שאלה שמציקה לי

• פותח הנושא CAT4
  • פורסם בתאריך

CAT4

New member
שאלה שמציקה לי

אז ככה בהתחל לומדים על הפיסיקה הקלסיתף כוח המשיכה, חיכוך, חוקי ניוטון. אחרי זה לומדים על הפיסיקה החשמלית: מטען, זרם, קצאת מעגלים חשמליים. ובסוף לומדים על הפיסיקה ה"מודרנית": פיסיקה קווטינת ותאורית היחסות. ואני שואל פיסיקה מודרנית הלו מה זה הדבר היחידי שהתפתח בפיסיקה ב 250 שנה האחררונים. מה פתאום מודרנית. מישהוא יכול לתת לי תשובה

Gilliana

New member
את השאלה הזו צריך להפנות אל...

גב' רונית תירוש (שעדיין חיה בימי הביניים בעצמה ואפילו לנישואים אזרחיים מתנגדת), או better yet - אל הבוסית שלה לימור לבנת... ולא, אל תצפה לתשובה - it's beyond their capacity

פיזיקה קלאסית זה

פיזיקה של ניוטון, פלוס קצת יחסות. מודרנית זה מתחילת המאה ה20 והלאה, והנושא כנראה דורש יותר מהידע שניתן לנו בתיכון כדי להבין אותו לעומק, ולכן מלמדים רק חלק קטן ממנו. תרחיש אפשרי נוסף הוא שלא רוצים ללמד אותנו תיאוריות שלא מבוססות לגמרי. (הכל דעה שלי וניחוש מושכל (אולי לא מספיק מושכל), לשיקולכם)

CAT4

New member
אני לומד את אותו דבר בדיוק

ואני לומד לתואר ראשון ככה שאמורים להיות לי את הכליים התמטמתיים הדרושים לפחות ככה אני חושב

אההה אז תגיד!

מה אתה לומד? באיזה מוסד לימודים? איזה סמס' אתה? אתה צריך ללמוד באוני' לעומק, אז אתה לומד קודם את פיזיקה קלאסית לעומק כמה שרק אפשר, אח"כ ממשיך לאט ובטוח הלאה.

את שואלת אותי?

עוד לא הגעתי לזה(-:O חשבתי שהוא מדבר על פיזיקה תיכונית. בתיכון לא זכור לי שלמדנו קוונטים

miss mcmillan

New member
אהמ אהמ.. נראה שלא.

לא למדתי פיזיקה בכלל מעבר לכיתה ט', אבל מקצת עבודת שטח שעשיתי על זה בשביל הכיף (יואב בן דוב שליטההה!), שונדבר לא בטוח בעולמנו.

אפשר להניח

שפיזיקה של ניוטון היא קירוב טוב למציאות במהירויות קטנות יחסית, לא? אלא אם את מניחה משהו בסגנון "נולדת הרגע ושמו בתוכך את כל הזכרונות שלך", אבל ממצב כזה אי אפשר להוציא תיאוריות, ולכן אני כמובן מנסה ללכת עם הזרם ההסטורי (או משהו כזה)

miss mcmillan

New member
ועם ה"מהירויות קטנות יחסית" יש בעיה

לא? כלומר...
... איזה מין פיזיקה תקפה רק ברמה מסויימת, ואחרי הרמה הזו החוקים משתנים? זה לא אומר שזה לא נכון, רק שזו צפרדע שההגיון צריך לבלוע.

תראי, דוגמה:

יש תיאוריה חדשה שמנסה לבחון אפשרות שביקום הכולל קיימים 5 מימדים, והיקום הנודע נמצא על המעטפת של המימד החמישי. עד שלא תמציאי את התיאוריה, אין לך "רמה אחרת" (של המימד החמישי בדוגמה הזאת למשל). חוקי ניוטון נכונים עבור מהירויות שקיימות בעולם שלנו, ושהעולם המדעי הכיר. מהירויות קטנות יחסית=מהירויות שאנחנו רואים ביום-יום (ולא דרך מיקרוסקופ אלקטרונים/כל מכשיר אחר שלא שמעתי עליו בחיים שלי
)

למעלה