שאלה שמעסיקה אותי הרבה

avivfl2

New member
שאלה שמעסיקה אותי הרבה

אני בן 34 עוד מעט, עובד בחברה די גדולה,מכובדת ומוכרת בתור משנה לאיש סיסטם , אני באופן יומיומי לומד דברים בעבודה וגם לבד בבית, התנסתי גם בתחום התקשורת בחברות קודמות, הייתי מתעסק עם Firewall של פורטינט ובנוסף עשיתי קורס אבטחת מידע, אי אפשר להתעלם מהעבודה שבסביבות גיל 40, כמה שתלמד, די קשה לשרוד את המקצוע הזה, להיות מנהל או עצמאי לא מעניין אותי וגם לא מצאתי עניין בשום תחום באקדמיה, בגדול רק התחום הזה מעניין אותי, שאלתי היא איך אתם רואים את עצמכם שורדים את המקצוע הזה בגיל 40+ ואיזה כיוון הייתם ממליצים לי ללכת הלאה כדי בכל זאת לשמר מקום מכובד בגיל הזה, תודה

ירון316

New member
דווקא אפשר להתעלם מה"עובדה"

מאיפה באה הקביעה הזאת? מה שונה בגיל 40 שמונע ממך להישאר במקצוע?

DuuGi

New member
אביב שלום.

אני יענה לך בכמה רבדים.
קודם אני אומר שאני בן 44 ובגילך עדיין לא הייתי מנהל .
אני עדיין עובד בתחום וכשאני מגייס מישהו מה שעומד לנגד עיניי זה לא הגיל שלו אלה ההתאמה שלו בהתבסס על הניסיון והידע.
הדבר שחשוב לי כשאני יושב מול מישהו ולא משנה אם הוא בן 30 או 40 הוא שאני מגייס מישהו עם ניצוץ והנאה מהעבודה ושאני לא יאכזב אותו ברמת האתגר בעבודה ביחס לניסיון שצבר.
אם ישב מולי אדם והניסיון התעסוקתי שלו כל כך רחב לעומת מה שאני מציע לו, אני יכול ליפסול אותו בגלל over qualification אבל לא בגלל הגיל.
&nbsp
לדעתי הבעיה באמת עם אנשים בני 40 שמחפשים עבודה טכנית ולא ניהולית היא שהם צברו כל כך הרבה ידע וניסיון (ולפעמים קיבעון אישיותי של שיטות עבודה) שמספר המשרות המוצע לרמת ניסיון כזאת הוא יחסית קטן.
&nbsp
אחרי שאמרתי את זה.
אני חושב שיש מגמה חדשה יחסים בעולם ההיטק שהתבגר קצת בשנים האחרונות.
ממוצע הגילאים בהייטק עלה בשנים האחרונות ויש מגמה לגייס אנשים מנוסים.
&nbsp
אם אתה טוב ויש לך יכולת הבעה טובה אתה תמצא עבודה גם בגיל 40.
אני יכול להגיד לך גם מנסיון אישי שלמרות שניהלתי כמה אופרציות, בגיל 38 בשביל להיתקדם טכנולוגית החלטתי לקדם את עצמי באופרציה טכנולוגית גדולה יותר ממה שניהלתי עד אז והתחלתי עבודה בתור איש סיסטם בכיר ולא כמנהל לתקופה מסויימת כחלק מתהליך ניהול הקריירה שלי.
&nbsp
בקיצור לאחר חפירה ארוכה.
נהל את הקריירה שלך באופן שכל מקום עבודה יקדם אותך ולא יחזיר אותך אחורה.
מקסימום אם יום אחד נהיה בלי עבודה בני 55 נהיה מאבטחים בקניון.
וזה לא משנה מה המקצוע שלך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

avivfl2

New member
היי

אתה נשמע מראיין שהוא מהצד היותר הגיוני, אני מקווה ממה שאתה אומר שזה נכון ובאמת יש הרבה כמוך, כמה באמת אתה מכיר מגיל 40+ שעובדים כאנשי סיסטם ולא כמנהלים?

yossik111

New member
לא מעט (לשאלתך) .

למיטב ידיעתי , כדוגמא , מחלקת הסיסטם/ חומרה של IBM ישראל מפוצצת ב"קשישים" , עד כדי כך שאת חלקם החזירו מגימלאות לאחר שנוכחו לדעת שהעסק לא עובד טוב בלעדיהם ....
יקירי , אתה נכנס לסרטים מיותרים לדעתי , אתה בסך הכול "צוציק" ועוד חזון למועד שבו תתחיל באמת לדאוג (אם בכלל), עד אז כול כך הרבה פרמטרים יכולים להשתנות במציאות הכול כך דינמית שאנו חיים כיום .
כמו שהזכירו כאן ובפוסט די מפורט שהיה כאן הנידון , יש לו מעט מעסיקים (נציגהם (מנהלי IT וכ'ו)) שבודקים את האדם על פי כישוריו (חשיבה נכונה ראשית לכול / ניסיון וכ'ו)ואחר כך הגיל אם בכלל .
אגב אדם מבוגר יותר הוא (בגדול) יותר "רציני" בקטע של "נאמנות" למקום העבודה לעומת צעיר שיחפש כול הזמן מקום "טוב" יותר (שוב בגדול ) עם כול הנזק / כאב ראש למעסיק להתחיל לחפש IT אחר ולהכשיר אותו . אני נתקל המון בתופעה הזאת אצלנו בארגון (בתפקידים השונים ) . ואת זאת גם לוקחים (רצוי ) המעסיקים בחשבון .
לבסוף בקטנה : אני במצבך (סליחה שונה – one man show (ולא מנהל ה IT)בארגון מספיק גדול ) כאשר התחלתי את עבודתי כ IT בגיל 43 בלי נסיון קודם , נכון , לא טרוויאלי , ויכול להיות מה ש"עזר" לי זה עברי ה"אלקטרוני" ? (הנדסאי אלקטרוניקה באחזקה) ....
מאז זרמו להם 18 שנה ויותר ועדיין אני שם ..... תעשה לך את החשבון בן כמה אני ...
מקווה שהרגעתי אותך במשהוא .
יוס.

ירון316

New member
רבים וטובים מאוד מאנשי הסיסטם שאני מכיר

מעל גיל 40, כולל כמה עובדים שלי אישית, שאני מעריך הרבה יותר מצעירים יותר.
ככלל אני מכיר המון מנהלים עם תפיסה דומה. אולי לא בסטארטאפים (לא מכיר, לא אוהב להיות שם
), אבל בשוק הכללי

למעלה