שאלה שמענינת אותי

שאלה שמענינת אותי

העם יש תנינים אשר לא נמצאים בשווי בארצנו ..? (שמעתי שיש איזה נחל בין תל אביב לחיפה שמסתוביבים שם תנינים חופשי) ואגב פעם איזה סוגיי תנינים היו בארץ ..?

ואגב

העם זה נכון שבארצנו יש 40 סוגי נחשים ומתוכם רק 9 ערסיים ? (עם כן אז בקושי יש לנו בארץ נחשים ערסיים
)

naja

New member
בקשר לתנינים.

בין תל אביב לחיפה יש את נחל התנינים. הסתובבו שם תנינים עד תחילת המאה הקודמת(לא זוכר מתי ניצוד האירון אבל אפשר לברר). שנה שעברה הרגו תנין בירמוך.עדיין לא ברור מאיזו חווה הוא ברח. בקשר לנחשים-יש רק 9 מינים ארסיים וזה לא מעט בכלל!!! אם אינני טועה זה יותר ממספר הארסיים שיש בכל יבשת אירופה ויבשת אירופה גדולה פי כמכ וכמה יותר גדולה מישראל.

בנוגע לתנין מהירמוך

או שמישהו שיחרר אותו שם או שהוא ברח מחוות פצאל שהיא כרגע היחידה שמחזיקה תניני יאור בכמות מסחרית באיזור הבקעה. בחמת גדר מוחזקים אליגטורים אמריקאים.

naja

New member
השאלה היא....

האם לאחר שאדון ע' הנכבד חיסל את התנין הוא הצליח להגדיר אותו כתנין יאור ולא כאליגטור. אני דיי סקפטי בנושא....

naja

New member
לא זוכר את התמונה

והאמת היא שבתנינים אני לא ממש חזק בזיהוי.

Liron Samuels

New member
אפשר בבקשה עוד קצת פרטים

על התנין שהרגו שנה שעברה בירמוך? גודל התנין? מתי? מי הרג? וכו'... תודה רבה!

naja

New member
ממה שזכור לי

גודל-מטר הרגו באמצע החורף(ינואר אני חושב) הרוצח-אחד מפקחי הרשות בעיקרון הייתה תצפית עליו בסכר מעל הירמוך (אם אני לא טועה) ואף אחד לא האמין ולאחר כמה ימים איזה חקלאי הבחין בו באחד מיובלי הירדן והפקחים שהגיעו קבעו שלא ניתן ללכוד אותו ולכן ירו בו.

naja

New member
לא יודע(לא הייתי שם...)

אולי הוא היה באיזור רחב\עמוק\מלא סבך ואולי היורה רצה לגמור מהר את היום עבודה שלו.

למעלה