אני לא משם
אבל בכל זאת נסעתי לטייל. יש המון מה לראות, הכי אהבתי את סנט פיטרסבורג ואת הטבע בסיביר. במוסקווה יש כמובן הרבה מה לראות, אני מכיר אנשים שהיו שם שבועיים. למה לא נוסעים? קודם כל יקר מאוד יחסית למזרח. רק הויזה (החד פעמית) עולה 100$, וחוץ מזה לכל דבר שם יש מחיר "מיוחד" לזרים, כך שעל מיטה בדורם תשלם 20$ לילה ועל כניסה לכל אתר תיירות תשלם 5$-10$, וזה בזמן שלמקומיים העלות היא בין קבע לעשירית ממה שאתה משלם. וזה מאוד מעצבן, אתה מצפה שזה יקרה במדינות עולם שלישי אבל המעצמה לשעבר רוסיה? זה ממש מרגיז. חוץ מזה קשה מאוד להסתדר בלי לדעת רוסית. אף אחד כמעט לא יודע אנגלית והרוסים ממש לא נחמדים ולא מנסים אפילו לעזור ברוב המקרים. ורק לשם השוואה, הייתי בסין וגם שם אף אחד לא יודע אנגלית (אפילו יותר גרוע כי השילוט בסינית, קרילית עוד אפשר ללמוד לקרוא אבל סינית...), אבל עדיין היה יותר קל כי לפחות תמיד היה מי שיעזור. בעיה אחרת היא הביטחון, יש המון מקרים של שוד וחטיפה, נאלצתי פעמיים לשלם שוחד ופעם אחת שוטר עצר אותנו ברחוב סתם "לבדוק תעודות" (רצה כסף). חוץ מזה בערים הגדולות זה ממש מסוכן להסתובב בחוץ אחרי שמחשיך. אבל חוץ מזה זו אכן מדינה מדהימה ששווה ביקור, רק כדאי לבוא מוכנים.