שאלה שמעניינת אותי..

TheWhiteTigris

New member
שאלה שמעניינת אותי..

לא רלוונטי לגבי, כי בכל מקרה אני אכתוב על זה :) הסטודנטים שובתים כבר חודש. העיתונות והטלויזיה מדגימים ממש קצת ממה שיש (לדוג', ההפגנות הגדולות מספרים עליהם בקושי חצי דקה ושתי תמונות). האם לדעתכם הבלוגים צריכים להיות המקום בו מנסים להגדיל את החשיפה למאבק חברתי (או פוליטי, תלוי באיזה צד אתם) מסוג זה? והאם זה מעניין אתכם לקרוא דברים כאלה?

דם דם

New member
תראה רוב הבלוגים

של סטודנטים דווקא כן כותבים על השביתה אתם לא צריכים להתחיל לחשוב על מה כן לכתוב זה במה פרטית משלכם מה שכן לא פלא שהשביתות לא מסוקרות,בארץ מחפשים דם ועד שלא יתחילו לזרוק אבנים ובקבוקי תבערה לשוטרים אז לעיתונות לא יהיה אכפת מה גם שזה סוג של יד לוחצת יד השלטון לא מעוניין שיעשו מזה סיפור אז הוא כאילו יד אחת עם העיתונות שלא תסקר את זה יותר מידי...כבר קרו מקרים דומים בעבר שלא זכו לסיקור נרחב כדי לא לעורר עניין ציבורי. אחרי הכול התתקשורת גורמת לנו להתעניין במה שלה יש אינטרס אליו

ע ל ו מ ה

New member
כפי הנראה שהבלוגים אינם הפתרון

אם עכשיו אתה שואל את השאלה הזו. עכשיו, אחרי כל-כך הרבה זמן שסטודנטים הוא נושא חם, אתה, שאתה סטודנט. השאלה אם יש כאן באמת משמעות לחשיפה... הארץ מלאה עוולות, אנחנו נוטים להטות אוזן לעוולה הרלוונטית אלינו. כמובן שאפשר היה לקוות שכל האנשים בארץ יבינו שההשכלה הגבוהה חשובה, גם אם אינם מתכוונים לנצל אותה, אבל כשיש כל-כך הרבה צרות, אנשים נוטים לדאוג קודם לדברים שיותר חשובים להם. כמי שצלחה את שש שנות הקמפוס שלה לפני 15 שנה, ולפניה עוד אי אילו 10 שנים לפחות לפני שתפרנס סטודנטים (והחסכונות לשם כך כבר נערמים 10 שנים), אני כיום לא רואה את עצמי מתעניינת במאבק הזה. וכן, אתה יכול לספר לי שזה מאבק עקרוני, והוא בבסיס עתידנו, ובכל זאת לא תזיז אותי מצרותיי האחרות שהן לא פחות עקרוניות ולא פחות בבסיס עתידי או עתידנו. כשמשביתים את כל הארץ, אני מרגישה. אני אפילו מקצרת נסיעת עסקים ומפסידה על זה הרבה, אז יש לי איזה "צד" במאבק. אבל כשמשביתים אוניברסיטה, זה אתם מול האוניברסיטה. פרט לאנשי הבטחון של האוניברסיטה שטורחים בכל בוקר להכווין אותי מכיוון אחר כי השער סגור, אין לזה כל נגיעה אלי... וגם הבלוגים לא ישנו את העובדה הזו. בהצלחה
.

הבלוגים הם אמצעי הגברת מודעות גם כן

תמיד אפשר להעביר פה מחאות ולהצטרף למאבק. ולא רק עם הסטודנטים.. גם עם הממשלה, אני כבר מיואש, שיתפטרו!

למי שהוא יצור פוליטי ומעורב, בהחלט.

יש הרבה בלוגי אקטואליה ובלוגים חברתיים. אישית לא מעניין אותי בכלל, אלא אם כן לאותו בלוגר יש איזו תובנה או זוית ראייה מרתקת על הנושא שהוא מציג.

זה לא משנה במה אני מתעניינת

התקשורת צריכה לסקר את המאבק. תכתבו על כך בבלוגים, תצלמו ותשלחו לתקשורת את הכתבות שלכם. תנסו ליצור בעצמכם קשר אם התקשורת, אל תחכו שהתקשורת תגיע אליכם. בינינו רוב כתבי התקשורת הפכו לעצלנים שכותבים טורים על החיים המשעממים שלהם. כדי להזיז אותם מהקובייה שלהם לטובת איזשהו מאבק, צריך לכתוב להם מכתבים אישיים שיפתחו את העיניים. חוץ מזה יש עוד בעייה עם המאבק שלכם, הוא נמשך יותר מיומיים וחצי. התקשורת אוהבת סיפורים קצרים שמסקרים אותם מהר והפיתרון מגיע מהר.

עוד משהו ששכחתי

התקשורת אוהבת להכתיר מלכים. כלומר אתם צריכים למצוא "מנהיג" (כן אני יודעת שכל הסטודנטים שייכים למאבק), ולהכתיר אותו כהדובר בתקשורת, איזה דמות שתסמל את המאבק. כמו מהטה גאנדי, או צ'ה גווארה, או הבחורה השחורה באמריקה ששכחתי את שמה. אולי תבחרו את "בקי גריפין", היא גם ככה כבר חצי מפורסמת, ואף שערוריה רצינית לא נקשרה בשמה. צריך שהדובר יהיה רהוט, ורצוי שהוא יראה טוב, ואם אפשר שיהיה מרקע מזרחי, או עולה חדש (ככה כל החבר'ה שאוהבים לצעוק על האפלייה הגיזענית יסתמו את הפה).

TheWhiteTigris

New member
שונשיין מנסה להיות כזה.

הבעיה היא שאצלנו לא רוצים להות מאבק קומוניסטי (אדום), אלא מבקשים בסה"כ ללמוד, בלי יותר מידי רעידות אדמה. (ישראלים או לא?)

תשמע, אם אין רעידות אדמה

אז למה שזה יעניין את התקשורת? או אותי. יש לכם בין הסטודנטים את אדון "אריאל וייסמן", הבחור קיבל לא ממזמן במה בנענע ובמקום לצייר קומיקס על מאבק הסטודנטים הוא עשה משהו על אהוד אולמרט. אתם יורים לעצמכם בגלגלים ואז מצפים שהציבור יעזור לכם? תתחילו לחשוב בצורה שיווקית. אפילו לאמהות החד הוריות היתה אמא מייצגת. נו איפה טקסי שצריך אותו, הוא מבין בשיווק. אני לא למדתי את זה באוניברסיטה אני לא חכמה.

mary lou

New member
בהחלט מעניין

אני אעיד על עצמי באופן אישי שאם הייתי קוראת כאן קצת יותר על ההפגנות, יודעת מה הולך להיות בהן או איפה הן מתקיימות, ייתכן מאוד שהייתי באה. לא שאני גאה בזה, אבל אני מהאנשים שאם המידע (מהסוג הזה) לא יבוא אליהם הם לא יחפשו אותו. אז אני קוראת קצת עיתון (ואת הרשומות שנכתבו בנושא), משוטטת קצת בוואי נט ובעיקר מנהלת דיונים על השביתה בפורומים עם האנשים שלומדים איתי. כל יום זה נראה אותו דבר ונדמה שאין משהו שמתקדם בכל העסק. אם מישהו באמת היה מספר מה קורה שם. על מה בדיוק הדיונים, איזו התקדמות הושגה בכל יום. מי נאם, מה הוא אמר וכו' וכו' וכו' ייתכן שלפחות חלק מהסטודנטים של הרוב השקט היו מרגישים קצת יותר מעורבים. אגב, על פי מה שהבנתי, רוב שוברי השביתה הם לאו דווקא נגדה אלא פשוט חושבים שזה לא המאבק שלהם ניסיון להתקרב אליהם (גם דרך הבלוגספירה) יכול למנוע את זה.

siv30

New member
לפעמים בלוג מייצג אג'נדה פוליטית

או חברתית וטוב שכך. אם הבלוג יכול לצבור לו ציבור קוראים שמעוניין זה נהדר.

TaxiMedia

New member
תשובה שתעניין אותך

אני מקווה, כנראה שהפגנות הסטונדטים לא זוכים לסיקור נרחב בתקשורת משום שקשה להתחבר לצדק שבטענותיהם. הם נלחמים כאן בכדי שהמדינה (אנחנו) נסבסד להם כ- 4000 ש"ח לשנת לימודים כשבפועל ההשכלה שהם רוצים לרכוש שווה הרבה יותר. כמו כן, הם טוענים כי מי שנפגע מ"אי הסבסוד" הזה הם העניים וזה לא נכון כלל. מדוע ? כל סטונדט ששנינו מכירים, אם נשאל אותו, "מדוע השכלה ?" יענה בערך כך "לפני שאני מחפש השכלה אני מעוניין בתעודה שאני משכיל". כזו שתאפשר לו להשתכר בעתיד מעל השכר הממוצע במשק. עושה רושם שגם התקשורת הבינה את הלך הרוחות בעם בימיה הראשונים של ההפגנה. 1. השכלה שווה הרבה כסף ומי שמעוניין לעשות כסף צריך להיות מוכן להשקיע בזה כמה שקלים. 2. אלה שנהנים מהסבסוד הזה הם סטונדטים ממעמד הביניים ומעלה, כאלה שמחזיקים רכב, דירה מושכרת ואיזה שעון רולקס ולאו דוקא עניים מרודים שבשמם כביכול ראשי הסטונדטים נלחמים. עבור העניים שעניותם מוכחת נועדו מלגות מיוחדות שממנות להם במקרים מסוימים את כל הלימודים וגם אם לא כל העניים מסודרים באמצעות מלגות, וגם אם לא כל בעלי היכולת שמתלוננים זוכים לסבסוד כמו שזוכים להן במדינות אירופאיות, אני חושב שהפוסט הזה שאותו בעצם ניסיתי לתמצת יסביר לך מדוע כך ראוי שהדברים יהיו ומדוע גם נחילי בלוגרים לא יעזרו במאבקים לא צודקים. אגב, מומלץ לקרוא את הפוסט שהוא קישר אליו בסיום. נסיכת המדעים. shalom של הצ'אט, כפי שראית אני לא מסוגל לשווק משהו שאני לא מאמין בו. תודה על ההזמנה.

הממ... אז אולי לא צריך לעזור לסטודנטים?

יופי עכשיו אחרי קריאה רצינית, אני מובלבלת לחלוטין.

למעלה