצים לשאול את החברה.. כשיש משהו על הלב, לטוב או לרע, רצים לספר לחברה.. והיתרון הגדול של העולם הוירטואלי הוא שאני לא תלויה בזמנים של אחרים. כל אחד נכנס ומגיב בשעות הנוחות שלו. ומדובר בהרבה אנשים כך שזה הופך למקור מידע אדיר. עד היום עבדתי בעבודה שהיה לי זמן לגלוש במשך שעות העבודה. בבית עשיתי אינטרנט חופשי וזה נהדר (גם לבזק יש מסלול שתמורת 99 לחודש ניתן לגלוש חופשי). אני יכולה להשאיר את המחשב דולק ומחובר 24 שעות.. אז הרבה פעמים אני משאירה אותו מחובר ומדי פעם בודקת אם יש לי מיילים או מסרים. ולפורום אני נכנסת לפחות פעם ביום. בד"כ יותר. אני בטוחה שכשאמצא עבודה חדשה המצב ישתנה ואצטרך לצמצם את המינון.

rachell

New member
ועכשיו

"תדברי" אלינו רק מהבית שלך? אני חושבת שאם הייתי כל היום בבית לא הייתי עושה כלום אלא רק בפורם זה ואחרים לפחות אני נשארת נאמנה רק לתפוז כי לאחרים אין לי זמן

מהבית בלבד כי אני לא עובדת

ולא יכולה לעבוד פה בחו"ל בכל מקרה. אני נכנסת כמה פעמים ביום שאפשר, המונה דופק פה המון המון כסף אבל בקטע הזה לבעל לא כל כך אכפת כי הוא יודע שזה הדבר היחידי שמשאיר אותי שפויה כל היום. עדיף מאשר להתקשר לישראל....מתקשרים דרך התוכנות ויותר כיף. סה"כ אני חיה בפורומים בגלל שאין לי פה כמעט חברה ליום יום....

_גלית_

New member
גולשת מהבית...../images/Emo82.gif

מקום העבודה שלי לא קבוע, וגם אין בו מחשב... האינטרנט מחובר כל הזמן ואני מציצה בכח שעות היום, כשיש זמן.. אני נכנסת גם בשישי-שבת, אבל לצערי לא קורה כאן כמעט כלום בימים האלה. אני חושבת שאני מכורה, אבל בשלב זה רק לפורומים מסויימים בתפוז, נראה לאן אני אגיע בהמשך. תומר קיבל כבר מקלדת ישנה והוא משחק איתה על הברכיים שלי בזמן שאני איתכן...

מהבית כי אני לא עובדת

ברמת התמכרות גבוהה ביותר - ז"א ברגע שבר נרדמת, לפני כל מיליוני הדברים שיש לי לעשות... או סתם במקום לנוח בעצמי...

תגובה

שלום לך אני רוצה להגיב על משהו אחר העולה ממכתבך.התמכרות למחשב. אני לא יודעת אם אני אשוב לראות את תגובתך בפורום , כי אני לא נוהגת להכנס לפורומים. אני נערה בת 18 , ואמא שלי מאז שהיא הכירה את נפלאות המחשב\ היא "מכורה" . מעבר לעובדה שהיא נהנית והכל טוב היא לפעמים מגזימה, ובעצם מה שאני מציעה לך \ זה שתדעי איפה הגבול בין להנות הנאה אישית ובין לפגוע באחרים בגלל התמכרות. מקוווה שהבנת את הנקודה

למעלה