תודה על השאלה, אחלה נקודה חשובה.
היי נטע. קודם כל אני קצת מבולבל, מורה למדיטציה שאומר שלצבע בתרגול אין משמעות....הייתי שוקל את ההמשך..... יכול להיות שהוא מהאסכולה של מתנגדי החוויות הפנימיות, אלו נוטים להתייחס לחוויות הפנימיות כגורם מכשיל, או לדבריהם כ"גזים בקיבה".... טוב ולעניינינו. משמעות המילה טראטאק: "לבהות" או "להביט" והוא שייך ל"שאטקרמה". יש מספר דרכים לתרגל טראטאק, נר היא אחת מהן. באסנות מסוימות, במיוחד באלו של איזון ושיווי משקל טראטאק לא רק בגלל שהיא עוזרת ליציבות, היא בעצם "מחייה" את האסנה. טראטק היא כמו ציון דרך לנקודה שבין התרגול הפיזי למנטלי ומהסיבה הזו היא משתלבת יפה בתרגולים שונים ולמטרות שונות. צבע כמו צליל כמו מחשבה מבטא רמת רטט מסוימת, נראה הגיוני שאם יעלה משהו כזה בתרגול, לא תהיה לו משמעות.... כשעולה לי מחשבה, אני אומר שאין לה משמעות ? וכשהיא עולה בעקבות משהו.... צבעים יכולים להעיד על מספר דברים. בדרכי בבריגהו יוגה, הייתי מצייר אחרי התרגול, בהתחלה בעט שחור, אחר כך אם חיוך, רמז לי שיבו (מורי לתקופה לא קצרה...) לנסות בצבע. ראיתי שבתקופות מסוימות צבעים מסוימים היו דומיננטיים, כמו בתקופה הכחולה של פיקסו.... כשבאתי לשאול את שיבו, הוא אמר, שוב עם חיוך ממתיק סוד, תמשיך לצייר. בתקופות אחרות נחשפי לעניין הזה (שהוא חשוב בעייני) של התייחסות לחוויות התרגול הפנימי. כמו שאמרתי קודם, יש כאלה שטוענים שהתייחסות וניתוח חוויות פנימיות מפריע ומזיק לתרגול ולמתרגל. לעומתם יש כאלה שלא משאירים מקום לחוויה, כל דבר נחתך ונפרש כמו בניתוח מוח.... מה שבטוח, כל דבר שעולה בעקבות התרגול הוא בעל משמעות וחשיבות. דעתי האישית היא לתת לזה את המקום שלו. לא לדחות את זה, ומצד שני לא לחפור בזה. בקשר למורה (זה מציק לי...) נסו לשאול אותו בעדינות למה הוא התכוון. אם הוא ימשיך לעמוד על זה שבאמת אין לצבע שום משמעות, הייתי בלי פחד אומר: להיפרד כידידים... וברצינות: מי שמתרגל ומתייחס לתוצאות התרגול בביטול, הדבר המטריד הוא שהוא כנראה לא ער לעצמו, היית רוצה מורה כזה ?????? אם המורה שייך באמת לאסכולת המתנגדים, זה כבר סיפור אחר, אבל בכל זאת הייתי מבקש ממנו לפתוח את העניין. יום נפלא. ותודה על השאלה. אבי.