שאלה שמציקה...

khamala

New member
שאלה שמציקה...

אני הבנתי שאף אחת מהיוות שנלמדות היום היא לא היוגה המקורית. השאלה - מה הטעם לתרגל יוגה שהיא בעצם לא יוגה אמיתית? אני הבנתי שהתרבות המערבית הפכה את היוגה ליותר תרגילי ספורט - ועוד הבנתי שיוגי אמיתי - מתעסק ביוגה כמעט כל היום - זהו למעשה אורח חיים - לא תרגול... תודה....

יוגי בר

New member
תתחילי בזה

היי khamala אז ככה: 1.תתחילי בזה שתתחילי לקרוא את מאמרי הפורום. נסי את המאמר: סוד התרגול היוגי: הנה הקישור 2. אל תדאגי. מלמדים גם בארץ וגם בעולם יוגה אורגינלית קלאסית. תרצי נפנה אותך. בברכה ואהבה יוגי בר

khamala

New member
תודה- קראתי...../images/Emo140.gif

אני הבנתי שיוגה אמיתית - כפי שהיא מצויה במקור - לא מלמדים. האם הוליכו אותי שולל?

מה זה "יוגה אמיתית"?

גם בהודו אין יוגה אחת- יש הרבה טכניקות וגישות לתרגול החלק הפיזי של היוגה, וגם להיבטים האחרים שלה. אני הייתי חושדת במי שמגדיר את עצמו כיוגי "אמיתי" או "קלאסי", זה מצביע בעיני על הבנה רדודה של העולם העמוק והרחב של היוגה, שמאפשר מקום לכולם. ככלל, היוגה אכן אינה ר תרגול פיזי אלא דרך חיים הכוללת גם את התרגול הפיזי בתוכה. מורה טוב ידע דרך ותוך כדי התרגול הפיזי לתת גם נקודות מבט הקשורות להיבטים מנטליים ופילוסופיים של היוגה ולא להשאיר אותה בצורה הרדודה של שיעור התעמלות.

khamala

New member
יוגה אמיתית

כפי שאני הבנתי - זו יוגה כפי שהיא כתובה במקור. היא מכילה למעשה לא רק תרגולים - אלא אורח חיים ממש הכולל התעסקות ביוגה כמעט כל היום - ולכן זה בלתי אפשרי ליישם אותה בחברה המערבית. ומה שקורה הוא - שלוקחים ממנה תרגילים, ומנסים להתאימה לחברה שלנו - גם היוגה כפי שהיא נלמדת בהודו היא כבר מותאמת לחברה המערבית - היא לא מהיוגה המקורית - היא שונתה.

Sambodh Rana

New member
יוגה אמיתית

היוגים העתיקים, הרישיים, באמת עסקו ביוגה כל היום, אך ורק מהסיבה שהחברה כפי שהיא הייתה בנויה אז אפשרה זאת. גם כיום, אם הייתי יכול אולי הייתי מתעסק ביוגה כל היום ואולי לא. החכמה היא לדעת לשלב בין דרך היוגה הקלאסית, האמיתית , הנכונה לבין החיים כאן ועכשיו, במציאות היומיומית. אני למשל חושב שאני משלב בין השניים בצורה טובה למדי, אם כי יש מקום לשיפור. בכל אופן זה נכון שבשביל לראות פירות אמיתיים מהיוגה (לא להצליח להכנס לשפגט או לעמוד על הראש) אז צריך אופן חיים שלם, אבל אף אחד לא מונע ממך לקיים אותו. זו אמנם השקעה פיזית ומנטלית לא קטנה אבל בהחלט שווה את זה. אחרי שמתרגלים לזה זה הופך לטבע שני ואיכות החיים עולה

יוגה היא צורת חשיבה

והיא לא מתאימה רק למי שנמצא באשראם בהימלאיה. בהחלט ניתן לקיים אורח חיים יוגי בעולם המערבי- למשל ניהול עסק דרך עקרונות היוגה. אם נבין מהיוגה את העיקר ולא את הטפל, נוכל ליישם אותה בכל חברה ובכל דרך חיים.

מה אמיתי ?

חבל על זמן הפילוסופיה, נכון שיוגה היא גם אחת מ-6 הפילוסופיות שבהינגואיזם אך יוגה בעיקר היא אמפירית! משמע נבנית על החוויה האישית ופחות על התיאוריה. מהו דבר אמיתי? כאנחנו אוכלים תפוח שרוסס ושבהוזרקו לתוכו ויטאמינים וכו' , האם הוא לא התפוח המקורי? נטעם ונחליט בעצמנו. זה מה שהייתי מציע לך, נסי ותפעילי את שיקול דעתך. יש יוגה שהיא אירובית כמו אשטנגה ויש יוגה ששמה דגש על שילוב של מדיטציה-נשימות ותרגול התנוחות, יש יוגה ששמה יותר דגש על ההרפיות שבין התנוחות וכו' וכו' ובאמת יש אנשים שחיים אורח חיים יוגי בתוך החברה ולא מחוץ לה , זה אולי רומנטי אך לא מותאם לחיינו. יוגה אמורה להשתלב בחיים באשר הם ולהעשיר אותם. שוב נסי ותחווכחי בהצלחה

למעלה