שאלה שמעסיקה הרבה זמן..

שאלה שמעסיקה הרבה זמן..

יש לי שאלה שמעסיקה אותי הרבה זמן ואני לא מצליחה למצוא לה כל כך תשובה... מישהו יודע אולי מי היו הילדים של אדם וחווה? ועוד שאלה קטנה.. הרי היו בתנך 4 אמהות ו3 אבות למי היו 2 נשים? תודה..

פלגיה

New member
תשובות

לחוה ולאדם נולדו קין והבל. שניהם מתו (קין הרג את הבל, ואחר כך נהרג בעצמו למרות שהיה לו "אות קין" שהיה אמור להגן עליו) ואז נולד גם שת. יעקב התחתן עם רחל ולאה

פלגיה

New member
שאלה מצויינת

אם נלך לפי המדרש, נולדו תאומות לקין ולהבל, והם היו הנשים שמהן המשיכה השושלת. לפי מה שכתוב בתנ"ך עצמו - אין לזה תשובה

פלגיה

New member
ובמחשבה שניה

לא כל הבנות שנולדו נכתבו בתנ"ך. כלומר יכול להיות שלאדם נודלו 3 בנים ו7 בנות אבל יצויינו רק הבנים שלו.

וואי תודה

ממש תודה זה שאלות שהעסיקו את המשפחה זמן רב עכשיו מצאנו תשובה... ידע איפה לשאול...בעתיד..

ובמחשבה או בקריאה שלישית

בפרק ה: ד וַיִּהְיוּ יְמֵי-אָדָם אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-שֵׁת, שְׁמֹנֶה מֵאֹת, שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים וּבָנוֹת. נראה שבשמונה מאות שנה הספיק הרבה. ואם במדרש עסקינן, לא רק בנים ובנות. מתוך בראשית רבה: ...דאמר רבי סימון: כל מאה ושלושים שנה שפרשה חוה מאדם היו רוחות הזכרים מתחממות ממנה והיא יולדת מהם ורוחות נקבות מתחממות ממנו ומולידות ממנו.

levrob

Active member
אדם וחוה

לפי הנלמד אכן קין וחבל נולדו מאדם וחוה. אבל על פי המקורות התנך נכתב בבל על ארועים שהתרחשו כ אלף שנה קודם. כידוע שמות ה' הידועים ביותר הם יהוה, שדי ואדוני. מסתבר (לפי מקורות משנהר או שומר העתיקה) שיוהוה ואדוני הם שתי דמויות שונות. יהוה הוא אל הנקמה והאנטי לכל קידום תרבותי לעם. מיחסים לו את החרבת סדום ואמורה (שבניגוד לכתוב היו מרכזים תרבותיים גדולים). לעומתו אדוני היה האל התרבותי שהקים מרכז מדעים במצרים העתיקה. בשומר או שנהר הופיעו האלים האלה בשמות כמו אנליל ואנקי כאשר אנליל היה המקבילה של יהוה. אם קוראים בתשומת לב את ספרי בראשית חוה גילה לאדם שקין הוא לא הבן שלו אלא של אנקי. כלומר קין הוא בן אל והוא הנצר הראשון של שורת מלכים אלים. אולי זה לא עולה בקנה אחד עם אשר נלמד או שהממסד רצה שנדע אבל במדרש יש תימוכים לאשר נאמר

usa2003

New member
למרות שכבר ניתן מענה ... אוסיף כי

לחשוב שסיפור אדם וחוה בגן העדן הוא סיפור שמנסה לתאר את תולדות האדם בן דמותנו זה לדעתי די תמים . אודה שגם אנוכי ניתפסתי למחשבה כאכן היו 2 בני אדם בעולם אדם וחוה ולהם נולדו 2 בנים קין הבכור והבל השני עד אשר קין רוצח את הבל אחיו ובעצם רוצח רבע 25% מהאנושות (ממש קטסטרופה) ואז נולד בן נוסף שמו שת במקום זרע הבל שקין הרגו . העם היהודי( אנחנו ) השתלשלנו מזרע שת (בעצם על שם זרע הבל = השקרן ) אבל אפשר במחשבה יותר בוגרת להבין שבעצם המסר בסיפור קין והבל הוא שונה לחלוטין . כאן מדובר במסר חברתי ממדרגה ראשונה שמנסה להסביר את מודל ההתנהגות האנושית שמילת המפתח בו היא 'כבוד' . ההסבר : קין נולד ראשון שמו ניגזר 'מקניתי איש מאת ה'' . קין ילד טוב הוא מבצע את מצוות אלוהיו שמצווה על אדם שגורש מגן העדן לעבוד את האדמה ולהצמיח קוץ ודרדר ולאכול לחם בזיעה ולאחר מאמץ רב.בחלוף הזמן נולד אחיו של קין, הבל (השקרן) לא כתוב לנו מה מקור השם הבל המחבר מסיק כי הקורא מספיק פיקח כדי להבין שהבל = שקר . הבל אומר לעצמו מה אני פראייר לעבוד כמו חמור ולעשות מה שאומרים לי אני יותר פיקח אני לא יגדל פוטטו ויעבוד כמו בהמה ,אני מגדל כבשים לעומת החקלאות הקדומה מדובר כאן בסטארט אפ טכנולוגי אדיר .הרועה הולך אחר הכבשים ובעצם רוב הזמן נח לו מול עובד האדמה שעובד קשה ותבואתו תלויה בחסדי שמים.כשמגיע זמן הארוחות והמסיבות (מינחה לאלוהים ) הבל דופק הצגה רבת רושם עם בשר כבש על האש והרבה מצב רוח כי כידוע יש לו הרבה זמן פנוי וזמן להכנות. מולו קין חוזר עייף ומזיע מעבודת השדה הקשה ממש כמו שהבטיח לו השם שיקרה לו וכמובן שאינו משקיע במסיבות שלו (מינחה ) ומביא כיבוד מפרי האדמה, פוטטו . כידוע הציבור מעדיף את בשר הכבש על האש עם הריח של המנגל יוצר מאשר את הפוטטו ושאר הירקות . הקין מבין שהבל לא מבצע את דבר האל ובעצם יוצא שרשע וטוב לו וצדיק ורע לו .בצדק הוא (קין) עושה מה שהבוס אמר ומקבל קיטונות של בוז לאומתו ניצב לו הבל ( השקרן) שלא מבצע את מצוות האל אבל מקבל כבוד מהסביבה כי התקריבים בחינגות שלו מוצלחים יותר. קין פונה לאל בקושיה מדוע זה קורה לו הדבר הזה? ואז עונה לו האל --->אל תכעס ! כי זה יביא אותך לידי חטא , את החשבון עם הבל אני כבר יעשה (כך אומר לו האל). אבל קין לא מחכה שהאל יבוא עם הבל 'חשבון' , קין לוקח את החוק לידים ומחסל את הבל אחיו. זהו סיפור הרצח הראשון .... קין רצח את הבל בגלל קינאתו לאלוהים ולפקודתו לעבוד את האדמה בזיעה. זהו כבר כתבתי יותר מידי ---> בקיצור כל הסיפור הוא בעצם אפיזודה שמדגימה הייטב את ההתפתחות של האנושות כי כידוע -->הפועל מבצע את העבודה ---> מעבודתו מתפרנסים הרבה מנהלים, משווקים ועוכרי דין למינהם . כשיש הצלחה ,זוהי הצלחת המנהל וכשיש כישלון זה תמיד הפועל אשם. את הכבוד כידוע תמיד מקבלים המנהלים. ותחשבו על זה ... שבת שלום ומבורך.

כמה הערות:

1. פירוש המילה (או השם) "הבל", אינו בהכרח שקר, אלא יש לו גם משמעות של דבר פעוט, שאינו חשוב. 2. בנוגע לעבודתו של הבל. אמנם הבל לא עבד אדמה כמו שציווה ה', אך שים לב למה שכתוב בפרק א, פס' כ"ח: "וַיְבָרֶךְ אֹתָם, אֱלֹהִים, וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ, וְכִבְשֻׁהָ; וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם, וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם, וּבְכָל-חַיָּה, הָרֹמֶשֶׂת עַל-הָאָרֶץ.". הקב"ה אינו שולל את עבודת המִרעֶה (או המקנה). יש לציין כי נכון לעכשיו הקב"ה כן אוסר אכילת בע"ח, דבר שיותר רק אחרי המבול. 3. אני לא יודע מה הרקע החקלאי של כבודו, אבל מנסיוני (ויש לי קצת) הרבה יותר קשה לגדל עדר כבשים מאשר לגדל שדה של קרטופעל (פוטטו בלעז). אגב, ישנם מפרשים שטוענים שבדיוק זה היה חטאו של קין (שבגללו לא התקבלה מנחתו) שהרי הבל עבד קשה לגדל את העדר, ואילו קין הביא לקב"ה דבר שכלל לא עבד עליו, אחרי הכל יקרות דורשים רק שישתלו/יזרעו אותם, והא-ל כבר עושה את השאר. (בקשר לנקודה 3, דבר מה ששמתי אליו לב רק הרגע. כתוב "וַיָּבֵא קַיִן מִפְּרִי הָאֲדָמָה" ואילו אצל הבל נאמר "וְהֶבֶל הֵבִיא גַם-הוּא מִבְּכֹרוֹת צֹאנוֹ". בעוד הבל מביא מבכורות צאנו, שהוא בעצמו גידל, קין מביא מפרי האדמה, לא מהפרות שלו אלא מפרות שהאדמה לבדה עבדה עלייהם. אבל זוהי רק אנקדוטה שלי, ולא חפשתי לה סימוכין במפרשים)

אלי ו.

New member
../images/Emo45.gif הבל הוא פשוט אד

כמו הבל הפה, דבר שקיים לרגע קט ונעלם.

usa2003

New member
התורה היא תורת אמת ובנוייה על ...

הדואליות של שקר ואמת ---> כאשר האלוהים הוא האמת המוחלטת . כתבתי זאת כבר פעם ואכתוב זאת שוב ---> אנא קרא את הטקס התנכי וכאשר מופיע השם אלוהים בכל שם שלא היה ,קרא במקום את המילה 'אמת' במקום ואז מקבלים משמעות יותר 'קרקעית' למה שקוראים. לגבי סיפור קין והבל ---> מדובר בפירוש ברמה של סוד שמגיע למהות הנושא . אינני איש קבלה ולא מתיימר להיות שכזה אבל אנוכי איש של לוגיקה ומעט מדע וגם עם בריות התעסקתי. בנוסף גם בעברי הרחוק הייתי חקלאי ויודע מה זאת עבודת האדמה . אני מקווה שברור לך כי האלוהים יכול לתת לאדם רק אריכות ימים . המדד האולטימטיבי שלי לצדקתו של אדם הוא אורך חיו כמה שנים הוא חי . אסיים בזאת שאומר שההגיון אומר שאם הבל נירצח בצעירותו סימן שעשה עטות פאטלית ( גורלית ) ,זכור שקין הרוצח מקבל הגנה 'אות קין'. אנא הסבר לי מדוע אלוהים מגן על קין ? מדוע לא מחסל אותו !! לא יודע למה אבל אני דווקא לא נוטה לנתח את המקרה כמו כל העדר ( של הבל) . שים לב --> אני אומר קין רצח את הבל מתוך קנאותו לאמת ,לדבר האלוהים ולצוואתו לגבי עבודת האדמה. אלוהים אומר לקין בדו שיח שהיה בניהם ' פתח לחטאת רובץ' כלומר : קין אל תדאג אני אבוא חשבון עם הבל לגבי עיסוקו כרועה צאן הוא לא יאריך ימים . אתה שכרך יהיה באריכות ימים. אבל הקנאות לדבר ה' בוערת בקין והוא בעצם מקדים את האלוהים ורוצח את הבל טרם זמנו. אסיים בזאת ...צריך מעט פתיחות כדי להבין את סיפור קין והבל אני דשתי בו רבות . ' האם מכאן לא ברור שהאדם נידרש ומצווה לעבוד את האדמה ,כלומר להיות פלח . בנוסף עד כמה שאני מבין האדם של גן העדן אכל פירות "מכל עץ הגן תאכלו"

למעלה