שאלה שמסקרנת אותי..."ראיה באור חדש"

ranicoh

New member
שאלה שמסקרנת אותי..."ראיה באור חדש"

אני חדשה כאן (לא ממש- אני עוקבת אחרי הפורום ולא היה לי כל כך אומץ להכנס ולדבר), אבל עכשיו אני אוזרת אומץ ורוצה לשאול אתכם שאלה: יש משהו שמסקרן אותי ונראה לי שאולי כאן זה מקום שאני אוכל לקבל תשובות... קשה לי לנסח את השאלה אפילו: אני מאוד רוצה להפתיע את בן זוגי בדרך כזו או אחרת ולא בגלל אירוע מסויים. אני מתכוונת להפתיע בחיי היום יום, בדבר שהוא לא יצפה לו ויפתיע אותו לטובה. איזה מין "הפתעות" שכאלו חוויתם? משהו שגרם לכם להסתכל על בן הזוג ולהגיד: "וואהו", כאילו שאתם רואים אותו באור חדש פתאום? רק שתבינו- הכול בסדר בינינו- סתם בא לי לעשות משהו מרגש, זה יכול להיות דבר קטן, והייתי שמחה לשמוע מכם מה דעתם... מקווה שהשאלה שלי הייתה ברורה...

דברים שיגרמו לו לעשות "וואהו"

זה יהיו בדרך כלל דברים שהם שינוי קיצוני בזמן קצר מאוד,אם למשל תעשי דיאטה אז הוא לא יגיד ואו בגלל שזה תהליך איטי. אבל אם למשל תעשי ניתוח כלשהו,אז הוא יגיד(לא שאני ממליץ) או למשל אתה יכולה להפתיע אותו עם טריקים חדשים במיטה ואז הוא בטוח יגיד ואו אבל מה הקשר לפורום?

ranicoh

New member
אין הרבה קשר-רק שרציתי נקודת מבט

חדשה על "ראיה באור חדש"... האמת היא שקשה לי בעצמי להגדיר את מה שאני רוצה לשאול, וחשבתי שאולי מישהו יצליח "לקלוט" אותי מעבר למילים... טריקים חדשים במיטה ומחוצה לה הם מצויינים. אני מחפשת רעיונות על טריקים שכאלו לחיי היום יום (מחוץ למיטה
)

hilabarak

New member
אם את רוצה משהו מעבר למילים

אני אגיד לך משהו ש"הרחתי" מעבר למילים. וכשאני אומר ריח, אני לא מתכוון למשהו בדוק, שאני יכול להתחייב עליו, אלא יותר קצה חוט. כשמישהו רוצה ש"יראו אותו באור חדש", בדרך כלל הוא לא כל כך מרוצה מהאור הישן. ויותר הגיוני לחפש מה רע באור הישן, מאשר לנסות משהו שיאיר באור חדש. כי כולנו מכירים את נושא הקידום והכסף. כמה שאתה חושב שחייך ישתפרו אחרי הקידום או העלאה בשכר, תמיד החיים חוזרים לאותו מקום. היתה סדרה מצחיקה פעם על בעל שלא רוצה לשכב עם אישתו. ובאחד הפרקים היא אומרת לו "יש לי מתנת יום הולדת נהדרת בשבילך". הוא מתלהב ועולה לחדר שינה ואז הוא רואה אותה אחרי פן ותספורת ועם כותונת סקסית וכולי. והוא כמו ילד מאוכזב אומר לה "זה לא פייר, זו אותה מתנה שלא רציתי בשנה שעברה, רק בעטיפה אחרת".

ranicoh

New member
על פניו את/ה צודק/ת, אבל האמת

היא שאנחנו דווקא בתקופה מאוד טובה ומתחשק לי לפנק ולמשוך את התקופה הזו לעוד מקומות יותר ויותר טובים ומכאן באה השאלה ולאו דווקא מכיוון של משהו לא טוב ב"אור הישן" - אלא באמת מתוך מקום של להפתיע, לחדש ולרגש.

hilabarak

New member
בסדר מקובל, אמרתי "קצה חוט" ואני

עדיין עומד מאחורי זה. זה גם יכול להיות "פחד" מסיום התקופה, שזה בעייתי באותה מידה. שכן ללא ספק החיים מזמנים עליות ומורדות, מהניסיון שלי אין דרך ל"האריך" עונג. יש דרך לקבל תקופות קשות בלי להתנגד להם, פשוט לתת להם לחלוף. אני אתן דוגמא קלה : נניח לרגע שכל שכיר נורמלי קם ביום בבוקר עם דיכאון קל (בגין הפסקת תענוג השבת). נניח שרוב השכירים מגיעים לעבודה ושוכחים מהדיכאון ומסוגלים להינות מהעבודה. מה בעצם הם עשו בלי לשים לב? הם "חיכו" עד שהתקופה הקשה תעבור. מהשעה 7:00 בה הם קמו עד השעה 9:30 שהעבודה החלה לזרום. עכשיו את נמצאת ב"שבת" של מערכת היחסים, במקום לעסוק ב"יום ראשון" בבוקר - מה שיוצר "דיכאון" כבר ב"מוצאי שבת". עדיף פשוט ליהנות מה"שבת" וכך היא תתארך. אם תעסקי ב"יום ראשון" תקצרי את השבת מעבר לצורך. היא תיגמר כבר ב"שבת בצהריים" במקום ביום ראשון. עכשיו זה לא שאני טוען שאין טעם לעסוק ברומנטיקה. אבל יש לעסוק בה כי זה נכון ולא מפחד שתקופה טובה תיגמר. אם תעסקי בה כי זה נכון ולא כרצון להאריך בצורה מלאכותית, אז תיבני את הקשר מה שייצור תקופות טובות יותר ארוכות. אם תנסי להאריך בצורה מלאכותית, את מצד אחד תחדשי, מצד שני כל מריבה קטנה תכניס אותך לפאניקה שמא היא "מדד לסיום התקופה הטובה". והמסקנה שלי בפועל : את יכול פשוט לארגן ארוחה רומנטית או כל דבר רומנטי אחר, אם ה"תקופה הטובה", מבוססת על משהו אמיתי זה יתרום ויחזק. ואם היא בנוייה על כלום, אז תשאלי איך לבנות קשר בו יש תקופות טובות מבוססות, במקום לפחד שהתקופה תסתיים.

nehud

New member
תנסי קצאת "להקשיב" ל..

בכדי לגרום למישהו הפתעה נעימה!! יש צורך "להקשיב" אבל באמת להקשיב !!לחלומות שלו גם כאלו אשר לא נאמרים בהרבה מילים וקשורים יותר לתשומת לב ואו הערכה רבה כאשר הם מופעים בחייו של בן זוגך. באהבה אהוד

שאלה שאלתית ונהדרת

הפתעה! כלומר דבר מה שחורג מן השגרה במידה כזו שהוא מעלה חיוך, פליאה, מאתגר, מעניין, מלהיב, מרגש, מביך... משהו מזה, או כל אלה יחדיו. אני חושב שתצליחי להפתיע את בן זוגך בעיקר אם וכאשר תצליחי להפתיע את עצמך. זה כל כך חיוני וכל כך קשה להפתיע את עצמנו. זאת אומרת לעשות דברים שחורגים ממסלול ההתנהגות שאנחנו עצמנו מזהים כ"מסלול שלנו". אני יכול לחשוב על הרעיונות הבאים: 1. להביא הביתה כלב או חתול (לתמיד... גם בשוך ההפתעה! 2. לחייך בלי סיבה ואולי גם לצחוק (אם זה לא יוצא מאולץ). 3. ללכת לשוק, לקנות ירקות מעולים, פיתות עירקיות וכמה סלטים טובים ולהכין ארוחת בוקר מהסרטים, כולל מפה, מיץ טרי סחוט וחביתות עם עשבי תיבול. 4. להרחיק את הילדים (אם יש) ולזמן חגיגת מין או סתם כך להסתובב בעירום בבית. 5. להדליק נרות, וחוץ מהם להחשיך את הבית וכל זאת מיד לפני שהוא בא הביתה (לא אמרתי מילה על שיבוץ יין, שוקולד וסושי בהפתעה זו!) 6. להסתפר בדרך שאף פעם לא העזת לעשות 7. להיכנס לאוטו, לקשור לו את העיניים ולנסוע לשפת הים או מוטב: 8. להזמין אותו לקומזיץ על שפת הים 9. לנסוע לעיר זרה (לא חייבים פריס למרות שמומלץ) אפשר לפתח תקווה וללכת שם לאיבוד או להחליט שתיכנסו לבית הקפה הראשון שתפגשו בדרך (דומה לנדר של יפתח אבל שונה לגמרי).

הרהרנית

New member
איזה מקבץ מקסים

כמובן שכדי באמת להפתיע...הרי שרק היא יודעת מהו המוכר והשגור ומה יפתיע. אבל לקחתי כמה רעיונות גם אני.....ולך מגיע כל הכבוד על היצירתיות. מניסיוני להוסיף עוד קצת....להביא חברת סידור בית ובכמה שעות לסדר את הארונות, הניירות וכל מה שנאגר וסתם חלקים טובים בבית. ספא מפנק, ועליה באמצע הלילה לתצפית בעזריאלי. יש שם ספות מפנקות ונוף מקסים

למעלה