שאלה שמעסיקה אותי....

tia4good

New member
שאלה שמעסיקה אותי....

מעסיקה אותי מדי פעם ובעיקר לאחרונה.... אולי יהיה למישהו רעיון, אני מקווה שאסביר את עצמי כמו שצריך... ובכן... אהמ, אני תוההה... הקבלה (ולא רק) אומרת שכדי להינות ממשהו באמת, אבל באמת, צריך לעבוד בשבילו קשה, כי רק ככה יודעים להעריך את האושר, דרך הקושי, שרק דרך השינאה לומדים להעריך את האהבה וכד´.. ואומרים גם שאנחנו כבני אנוש מנצלים רק 5% מהתת מודע ושמחשבות יוצרות מציאות, אם כך, אני תוהה למה שלא ניצור במחשבתינו מציאות קלה? למה לא ללכת על הפשוט ולהינות מזה? זה אפשרי בכלל? ואם לא, אז האם זה אומר שרק בדרך הקשה אפשר למצות דברים? בקל או בקשה? להשגת האושר והסיפוק ... אצלי זה גם מתקשר איכשהו לאהבה, אבל לשם התחלה... אם תוכלו לתרום לי מהידע שלכם, האמונות, מחשבות שלכם... אני אשמח כי תהיתי, תודה ויום טוב, טיה

היי טיה!

ברוכה הבאה אלינו! האם תצטרפי לשוקו (
)? מה את מרגישה בפנים, בתוכך, עם מה שהקבלה אומרת? האם את מרגישה שהאמירה הזו מתאימה לך? מה תרוויחי מכך שתסבלי ותשנאי עד שתשיגי את מה שתרצי? ומה יקרה אם ניצור לעצמנו במחשבות מציאות קלה? האם נראה לך שזה בלתי אפשרי? האם תוכלי לנסות לענות על השאלות האלה שהעליתי כאן? הכוונה שלי היא לשקף לך את התהיות שלך כדי להבין ממך מה היית רוצה שיקרה.... מחכה לתגובתך
, הגר
נ.ב. לגבי המחשבות שמייצרות מציאות, כן, יש בזה משהו בהחלט... אם אנחנו מחליטים לחשוב משהו רע, היום שלנו יהפוך להיות רע... האם את יכולה לזכור מצב כזה שבו מחשבות יצרו עבורך מציאות מסויימת?

lordjek

New member
יצירת מציאות

אהלן כולם!!! הבעיה עם המצב הוא שאנשים מתרגלים אליו. כמה אנשים קמים בבוקר, שמחים על זה? כמה אנשים שיש להם מה לאכול שמחים על זה שיש להם מה לאכול? מסתבר, שרובנו מקבלים את הדברים כמובנים מעליהם. עלינו לעבור התנסות של מחסור כדי לגלות הערכה לגבי מה שיש לנו. כך ש"העשיר ששמח בחלקו", זו עבודה קשה.

tia4good

New member
היי הגר

וואו איך מתאים שוקו לימי החורף - תודה חמודה - קלעת בול!!!! הרבה שאלות שאלת... והתשובות שלי עשויות להיות קצת מבולבלות - אבל אני אנסה... בקשר למה שהקבלה אומרת... שצריך לעבוד קשה כדי להינות ממשהו באמת... מצד אחד אני מסכימה עם זה, כי אחרי עבודה קשה יודעים להעריך את השכר... את התמורה, אז היא לא מובנת מאליה התמורה, אבל מצד שני... אני מסתכלת סביבי, רואה אנשים שדברים באים להם יותר בקלות ות´אמת... הם לא ניראים לי פחות מרוצים, אז אני חושבת אולי הכל קשור לחינוך שקיבלתי ולא רק מההורים הנה, אפילו בקבלה נאמר "בשביל כבוד צריך לעבוד"... מכירה? בכלל, ניראה לי שיש איזשהי תרבות כזאת, בארץ בפרט, ש"הגאולה" תבוא בסוף הדרך המייסרת... ואני קצת שואלת את עצמי לאחרונה - האומנם?! למה לא לשנן ולהפנים את האמונה\מחשבה שדברים מהנים ומספקים יכולים לבוא גם בקלות... אלו שאלות שעולות מדי פעם ודועכות... ולאחרונה עלו שוב בעקבות אהבה שפגשתי ולא ניגמרה כמו שרציתי... התחיל מקסים, המשיך מקסים, ואז... קלטתי שאני הולכת לדפוק את זה עם איזו מגננה דפוקה "אין סיכוי שזה יעבוד אז אל תצפי" המטרה היתה טובה... להגן על עצמי... רק באיזשהו שלב ניראה לי שאני הולכת רחוק מדי עם המגננה הזאת - אבל כבר היה מאוחר-זה פעל...! זה באמת לא עבד. נו... אז עכשיו אני יכולה להגיד ש"ידעתי" אבל זה לא עוזר לי הרבה... אני פה עם הידיעה - לבד... אין לי בעיה עם הלבד, כמו שיש לי בעיה עם הגעגועים, לריגושים, לאינטימיות, לחיבור המיוחד, לאנרגיה המדהימה הזאת... כל היופי שזרם... זה חסר לי ואני רוצה לתקן! רוצה את זה בחזרה. וכאן עולה השאלה, איפה הגבול שבין לקבל את המציאות כמו שהיא ולהכיר בזה שאם זה לא קרה - אז ככה נכון (למדתי ולקחתי לעצמי הרבה מהסיפור הזה, אז כך שסתם, זה בטח לא היה סתם) לבין להמשיך לנסות ליצור את זה אם דרך המחשבה, דרך דמיון מודרך, למגנט את זה אליי בחזרה... אני מאמינה מאוד בכח המחשבה, אבל זה דורש עבודה.... קשה... :) כי יש התנגדויות עדיין, ויש אכזבות כשהתוצאות הרצויות לא מגיעות אתמול... ;) מצד אחד אני אומרת לעצמי, שחררי... אין דרך חזרה, האהבה לא תחזור, זה כדי להמשיך הלאה - וזה עוזר , אבל יש רגעים שאני לא רוצה לוותר ואני מנסה לדמיין את זה קורה, ואז עולה הציפייה לקבל איזשהו סימן מהצד השני והסימן לא מגיע - אכזבה.. ת´אמת... מבולבלי! ומתגעגע... וחסר. זאת תגובתי הגר יקרה, קצת עמוסה, קצת מבולבלת, קצת עצובה, קצת מחייכת.. אבל אוהבת... הרבה, שיהיה לילה טוב TIA

תודה לך טיה יקרה!

תודה לך על התשובה שאני חייבת להודות שגרמה לי לרטט כזה בגוף... ותודה לך על האמון... מותר לך בהחלט לקחת את מה שעברת פנימה ואפילו רצוי כי זו הדרך להתגבר... וזו באמת דרך מצויינת כל עוד את מבינה שיכולה להיות טמונה בה גם ביקורת נוקבת כלפי עצמך וכל עוד את יודעת לקבל את הביקורת בהבנה ומתוך ידיעה שהביקורת הזו רק תוביל אותך לצמיחה... אז כנראה שזה אחד מהדברים שבאמת באמת דורשים עבודה קשה עד שמצליחים להשיג את המטרה, אבל כאשר תגיעי לשם, אני יודעת ובטוחה שאת תהיי הרבה יותר חכמה וגם תרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך ועם הסביבה... ואם ההבנה הזו לא מגיעה אלייך כרגע, חכי עוד קצת.... אבל עדיין, זה לא אומר בהכרח שכדי להשיג כל דבר בחיים צריך להתאמץ כל כך הרבה. יש גם דברים שהגישה הנכונה להשיג אותם היא ללכת בדרך הקצרה והפשוטה ולא בדרך הארוכה ומפותלת... ולכן בכל דבר כדאי לבדוק מה הדרך הנכונה עבורך להתמודד ורק את יכולה לבחור בה. ואם תוך כדי תהליך הבחירה את רואה שיש בך התנגדויות, קבלי אותן כחלק מהתהליך כי זה מאוד מאוד עוזר לקחת את הדברים יותר בקלות... טיה מתוקה, אני לא יודעת איך אוכל לעשות שיהיה לך יותר קל ופחות מבולבל. אני מקווה שהצלחתי לפחות קצת לעודד ולעזור לך להבין שלא כל דבר באופן גורף מחייב עבודה קשה כדי להשיגו. יש גם דברים שיכולים לבוא בקלות, הכל תלוי בגישה שאנחנו בוחרים לאמץ לעצמנו... לילה טוב וחלומות נהדרים שיהיו! הגר

tia4good

New member
תודה לך הגר יקרה ../images/Emo13.gif

תודה על השאלות, שדרכן ראיתי עוד לעצמי מה שעזר לעשות עוד קצת סדר בחדר האינטימי שלי... תודה על השיתוף מהאמונות, מחשבות שלך. הלילה היה טוב, והחלומות אכיין נהדרים, ושגם היום יהיה טוב AMEN
TIA

למעלה