שאלה שמציקה

שאלה שמציקה

בס"ד
היי לכולם.
יש משהו שמציק לי ואני רציתי להתייעץ איתכם.
יש לי חברה מאוד טובה שביקשה ממני לעשות לה בייביסיטר על הילדים ביום אחד במשך שלוש שעות כמעט כי היא עובדת בערב.
הסכמתי לעשות פעם אחת טובה בחינם כי זאת חברה טובה ואני אוהבת ומעריכה אותה מאוד ושמרתי לה על הילדים כפי שביקשה ממני.
לאחר יום היא צילצלה ואמרה שהיא צריכה אותי באופן קבוע ומוכנה לשלם לי ויש לציין שידעתי שהמצב כלכלי שלה לא משהו אבל האמנתי לה שאם היא אומרת שתשלם לי אז היא לא תגיד לי סתם.
היא סומכת רק עליי שאשמור לה על הילדים כי היא לא רוצה שמישהו אחר ישמור לה על הילדים כי היא חוששת מאנשים שלא מכירה.
הבעייה היא - שמרתי לה כמה פעמים על הילדים וראיתי שהיא לא משלמת לי, שקל לא קיבלתי אפילו!!!!!!!
אז התחמקתי באלגנטיות ואמרתי שאני לא יכולה ולא הלכתי יותר..
מצד שני אני מרגישה קצת לא בסדר עם עצמי כי רק אני יכולתי לעזור לה ואולי בגלל שסירבתי אז השארתי אותה במצב בעייתי.
היא גם לא בקשר טוב עם בעלה והוא עזב את הבית ולכן אין לה מי שישמור לה על הילדים. ולא הסכמתי גם כי מדובר על עזרה יומיומית ואין לי זמן רב ובייחוד גם שאני לא קיבלתי שום תשלום על ימים קודמים.

מה אתם חושבים? נהגתי נכון? מה הייתם עושים במקומי?

GeJuFan

New member
אני חושבת

שרצוי מאד לבלוע את הגאווה הכלכלית ולהבין שחברה שלך במצב בעייתי בחיים וזקוקה לך.
אז יש לך שתי אפשרויות: לעזור לחברה בצרה ולשכוח מהכסף, או לא לעזור לה ולהישאר ממורמרת שהיא לא שילמה לך.

להיות חברים אומר לעזור אחד לשני גם בלי שום תמורה מלבד הידיעה שהיית שם בשביל חבר שלך ולקוות שחס וחלילה הוא יהיה שם גם בשבילך ברגעים קשים.

להיות חברים זה גם להגיד את האמת ולא

להציע תשלום ואז לא לשלם ולקחת כמובן מאליו
את האדם השני בצד של החברות ולנצל אותו פשוטו כמשמעו.

אין כאן שום דבר לבלוע, היא לא אשמה במצב של חברתה
וחברות וכסף לא מערבבים, זאת הטעות היחידה.
הזמן שלה לא שווה כי אין לה ילדים או מה?
היא כבר רואה שהיא לא תהיה שם בשבילה כי היא לא עומדת
במילה של ההצעה שלה עצמה.

GeJuFan

New member
נכון היא לא אשמה

אבל כנראה שיש משהו שהיא יכולה לעזור בו. ואולי חברה שלה מתביישת במצב שלה, האישי והכלכלי ולכן היא מרגישה רע לא להציע כסף.

ואיפה אמרתי שהזמן שלה לא שווה כי אין לה ילדים? אני האחרונה שאומר דבר כזה.
לפעמים בחברות יש תקופות שצריך להקריב קצת מהזמן שלך לטובת החבר שלך כי הוא בבעיה. עכשין כנראה זה הזמן הזה. אני בטוחה (מקווה) שחברה שלה תעשה את אותו הדבר אם המצב היה הפוך.

כשמתחילים לשים תג מחיר לחברות.. זה הרגע שבו אותה חברות נשברת ונופלת לרסיסים.

שוב, החברה עצמה שמה את התג מחיר

ואז שברה אותו, חברים אמיתיים יכולים להגיד
שהם מבקשים עזרה ולא מציעים עבודה.
הקרבה בינהן כנראה גם ככה לא כמו שהמחברת חשבה
אחרת לא היה צורך בחוסר כנות הזה.
אנשים תמיד יזלזלו כשהם הגיעו לשלב של פמיליריות עם אחר.
היא יכולה לעזור אבל כזה דבר מוריד את החשק לרצות, לא?

GeJuFan

New member
אולי לה, אולי לך

אני מעולם לא הייתי לוקחת הצעת תשלום ברצינות מחברה שאני יודעת שהיא במצב כלכלי ואישי קשה. האמת שאני הייתי אומרת לה מראש שתשמור את הכסף ותשים אותו לטובת דברים חשובים יותר מאשר תשלום בשבילי.

אבל זו אני- אני לא לוקחת כסף מחברים שהם במצב קשה, כנראה שלך אין בעיה עם זה לפי מה שמורגש מההודעות שלך.

זה לא נקרא לקחת, זה תשלום עבור שירות

שהוא הולך ונהיה יקר בימינו.
אישית עובד ועבדתי בבייביסיטר, וכשזה עם קרובי משפחה
זה לא קבוע ולכן לא לוקח תשלום אף פעם.
היא בכלל לא הציעה את עצמה, את ממשיכה לפספס את הנקודה
שהחברה הציעה לשלם עבור זה ונכשלה במבחן האמון וכאן אני מפסיק
להגיב לך. להתראות.

GeJuFan

New member
אוקי אז יש לנו

סולם ערכים שונה לגמרי. בעיני, במיוחד במצב המדובר, גם אם החברה הציעה אין זה נכון לקחת ממנה תשלום.

ואתה צודק אני לא מצליחה להבין את הנקודה שלך, כי זו נקודה, שבסולם הערכים שלי, מסולפת לגמרי.

Optimistic Girl

New member
יש גם הבדל בהגדרה

בין חברה שלי
לבין ידידה שלי.

מידידות כן אפשר לגבות כסף , אם הידידה מציעה זאת.

מחברות לא. אך גם לא להיות פריירים ולהסכים 'לבלות' עם הילדים בזמנה הפנוי.
יענו נתנה אצבע, והחברה תרצה את כל היד...

AlabamaW0rley

New member
אני הייתי מתקשה לקחת כסף מחברה

אם היתה לי האפשרות לעזור לאדם קרוב בלי להקריב דברים קריטיים בחיים שלי, הייתי עושה את זה ללא תשלום. נראה שהיא רצתה לבקש ממך עזרה אבל הרגישה ממש לא נעים עם זה אז הציעה כסף בתקווה שתוותרי לה, מתוך מחשבה שהיא עצמה היתה עושה אותו דבר בשבילך.
אבל הכל תלוי גם בטיב היחסים בינכן.

אני הצעתי

לחברה שלי לעשות מדי פעם בייביסיטר לילד שלה בחינם! לא רק בחינם.. ("רק קחי את בעלך לאיזה פאב ותני לי אותו!!!" זה מה שאמרתי לה
), אפילו הייתי מוכנה לשלם ל-ה בשביל זמן איכות עם החמודי הזה

אבל אם זה משהו קבוע, זה באמת קצת מוגזם ואני אישית לא הייתי עושה את זה עם או בלי כסף .
מצד שני, את כותבת שהיא במצוקה כלכלית (וגם אישית אם בעלה עזב את הבית) אז למה לא לעזור לחברה טובה ??? - הרי כתבת שזו חברה מ-אד טובה שלך...
אני מציעה שתשבי איתה לשיחה. תסבירי לה שאת מאד רוצה לעזור אבל זה קצת כבד עלייך. שיש לך עיסוקים משלך. אם זה משהו זמני נגיד לחודש-חודשיים אז אולי כן תקחי על עצמך את הדבר הזה .. כי בכל זאת זו חברה מאד טובה.. אבל אם אין הגדרה לזמן אז זה באמת יכול להיות מחויבות גדולה מדיי לדעתי...

einat162

New member
מצטרפת לשאלה של mad alot

כמה פעמים בשבוע מדובר?
על כמה ילדים- ובאיזה גיל/אים מדובר?

אם מדובר על פעם בשבוע, ילד אחד ניחא - כל עוד היא חברה באמת טובה, את לא ממש סובלת/ מוותרת על משהו (חוץ מקצת זמן חופשי שלך), הייתי עושה את זה בשקט לתקופה קצרה. כמה קצרה? תלוי בך....

Kagg6

New member
את בסדר

סכ"ה את צריכה להתפרנס, מצד שני המצב שלה לא משהו, וגם לא נעים לבקש מחבר טוב כסף.

מצב בעייתי, מה שאני הייתי עושה זה, בצורה חברית מאוד הייתי מסביר לה שאת צריכה להתפרנס בדרך כזאת או אחרת, אז מצד אחד את יכולה לעשות לה בייבי סיטר על הילידים או בזמן הזה לעשות משמרת.

אז שלא תשכח לשלם לך על השעות שאת יושבת אצלה בבית, או שפשוט תגידי לה שאת הולכת לעבוד במקום אחר

זה באמת ענין של מינונים

אם זה יומיומי, זה היה מפריע גם לי. אם זה פעם ב... אז לא היתה לי בעיה, בהנחה שמדובר בחברה ממש טובה שהיתה עושה זאת עבורי (לי למשל אין כאלה אז אני פטורה :)).
מה שכן- לא הייתי לוקחת מחבר/ה כסף.

מצב קצת לא נעים...

אני גם אחת שלא נעים לה לבקש כסף מחברים על דברים כאלה.
לאחרונה אפילו יצא לי להסכים לעשיית בייביסיטר כטובה למישהו וללא תשלום, אבל אמנם אני לא אקח כסף אבל מצד שני גם אי אפשר אחרת.
בייביסיטר זו גזילת זמן ומאמץ, וברגע שזה הופך לקבוע זה הופך למעין מטרד.
תדברי עם החברה שלך, תסבירי לה בכנות שאת מבינה את המצב שלה ואת העניין הכספי, אבל את לא יכולה "להקריב" את זמנך באופן קבוע וללא תמורה.
זה בסדר להתחשב בחברה מדי פעם ולעזור לה מבלי ציפיה לתשלום אבל אל תהפכי את זה לקבוע כי זה משהו שמפריע לך ואין סיבה שזה ימשך!

Purple Mushroom

New member
אני במצב דומה

אולי תגידי לה שהזמן שלך יקר, ואם צריכה אותך על בסיס יומיומי. (היא עובדת?), אז תגידי לה שתשלם לך.

אני במצב קצת דומה, התחלתי לפני יותר משנה, יותר משנה וחצי, לעבוד אצל הבוסית שלי, בבייביסיטר על הילדה שלה, בזמן שהיא עדיין עובדת, להוציא אותה מהגן, ולשמור עליה , בתשלום, עד שמגיעה מהעבודה,
עוד בתקופה שגרתי אצלה.
היום, נקבעו לי 3 ימי עבודה, מיום שני עד חמישי, והילדה כבר אחרי גיל 4. (מעניין כמה שנים זה יחזיק מעמד). מאז ספטמבר, לא עבדתי אצלה. וזהו.

בני כמה הילידים?
יש לציין שהיא אמא חד הורית, כמו החברה שלך.
בהצלחה בכל מקרה :)
א.א.
=]

למעלה