שאלה שמעניינת אותי

• פותח הנושא GMjoy
  • פורסם בתאריך

GMjoy

New member
שאלה שמעניינת אותי

בא לי לדעת את דעתכם לגבי השאלה הבאה: אתם מאמינים שאפשר לשחזר, ולחדש תאי עצב שכבר מתו ? אדם במהלך חייו, מאבד תאי עצב עקב גורמים מזיקים, ו"בסוד" מדברים על עניין הבריאות, ופלאי המוח (תת-מודע) שהציל את חיי האנשים, וריפא לחלוטין ממחלות וכו'... כמובן שבנקודה הזו, חלקכם חושבים: "נו, אז שמעת והבנת, מה אתה שואל" ?
כן - בדיוק כאן השאלה שלי מתפצלת וחוזרת על עצמה: 1) האם אתם מאמינים בזה באמת ? 2) אלו תכניקות הייתם משמשים לפעולה שכזו על שיחזור תאי עצב במוח ? וואוו אולי לא נושא סטנדרטי שעולה כאן כל יום, אבל אני חושב שזה חשוב לא פחות משאר הדברים, שאנחנו מדברים עליהם, ומוצאים פתרונות, ומחשבות.

naty3

New member
אולי זה אפשרי, אבל....

האם זה הוכח מדעית? תאים מתחדשים כל הזמן. סמוך על המוח, הוא יודע טוב מאוד מה הוא עושה.

ע ו פ ר ה

New member
האמת היא שאני לא יודעת

איך לענות על השאלה הזו. היא רק מעלה בי שאלות כמו: עד כמה אתה מאמין בזה? ושאלה נוספת: אם מדובר על חידוש תנועה או תחושה, אולי אפשר להתמקד בתוצאה ואז להגיע לחידוש / שיחזור תאי עצב. באהבה עופרה

GMjoy

New member
אני מבין אתכם

בגלל זה חשבתי אולי זה רק אני שמגיע לאי וודאות - לא פרקטית ולא מדעית וכו'... עופרה, לשאלה שלך: עד כמה אני מאמין ? אני מאוד מאמין ! גם אם אין לי שום הוכחה שזה באמת יכול לעבוד בצורה כלשהי, אני מעלה את זה בדעתי עם אמונה פשוטה כמו כל דבר אחר... מעניין אם זה אפשרי בצורה פרקטית:)

GMjoy

New member
אני עושה כבר כמה זמן

דימיון מודרך בזה, ובאחד הפעמים היה מקרה מוזר - אני הרגשתי משהו באזור קודקוד הראש. אין לי מושג איך להסביר את זה, אבל זה היה משהו נעים כזה...נירדמתי מהר אחרי זה חח

ידיד שלי, שבמקרה עשה דוקטורט בנוירוביולוגיה

אמר לי פעם שתאי מוח דווקא כן מתחדשים. הוא אמר שפעם חשבו שלא, כי ראו שיש מספר תאים קבוע, אבל אח"כ כשהיו מחקרים יותר מעמיקים, ראו שזה לא אותם תאים. המשל שלו היה התחנה המרכזית: תמיד יש בערך אותו מספר אנשים, אבל כל הזמן חלק עוזבים ואחרים מגיעים. אז לשאלתך: כן, הוכח מדעית שתאי עצב מתחדשים.

GMjoy

New member
מיתר נדיר, עשית לי את היום - הערב - הלילה../images/Emo9.gif

זה נהדר לדעת !!! עכשיו אני הרבה יותר רגוע להבין שהכל בסדר - גם בעניין הזה, תודה!

גם אם תאי מוח לא מתחדשים, "הכל בסדר" ../images/Emo13.gif

אתה יודע כמה תאי מוח יש לך בראש? משהו כמו 100,000,000,000 תאי מוח. אפילו אם תחיה 200 שנה, אתה תאבד רק חלק זעום מכל תאי המוח שיש שלך.

GMjoy

New member
בוקר טוב, גור../images/Emo24.gif

תודה גם לך על התגובה הנפלאה - אתה מקסים :) ויום נפלא לכולכם

למעלה